• Autor
    Odp.
  • xOxSandraxOx
    Member
    • Tematów: 3
    • Odp.: 2
    • Początkujący

mam włosy jak siano.. 😥 nic nie da się z nimi zrobić. strasznie się puszą.. sterczą.. są szorstkie.. rzadko używam prostownicy i suszarki. stosuję dobre szampony i odżywki także jedwab.. i nic!! co wy robicie żeby je jakoż ujarzmić?? 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥

Sylvia28
    Member
    • Tematów: 2
    • Odp.: 52
    • Stały bywalec

hej:)moze sprobuj odzywke Pantene Pro V z serii RESTORATIV moze bedziesz miec lepsze wloski po niej:)tylko z tego co mowila mi fryzjerka kazda odzywke trzymac jak najdluzej dasz rade:)i pod folia,lepiej wchodzi w strukture wlosa:)pozdrawiam:)

Hegemonia
    Member
    • Tematów: 6
    • Odp.: 562
    • Zasłużony

Ja zainwestowałabym w naprawdę dobrą „super-odżywczą” maskę, w szampon i odżywkę, np. z serii Babyliss Pro (stosowanej przez fryzjerów).
    Zanim zaczniesz je suszyć mechanicznie, pozwól włosom trochę podeschnąć, zawiń je np. w ręcznik (szybko wchłonie wodę), albo po prostu nałóż odżywkę bez spłukiwania, rozczesz i zostaw by podeschły. No i absolutnie odrodzałabym prostownicę…

Podstawowy cel to odpowiednio je nawilżyć, ale nawilżyć to nie natłużcić, więc sam jedwab nie sa rady.

taisa
    Member
    • Tematów: 6
    • Odp.: 189
    • Zapaleniec

a może jajko i piwo ^^ 8)

Kinqua
    Member
    • Tematów: 2
    • Odp.: 6
    • Początkujący

tez mam taki problem :/ ja je zawsze prostuje prostownicą po umyciu zamiast suszarką suszyć, troche się niszczą ale przynajmniej są gładkie

rusalka
    Member
    • Tematów: 18
    • Odp.: 356
    • Pasjonat

sprobuj serii glisskur mysle ze do takich wlosow jak masz ta firma bedzie dobra

kajdaaa
    Member
    • Tematów: 17
    • Odp.: 1620
    • Maniak

Ja zaraz po umyciu prostuję.

mcstg
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 7
    • Początkujący

na takie problemy pomagają jedynie profesjonalne kosmetyki do włosów, żaden ogólnie dostępny w każdej drogerii i kiosku produkt nie jest w stanie poradzić sobie z jakimikolwiek problemami z włosami ponieważ są tak słabiutkie że nie wnikną w głąb włosa i nie poprawią jego kondycji. Tak samo jest z kosmetykami przeciwzmarszczkowymi, każda kobieta wie że krem za 10zł nie zadziała tak jak np markowy krem Vichy. Tak samo jest z pielęgnacją włosów. Ja stosuje tylko profesjonalne kosmetyki ze sklepu kalamis.pl i juz nigdy nie wrócę do zwykłych kosmetyków

Jolanta Lechowicz
    Member
    • Tematów: 5
    • Odp.: 19
    • Bywalec

Polecam Serum wygładzająco-nabłyszczające firmy Hair-Coif, wygładza włosy otulając włókno włosów niezdyscyplinowanych i kręconych je to opis w skrócie.
    Włosy kręcone odpowiednio pielęgnowane są piekne 🙂

Johani
    Member
    • Tematów: 8
    • Odp.: 200
    • Zapaleniec

Czy Twoje włosy nie są czasami farbowane ???
    Jeżeli tak (a nawet jeżeli nie) to proponuję kupić dobrą maseczke do włosów w salonie fryzjerskim.
    Ja też po farbowaniu miałam totalnie zaniedbane włosy (lenistwo – o zgrozo), ale kupiłam szampon elseve czerwony i odżywę, Myłam włosy codziennie, odżywke też (nakładałam na 5 min) i tak przez dwa, trzy miechy. Potem jedwab Biosilk i … chociaz mam cienkie włosy, to niejedna fryzjerka nie wierzył, że mogą być one tak gęste.
    Jak zawsze konieczna jest tu cierpliwożć orfaz konsekwencja.
    A i browar i zółtko nie zaszkodzi 🙂

blekitna
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 37
    • Bywalec

Po farbowaniu moje włosy stały sie sianowate . Największym problemem stało sie ich rozczesywanie po umyciu ( nawet po nałożeniu odżywki). Po miesiącu stosowania preparatów z GlissKur było jak by lepiej ale ciągle to nie było to co przed farbowaniem. Dopiero po kupieniu w aptece maski Treatment Wax włosy stały ładniejsze. Maska trochę natłuszcza włosy przy nasadzie włosa wiec najlepiej użyć jej wieczorem a rano umyć głowę 2 razy dowolnym szamponem ( nie trzeba już tez stosować odżywki).

Mniszka
    Member
    • Tematów: 7
    • Odp.: 68
    • Stały bywalec

Ja miałam zdejmowany czarny kolor z włosów(po ok roku stosowania szamponu koloryzujacego Pallete czekolada- NIE POLECAM, nie mozna tego niczym zmyc) i wydałam juz fortune na odżywki. Najczężciej kupuje je w hurtowni fryzjerskiej, bo jest taniej a kosmetyki sa profesjonalne. Najlepiej kupowac kremy wygładzajace bez splukiwania i dobra maskę- po tym moge pokazywac się publicznie(ale to i tak nie to co kiedys miałam na głowie- zdrowe, gładkie, lżniace włoski)

wernona
    Member
    • Tematów: 4
    • Odp.: 378
    • Pasjonat

Często tak bywa, że mamy misternie ułozona fryzurę, a wierzchnie pasma zaczynaja przypominać puszek. 😕 Tak czesto dzieje się z włosami kręconymi i falującymi, a także słabo nawilżonymi. 🙁 Do układania włosów nalezy stosować kosmetyki z serii prostujących i zapobiegających puszeniu się. Zawieraja one składniki nawilżające i odzywcze, które tworzą otoczkę wygładzającą. 😀 [/quote]

shanleenka
    Member
    • Tematów: 5
    • Odp.: 114
    • Zapaleniec

Ech… Może jestesmy na to skazane przez nasze imię?:P Nie no żarcik:P też jestem Sandra i mam ten sam problem. A włażciwie to miałam:P Ja znalazłam inne rozwiązanie, bo żadne kosmetyki i modlitwy nie pomogły:P Ale wątpię, czy spodoba się moje rozwiązanie- zrobiłam dready 😀
    No cóz…nie wiem, co będzie jak mi się znudzą… Wierzę w to, co mi ludzie mówili- że bardzo często włosy po ciąży zmieniają się… Są więc 3 wyjżcia: albo się zmienią na lepsze, albo na gorsze, albo wogóle sie nie zmienią:(
    No ale cóż… Powodzenia:)

wernona
    Member
    • Tematów: 4
    • Odp.: 378
    • Pasjonat

rzeczywiżcie włosy po dziecku zmieniaja sie, ale to chyba dlatego, że nie ma czasu juz o nie tak dbac jak przedtem 😆 , dziecko absorbuje całkowicie, haha, 🙄 chociaz ja moją Kasie 5 msc zabieram w leżaczku do łazienki i kapie sie przy niej nakładam na włosy balsam, robię peeling i wszystko jej tłumacze, bardzo sie to jej podoba, dobry z niej uczen, hihi! 😀 Ona ma zabawę, a ja torche czasu dla urody! 😉

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " włosy jak siano ;|"

Przewiń na górę