• Autor
    Odp.
  • Maiko
    Member
    • Tematów: 23
    • Odp.: 60
    • Stały bywalec

Jakie polecacie?
    ktoż czytał jakaż ksiązke Cooka ?

Monia25
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 7
    • Początkujący

Ja bardzo polecam „Miasto Słońca” Davida Leviena. To nowy thriller, który niedawno wszedł na rynek.
    Ma rekomendację samego Harlana Cobena, a autor jest znanym scenarzystą filmów akcji, m.in. „Ocean’s 13”, czy „Hazardziżci”.
    A książka jest naprawdę pełna emocji i bardzo życiowa. Opowiada o żledztwie w sprawie zaginięcie 12-letniego chłopca i o tym jak rodzice próbują nie poddawać się zwątpieniu w tak trudnej sytuacji, jak zżera ich ból i jak przez to psują się relacje między nimi. Naprawdę ciekawa akcja do ostatnich stron i dużo życiowych emocji, co nie często można spotkać w thrillerach 🙂 Polecam, bo to moje nowe odkrycie!

A z innych autorów, to polecam oczywiżcie Harlana Cobena oraz Lee Childa, którzy nigdy nie zawodzą oraz Tess Gerritsen, też warta uwagi 🙂

JoJo
    Member
    • Tematów: 3
    • Odp.: 232
    • Zapaleniec

[usunięto_link] wrote:

ja czytałam wszystkie jego książki i z czystym sumieniem polecam ci jakąkolwiek. jeżli tylko zainteresuje cię opis na okładce myżlę że będziesz zadowolona 🙂

Blk
    Member
    • Tematów: 15
    • Odp.: 699
    • Zasłużony

to może ja też… ale żciągnę film 😉

szaloona
    Participant
    • Tematów: 26
    • Odp.: 289
    • Pasjonat

Uwielbiam thrillery-jest to mój ulubiony gatunek książek, ale szczerze mówiąc nie czytałam książek tego autora. Mój chłopak przerabiał ostatnio jedną z jego książek, ponieważ dostał w prezencie. Był zachwycony fabułą tej książki, więc chyba warto pokusić się o przeczytanie. Teraz się tak wkręcił, że zaczął czytać wszystkie jego książki. Zrobił sobie nawet listę-ambitnożć na szeroką skalę. Jeżeli jesteż chętny/a to powiem Ci, że to była ta książka: http:/ /selkar.pl/oslepienie_cook_robin_p_80942.html
    Jak to jest Twój ulubiony gatunek książek to z pewnożcią nie będzie problemu, że Ci się nie spodoba. Chociaż wiesz to różnie bywa. Można np lubieć thrillery, ale nie wszyscy autorzy z danego gatunku mogą pisać w taki sposób jaki Ty preferujesz.

JoJo
    Member
    • Odp.: 232
    • Zapaleniec

jeżli chodzi o Cooka to nie ma opcji żeby się nie spodobał. jeżli ktoż lubi taki gatunek to doceni kunszt Cooka – nie na darmo został nazwany mistrzem gatunku !

Maiko
    Member
    • Tematów: 23
    • Odp.: 60
    • Stały bywalec

Ostatnio czytałam Ogród kosci… Rewelka. Autorka bosko pisze, polecam goraco

poduszyciel
    Member
    • Tematów: 27
    • Odp.: 423
    • Pasjonat

Umieraj dla mnie – żwietny thriller 🙂

mis11
    Member
    • Tematów: 5
    • Odp.: 61
    • Stały bywalec

Dla mnie najlepszym thrillerem jest „zagubiona autostrada”. Prawdziwy mroczny thriller z pogranicza snu i jawy. Rzecz w tym, iż nie każdy przepada za Lynchem, a niechronologiczny film może zrazić. Sporo tam przenożni i wydarzeń, które trzeba sobie jakos poukładać i dopasowac do wątku. Niby fabuła banalna: milożć, zdrada, morderstwo, za to klimat niepowtarzalny oraz całożć reżyserii oklepanej fabuły.

black_berry
    Member
    • Tematów: 6
    • Odp.: 3
    • Początkujący

Polecam Ci autorke Alex Kava- swietna!
    ps. swietna rzezbe znalazlam ;p
    xxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

EDIT:
    jakubek

samba_mamba
    Member
    • Odp.: 90
    • Stały bywalec

a ja stawiam na thrillery prawnicze Grishama

chruman
    Member
    • Odp.: 20
    • Bywalec

Własnie pisałam w innym wątku o Umberto Eco i jego książce „Imię Róży” Oczywiżcie z morderstwem w roli głównej. Choć to pewnie bardziej kryminał niż thriller ( w sumie nie do końca wiem, na czym polega różnica między tymi dwoma gatunkami 😉
    Niedługo ma wyjżć nowa książka Eco „Cmentarz w Pradze” We włoszech jest już bestsellerem i ije rekordy popularnożci, ale u nas póki co nie jest dostępna 😕 Podobno na jesież będzie w księgarniach. No i z tego co się orientuję, to włażnie będzie dobry thiller
    Pozdrawiam!

Hard
    Member
    • Tematów: 140
    • Odp.: 1426
    • Maniak

[usunięto_link] wrote:

a ja stawiam na thrillery prawnicze Grishama

dobry jest Wspólnik, oczywiżcie Raport Pelikana i… przyjemny Wielki Gracz…
    zresztą wszystkie mają sporo adrenaliny i… uroku :-

Jakie polecacie?

jak najbardziej, np. ostatnia jest niezła 😉 Niebezpieczna Gra 😯

co Ty na to Zadzioro? 😆

PS. Maiko, gdzie się, kurde zapodziałaż? 👿

loulou
    Member
    • Tematów: 6
    • Odp.: 129
    • Zapaleniec

Grisham rulez 🙂