tabletki anty a inne leki??

• Autor
    Odp.
  • myself
    Member
    • Tematów: 17
    • Odp.: 101
    • Zapaleniec

Macie doswiadczenie w braniu tabletek antykoncepcyjnych? co zmniejsza skutecznosc ich dzialania? biore ostatnio troche apapu i calms’sow na uspokojenie ( to ziolowe sa) ma to jakis wplyw??

Manora
    Member
    • Tematów: 20
    • Odp.: 1253
    • Maniak

Tabletki, nawet te anty są tabletkami i mają jakież tam skutki uboczne, różnie reagują z innymi żrodkami. Dlatego myżlę, że powinnaż przeczytać ulotką bądz skonsultować się z lekarzem lub farmaceutą. 🙂

myself
    Member
    • Tematów: 17
    • Odp.: 101
    • Zapaleniec

w ulotce jest tylko wspomniane o lekach na padaczke i depresje. wiec chyba taki apap czy kalmsy nie maja znaczenia..

rusalka
    Member
    • Tematów: 18
    • Odp.: 356
    • Pasjonat

moja kolezanka brala tabletki i sobie wpadla lekarz jej powiedzial ze musiala wziac jakas tabletke co obnizylo dzialanie tabletki teraz to juz sama nie wiem co mam myslec

muszka_bzzz
    Member
    • Tematów: 2
    • Odp.: 599
    • Zasłużony

Ja pamiętam, że brałam kiedyż antybiotyk ,który zmniejszał skutecznożć piguł. Ale na ulotce było to wyraźnie napisane. Także myżlę, że jeżeli nic o danym leku nie pisze to nie ma co się martwić. A co do koleżanki, która wpadła to skąd lekarz wiedział, że to przez lek. Jeżeli tam nic nie pisało to można chyba producenta do sądu pozwać hehe.

taisa
    Member
    • Tematów: 6
    • Odp.: 189
    • Zapaleniec

jesli chodzi o apap to na moich tabljest napisane ze paracetamol zmienia sklad surowicy-wiec z braniem srodkow przeciwbolowych i przeciwgoraczkowych nie ma co przesadzac ani z kwasem sakorbinowym (wit C i rutinoskorbin) bo potem okres sie zmienia. Lepiej jesc czarną porzeczkę ;]

Ula99
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 37
    • Bywalec

Mi lekarz powiedzial, że antykoncepcja moze byc obnizona jesli rownoczesnie przyjmuje sie leki na depresje czy uspokajajace (nawet ziolowe).

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " tabletki anty a inne leki??"

Przewiń na górę