Trudny wybór…

• Autor
    Odp.
  • emilcia88
    Member
    • Tematów: 5
    • Odp.: 4
    • Początkujący

Jestem a włażciwie moja koleżanka jest w dożć trudnej sytuacji..boi sie o tym mówić..ja tesh nie wiele wiem i naprawde nie mam pojecia co jej poradzić 🙁
    Dlatego was prosze o pomoc 😥 Pmożecie ❓

A oto ta sprawa..tzn tyle ile wiem..
    Nigdy nie była w żadnym poważnym związku..zawsze to byly zauroczenia..
    Od pol roku (tak jak ja) kochaja sie..ale niedawno pojawil sie ktos trzeci..
    poznala go przez przypadek..
    i czesto gadaja na czacie…
    czasem w gim… temt im sie nie konczy..pisza sobie mile rzeczy..ona myslala ze to tak jako koledzy ale teraz coraz bardziej ma watpliwożci..
    mysle ze oan ich obaj kocha..czy to mozliwe??
    🙁
    tak mi jej zal..bo jak nikogo nie kochala to nikogo a teraz 2 🙁
    to nie sprawiedliwe 🙁
    co ona ma zrobic ??
    mysle ze nie zostawi chlopaka..bo oan jest dla niego wszystkim..widze to..on by tego nie zniosl..mysle ze bedzie to w sobie dusic 🙁 ale to nie jest zadno rozwiazanie przeciesz 🙁
    ale ten nowo poznany kolega to on nie chce sie wiazac..choc nie wiem jakby to z nimi bylo..
    pomożcie:(

tygrysek
    Member
    • Tematów: 10
    • Odp.: 1080
    • Maniak

ale w czym dokładnie mielibyżmy pomóc?

Assha
    Member
    • Tematów: 25
    • Odp.: 1318
    • Maniak

Powiedz swojej koleżance, zeby zastanowila sie chwile nad znaczeniem słowa „Kocham”

Jak dla mnie to ona nie kocha zadnego, ale nie mi tu oceniać.

afro_disiac
    Member
    • Tematów: 24
    • Odp.: 720
    • Zasłużony

no chyba my tu nic nie pomozemy:] to ona sama musi wiedziec czego chce. w takich sprawach to sie nie pyta obcych ludzi tylko slucha swojego serduszka i tyle:] a szczerze powiedziawszy jezeli ona sie zdecydowac nie moze i okreslic to wedlug mnie swiadczy to o tym ze nie czuje za wiele ani do jednego ani do drugiego. bo jak sie jest zakochanym to inni mezczyzni nie istnieja.

tygrysek
    Member
    • Tematów: 10
    • Odp.: 1080
    • Maniak

ja tam myżlę, że to też tylko zauroczenie. jak się kocha na prawdę, to się nie myżli o innym kolesiu w takich kategoriach…

osiołkowi w żłobie dano… 🙄

ForceRecon
    Member
    • Tematów: 6
    • Odp.: 506
    • Zasłużony

Albo się kocha, albo nie. Jeżli przychodzą wątpliwożci i zauroczenie innym to miłożci.
    Albo jest czarne albo białe. Nie ma odcieni szarożci w miłożci.

Twister
    Participant
    • Tematów: 3
    • Odp.: 206
    • Zapaleniec

Doradz jej zeby porozmawiala ze swoim facetem. Szczerze. Nie warto bac sie szczerosci bo pozniej pieprzy sie przez to jeszcze bardziej. Male problemy zostawione same sobie rosna a pozniej rozpieprzaja Ci wszystko i przyslowiowo ” jak sie wali to odrazu wszystko ”.

Szczerosc szczerosc i jeszcze raz szczerosc. To takie proste. Dlaczego sie tak wszyscy krzywdzicie ?

Assha
    Member
    • Maniak

Ja tez tego nie rozumiem, dlaczego ludzie nie potrafia byc szczerzy?
    PO PROSTU.

Wedlug mnie w zwiazku powinno sie mowic wszystko, nawet te najgorsze rzeczy. jesli sprawa wychodzi w pore, RAZEM mozna jej podołać. Jesli jakas strona trzyma w sobie problem- zaczynaja sie nieporozumienia i jest tylko gorzej i gorzej..

Twister
    Participant
    • Zapaleniec

Zauwazylem ze akurat Ty dobrze rozumujesz i ladnie pojmujesz szczerosc. Szczerze wyrazone watpliwosci, obawy i inne smutne czy przykre rzeczy moga zdecydowanie odsunac od Ciebie ta druga osobe. Czasami moze sie skonczyc taki zwiazek. I faceci i kobiety jezeli chodzi o szczerosc boja sie uslyszec cos co bedzie sprzeczne z ich oczekiwaniami. Chca byc dla siebie najwazniejsi a kiedy sie okazuje ze jest inaczej boja sie mowic o swoich uczuciach i myslach bo … ” bo co jezeli ja powiem a ona/on to oleje ? znowu mam miec zlamane serce ? plakac ? smucic sie i lezec przy oknie wpatrujac w niebo ? ” Tak. Pomaga Ci to ? OK. Naucz sie szczerosci. Naucz sie ze zycie to nie tylko radosc i szczescie a smutek i cierpienie.

” Bog dal Ci cierpienie zebys bardziej docenil szczescie.
    Bog dal Ci radosc zebys bardziej docenil smutek ”

Jezeli nie umiesz inaczej sobie z tym radzic to radz sobie powtarzajac te slowa. Znajdz cos co dziala dla Ciebie. W zwiazku bywaja bardzo przykre sprawy.

Assha
    Member
    • Maniak

„Prosiłem Boga o siłe, a on dał mi problemy, abym mógł się umocnić”

Popieram, Twister- piękne słowa!
    Ludzie opieraja czesto zwiazek na oczekiwaniach, zapominają ze milosc to takze ból. Ze powinni byc razem na dobre i NA ZŁE rowniez. Ludzie boja sie mowic wprost i szczerze o tym co czują, co im brakuje, czego potrzebują a nawet o tym, co zrobili źle.. Oczekują Oczekują.. Milczą. Czekają az druga osoba sie domysli, i tak sie tworzy blędne koło wyrzutów..

Wiem,ze cokolwiek zlego by sie nie wydarzylo- w moim sercu albo czynach- moj męzczyzna pierwszy sie o tym dowie. Co z tego ze sie zezlożci? bedzie mu przykro, smutno.. Ale jesli sie dowie, razem cos zawsze wymyslimy. Razem przetyrwamy wszystko, ale tylko wtedy gdy bedziemy szczerzy.. do bólu.

Twister
    Participant
    • Zapaleniec

Brawo 🙂

Cieszy mnie ze tak to odbierasz. W pelni rozumiesz to co niesie ze soba zwiazek. Widzisz nie tylko to co dobre ale i to co zle. Zle Cie nie razi a popycha do dzialania. Z minusow robisz plusy. Wspierasz swojego faceta, jestes dla niego kochanka, przyjaciolka i bratnia dusza. Wszystkim. Doceniasz. Nie walczysz z wadami a akceptujesz je. Akceptujesz go jakim jest. To mi sie w Tobie podoba. Prawdziwa kobieta, nie tylko pragnie byc rozumiana ale pragnie tez rozumiec. Uklon w Twoja strone mala 😉

Przez to jak piszesz i jak rozumujesz az chce mi sie napisac ze spelnialabys moje wszystkie oczekiwania choc pewnie spelnilabys je zanim mialyby miejsce 🙂

Dedykuje ta piosenke wszystkim prawdziwym kobietom, zarowno na tym forum jak i tym na calym swiecie :

Matt Pokora feat. Timbaland – she’s dangerous
    [usunięto_link]

Milego sluchania niewiasty 😉

Assha
    Member
    • Maniak

hehehe, dziękuje Ci, naprawde bardzo mi miło słyszec takie słowa.
    A i piosenka niezła, lubie ją!

Po tym, co piszesz poprawia mi sie humor- widze, ze na swiecie istnieje naprawde wielu mężczyzn, którzy potrafią byc zarowno odpowiedzialni o swoje szczescie jak i o szczescie innych. nie boją sie problemow, wiedza, ze problem ugryziony z wlasciwej strony moze zbudowac i przyblizyc. Wiele osob odpada tylko dlatego, ze nie potrafia sie nad soba dluzej zastanowic- Ty jestes jednym z tych, ktory- domniemam- potrafi nie tylko zastanowic sie, ale i działac. Dzialac własciwie i szukac tego otwartego okna obok zamknieytch drzwi… i szacunek dla Ciebie.
    Pozdrawiam!

emilcia88
    Member
    • Tematów: 5
    • Odp.: 4
    • Początkujący

🙁

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " Trudny wybór…"

Przewiń na górę