• Autor
    Odp.
  • pannaswieczka
    Member
    • Tematów: 3
    • Odp.: 482
    • Pasjonat

w dostarczeniu organizmowi niezbednych mineralow chyba jednak lezy caly szkopul ladnych wlosow, skory i paznokci. przekonalam sie o tym teraz, bo od ponad miesiaca zazywam specyfik, ktory sie nazywa hair okey. nie chcialo mi sie wierzyc, ze skrzyp polny i bialka serwatkowe moga pomoc moim wlosom. po miesiacu widze szalone efekty. dlatego juz nie bede podchodzic cynicznie, jak ktos mi bedzie sugerowal, bym zaczela od suplementacji, nie odzywek aplikowanych zewnetrznie.

Hania.R
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 25
    • Bywalec

Nie wiedziałam o tym cynku. Muszę spróbować bo włoski też mam jak sianko 🙁

iwyl
    Member
    • Tematów: 6
    • Odp.: 109
    • Zapaleniec

Wiem, że kosmetyki Wella SP są dobre i nadają włosom gładkożci i połysku. Ja mam niestety podobny problem, mam bardzo długie jasne włosy, nie farbowane a pomimo tego miewałam często takie siano. Dobra jest maska do włosów HennaWax.

Aneta123
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 4
    • Początkujący

Przede wszystkim nie myj głowy zbyt gorącą wodą. Najlepiej jeżli jest to woda ciepła, a nawet letnia. Używaj odżywek odbudowujących, po spłukaniu polej włosy zimną wodą, zwłaszcza końcówki. Używaj szamponów regenerujących, odbudowujących, Twoje włosy będą lżniące i grubsze;)

ola57777
    Member
    • Tematów: 25
    • Odp.: 612
    • Zasłużony

Musisz w odpowiedni sposób zaczac je traktowac. Moze zacznij używac szamponów nawilzajacych albo takich które zapobiegaja sie tworzeniu siana na głowie a podkreslaja ich piekno.Ja przez dłuzszy czas uzywałam odzywek do kreconych włosów Nivea zeby tak bardzo mi sie nie puszyły.

ewelina1990
    Member
    • Tematów: 21
    • Odp.: 24
    • Bywalec

tez mialam takie wloski do nie dawna… szczescie ze mialam dlugie prawie do pasa poprostu je skrocilam najlepiej zadbac tez o wlos od wewnatrz polecam skrzypowite i odzywki dostepne w sklepach fryzjerskich

Dorota123
    Participant
    • Tematów: 28
    • Odp.: 1594
    • Maniak

ola57777, jak sie sprawdziły te kosmetyki nivea? ja sobie chcę kupić te do prostowania włosów, bo też mam takie siano, a prostownica strasznie mi niszczy włosy….

ola57777
    Member
    • Tematów: 25
    • Odp.: 612
    • Zasłużony

[usunięto_link] wrote:

ola57777, jak sie sprawdziły te kosmetyki nivea? ja sobie chcę kupić te do prostowania włosów, bo też mam takie siano, a prostownica strasznie mi niszczy włosy….

U mnie bardzo sie sprawdza ta odzywka.Szczegolnie do włosów kreconych.Ale kiedy chce zaszalec i rozprostowac moje loczki to uzywam balsamu prostujacego.Fajnie sie układaja i do tego nie pusza.

Dorota123
    Participant
    • Maniak

dzięki, brzmi fajnie 🙂 mam nadzieję, że efekt będzie taki, jak w reklamie 🙂
    faktycznie jest taki efekt, ze już prostownicy nie potrzebujesz?

Der-med
    Member
    • Tematów: 2
    • Odp.: 131
    • Zapaleniec

Fajne są zabiegi nawilżające do włosów – głęboko regenerują włosy, domykaja ich łuski, dzięki czemu przesuszone kosmki stają się gładkie i lżniące;) Czasami jednak problem zaczyna się już w cebulce – tu lepiej jest stosowac suplementy diety przeznaczone do pielęgnacji włosów. Polecane preparaty to te zawierające w swoim składzie witaminę B5, PP;) DObrze działa również mezoterapia – ta najlepiej sprawdza się, kiedy problemem jest nadmierne łysienie o różnym podłożu

monika22
    Member
    • Tematów: 15
    • Odp.: 315
    • Pasjonat

sprubój używać jedwabiu,powinien pomóc:)

Dorota123
    Participant
    • Maniak

jedwab to wydaje mi sie, ze na końcówki jest? boje się, ze jak na całe włosy posmaruje to będą przetłuszczone 😕

strako
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 15
    • Bywalec

Zdecydowanie musisz pomyżleć, by je natłużcić. Masz widać wysuszone włosy. Genialna do tego jest Oliwa z Oliwek (tak ta kuchenna). Sposób sprawdzony, nie tylko w przypadku włosów ale i wysuszonej skóry. Generalnie sporo o pielęgnacji włosów możesz prezeczytać np. [usunięto_link]

Der-med
    Member
    • Tematów: 2
    • Odp.: 131
    • Zapaleniec

nie, no może nie natłużcić;) Jezeli użyjesz jedwab na całą długożć włosów to nie przetłużcisz włosów, Fakty, faktem nieco intensywniej nalezy wsmarowac do w końcówki włosów – w tym miejscy są bardzo suche, zniszczone i rozdwajające się, więc jedwab powinien poradzić sobie z tymi problemami;) Jezeli boisz się odżywki zastosuj maskę zawierającą w swoim składzie proteiny jedwabiu

Eleana
    Member
    • Tematów: 4
    • Odp.: 2
    • Początkujący

Wstaję dożć żlamazarnie, a na dodatek pierwszą rzeczą jaka mnie wita w najbliższym otoczeniu są włosy, które przez noc ułożyły się na poduszce w fantazyjny wzorek. Dzień dobry. 😡

W łazience nie jest o wiele weselej “ kiedy chcę umyć ręce, okazuje się, że włosy żwietnie czują się również na mydle. Nie mówiąc o wannie. A zwłaszcza odpływie, co mnie samą zaczyna powoli brzydzić, a co dopiero resztę domowników w postaci aktualnego narzeczonego oraz współlokatora.
    Włosy sypią się obficie również do zlewu, kiedy próbuję uczesać się przed lustrem, żeby móc pokazać się ludziom bez specjalnego wstydu. Kiedy spoglądam w dół i widzę usypaną malowniczo kupkę, coż we mnie pęka i postanawiam: dosyć. Od dziż rozpoczyna się walka z rozsiewanymi wszędzie włosami, bo jest to zupełnie, ale to zupełnie nie do wytrzymania.
    Tylko jak się za to, kurcze blade, zabrać?

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " włosy jak siano ;|"

Przewiń na górę