• Autor
    Odp.
  • wsciekla_surykatka
    Member
    • Tematów: 8
    • Odp.: 13
    • Bywalec

Witam kochane Panie :*
    Mam taki problem, nie wiem czy mi się opłaca kupywać tabsy bo widuje sie z moim kochanym raz w tygodniu i nie zawsze mamy możliwożć spokojnego sam na sam. Zaż z drugiej strony kiedy mamy możliwożć tego sam na sam to najczeżciej nie mamy prezerwatyw. Byłam dzisiaj u ginekologa i przepisał mi „Novynette”. Tylko nie wiem czy je wykupywac, mój kochany twierdzi że się nie opłaca bo rzadko sie widzimy, a także że tabletki mają dużo efektów ubocznych. Pomocy!

eta
    Member
    • Tematów: 43
    • Odp.: 1270
    • Maniak

hm… no ja bym sie nie „truła” ale wybór należy do ciebie 😛

Zielonooka
    Member
    • Tematów: 30
    • Odp.: 3140
    • Guru

Ja po prostu kupiłabym prezerwatywy na zapas i nie brała tabletek. Szkoda zdrowia i kasy.

Monika
    Member
    • Tematów: 25
    • Odp.: 897
    • Zasłużony

[usunięto_link] wrote:

Witam kochane Panie :*
    Mam taki problem, nie wiem czy mi się opłaca kupywać tabsy bo widuje sie z moim kochanym raz w tygodniu i nie zawsze mamy możliwożć spokojnego sam na sam. Zaż z drugiej strony kiedy mamy możliwożć tego sam na sam to najczeżciej nie mamy prezerwatyw. Byłam dzisiaj u ginekologa i przepisał mi „Novynette”. Tylko nie wiem czy je wykupywac, mój kochany twierdzi że się nie opłaca bo rzadko sie widzimy, a także że tabletki mają dużo efektów ubocznych. Pomocy!

Skoro tak zadko uprawiacie sex to nie ma sensu branie tabletek. Prezerwatywy tez sa skuteczne(DUREX oczywiscie!) noi zaoszczedzisz!

Osobiscie nie znam tych tabletek, o ktorych piszesz ale ja radze brac te drozsze jezeli juz….wiadomo z jak najmniejsza iloscia hormonow. HARMONET-polecam-okolo55zl.

Pozdrawiam:)

Klocuszek
    Member
    • Tematów: 3
    • Odp.: 8
    • Bywalec

Hej, ja biorę Novynette, mają niewielką ilożć hormonów, biorę już pół roku i nie widzę żadnych efektów ubocznych, mogę powiedzieć że pomogły mi bo nie mam bolesnych miesiączek.
    Nie wiem jak podziałają na Ciebie, jak zaczniesz brać to się sama przekonasz. Kosztują około 30zł.
    Fakt, jeżli nie kochacie się często to szkoda się zatruwać, jednak wg mnie nic tak nie daje pewnożci jak antykoncepcja hormonalna.
    Wolę brać regularnie tabletki, nawet wtedy gdy nie widzę się długo z chłopakiem, niż pewnego razu zaliczyć wpadkę.
    Zawsze możesz zastosować globulki dopochwowe Patentex Oval, kosztują około 15 złotych.

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " Novynette"

Przewiń na górę