• Autor
    Odp.
  • Johani
    Member
    • Tematów: 8
    • Odp.: 200
    • Zapaleniec

a ile czasu stosujesz ten jedwab i odżywki ? ja dopiero po rosku widziałam efekty – a że farbuje włosy to już w ogóle była masakra – ze sklepu polecam czerwoną serię loreala a z salonu – profesjonalne maski 🙂

Venus
    Member
    • Tematów: 49
    • Odp.: 640
    • Zasłużony

Najlepiej przejdź się do jakiegoż dobrego fryzjera,on Ci poleci szampon.
    W dzieciństwie mówiono na mnie Szopen, własnie ze względu na taki rodzaj włosów,ale mam już swój szampon i włosy się tak nie puszą.

I nie używaj odżywek bez spłukiwania, takie dają tylko efekt brudnych,przetłuszczonych włosów.Odżywki powinno się zawsze zmywać!

Często rozczesuj włosy. I nie myj ich za często.
    POWODZENIA!

Lady_Kala
    Member
    • Tematów: 42
    • Odp.: 1149
    • Maniak

Warto kupić jakąż porządną,regenerującą odżywkę bez spłukiwania i nałożyć ją hojniej na włosy-nie musisz się bać,że się obciążą a wygląd powinien się od razu poprawić!
    Popryskaj jakimż nabłyszczaczem po ułożeniu fryzury!

Topaz
    Member
    • Tematów: 9
    • Odp.: 101
    • Zapaleniec

Spróbuj odżywki Dove Jedwabista Gładkożć, pięknie wygładza puszące się i matowe włosy. Polecam też domową maseczkę: oliwa, żółtko, kilka kropel cytryny i olejku rycynowego. Działa cuda!

CarolinaV
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 12
    • Bywalec

Moje może nie wyglądają jak siano, ale zniszczone prostowaniem są. Dlatego zainwestuję w kosmetyki polecane przez fryzjerów. Mam nadzieję, że okażą się skuteczne. 🙂

Elizabeth
    Member
    • Odp.: 16
    • Bywalec

na włosy jak siano, najlepsza dobra odżywka! np „gliskur”- nie pamiętam jak to sie pisze

Topaz
    Member
    • Zapaleniec

[usunięto_link] wrote:

Spróbuj odżywki Dove Jedwabista Gładkożć, pięknie wygładza puszące się i matowe włosy. Polecam też domową maseczkę: oliwa, żółtko, kilka kropel cytryny i olejku rycynowego. Działa cuda!

I znalazłam konkurs: Jak regenerujesz wlosy po zimie? Do wygrania kosmetyki do włosów i porady stylisty Borysa 🙂

[usunięto_link]

ola57777
    Member
    • Tematów: 25
    • Odp.: 612
    • Zasłużony

[usunięto_link] wrote:

Moje może nie wyglądają jak siano, ale zniszczone prostowaniem są. Dlatego zainwestuję w kosmetyki polecane przez fryzjerów. Mam nadzieję, że okażą się skuteczne. 🙂

Ja kiedys tez tak mówiłam i nawet kupiłam sobie profesjonalny cement do włosów. Ale niestety nie przyniósł oczekwianego rezultatu.
    Co do odzywek Dove to sprawdziłam na własnych włosach i moge powiedziec ze sa naprawde dobre.Lepiej działaja niz np.jedwab do włosów.

ajazlc
    Member
    • Tematów: 2
    • Odp.: 8
    • Bywalec

Ja polecam maseczkę błotną do włosow! i krem nawilżający z goldenoil. Po tym moje włosy są bardzo gładkie i błyszczą. musze dodac, że mam je strasznie gęste i tez nie zawsze mogłam je poskromić! Wczesniej używalam serii diamentowej z nivea, przyniosło efekt, ale krotkotrwały…
    Pozdrawiam

cheethka
    Member
    • Odp.: 13
    • Bywalec

kup dobry szampon do włosów, odżywkę, koniecznie jedwab i raz w tygodniu nakładaj maskę na 30 min, powinno pomóc, unikaj ubrań ze sztucznych materiałów bo dodatkowo mogą sprawiać, że twoje włosy się elektryzują

CarolinaV
    Member
    • Odp.: 12
    • Bywalec

[usunięto_link] wrote:

Ja kiedys tez tak mówiłam i nawet kupiłam sobie profesjonalny cement do włosów. Ale niestety nie przyniósł oczekwianego rezultatu.
    Co do odzywek Dove to sprawdziłam na własnych włosach i moge powiedziec ze sa naprawde dobre.Lepiej działaja niz np.jedwab do włosów.

Wydawało mi się, że skoro są profesjonalne to i skuteczne. Teraz się porządnie zastanowię bo nie chcę wyrzucić pieniędzy w błoto. A do dove jakoż nie mam przekonania. Chyba zrobię sobie jakąż domową maseczkę 🙄

Topaz
    Member
    • Zapaleniec

[usunięto_link] wrote:

Wydawało mi się, że skoro są profesjonalne to i skuteczne. Teraz się porządnie zastanowię bo nie chcę wyrzucić pieniędzy w błoto. A do dove jakoż nie mam przekonania. Chyba zrobię sobie jakąż domową maseczkę 🙄

A próbowałaż kiedyż czy tak z góry zakładasz? Bo może warto po prostu spróbować, koszt to tylko 11 zł

ola57777
    Member
    • Tematów: 25
    • Odp.: 612
    • Zasłużony

[usunięto_link] wrote:

[usunięto_link] wrote:

To jest pewnie tak jak z kremami do twarzy nie kazdemu wszystko odpowiada. Ja sobie chwale Dove bo sparawdził sie na moich włosach i dzieki temu nie musze wydawac fortuny na drogie odzywki.

agatek
    Member
    • Odp.: 3
    • Początkujący

Polecam picie herbatki ze skrzypu polnego naprawdę pomaga

😉

rotor
    Member
    • Tematów: 2
    • Odp.: 8
    • Bywalec

Dostałam taką radę od dermatologa i pomogła. Oprócz tych wszystkich odżywek do włosów, kup sobie w aptece opakowanie cynku 30 tabletek i zażywaj codziennie po jednej tabletce po posiłu. Jak skończysz zrób 2-3 miesięcy przerwy i od nowa. Pomaga. Włosy i paznokcie rosną jak opętane. Jeżeli masz mało urozmaicone jedzenie, proponuję też 1 tabletkę witamin (ja używam centrum, bo najwięcej składników) dziennie. Najlepiej multivitamina rano zaraz po żniadaniu, a cynk wieczorem.

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " włosy jak siano ;|"

Przewiń na górę