- AutorOdp.
- 11 września 2009 at 12:42
Witam. Sądzę , że hydrokolonoterapia jest dobrym sposobem na przygotowanie organizmu do diety i polepszenie samopoczucia. Jak każda kobieta chciałam i chce mieć płaski brzuch dlatego też skusiłam się na ten zabieg 🙂 Chciałam polecic ten zabieg i spytać co na ten temat myslicie:)?
23 września 2009 at 09:23Ciezka sprawa. Ból. Ja bym zdecydowala sie tylko w ostatecznosci
23 września 2009 at 10:15fajnie byłoby się wybrać na cos takiego, ale chyba brak mi odwagi ;]
23 września 2009 at 10:47a na czym to polega? bo nie brzmi przyjemnie 😕
23 września 2009 at 12:25hmmm…szczerze mówiąc to nie boli po prostu czuje się pewien dyskomfort odczas zabiegu w momenice kiedy woda w puszczana jest do jelita. Może nazwa kiepsko brzmi ale wcale nie jest tragicznie 😉 polecam chociazby dla zdrowia. Troszke to pomaga w podjęciu decyzjii o odchudzaniu 😉
12 października 2009 at 09:20Dziewczyny ja sobie tego nie wyobrażam… Napewno są jakież inne sposoby na oczyszczenie i poprawienie tranzytu jelit 🙂 Pewnie nie tak natychmiastowe, ale przyjemniejsze…
15 października 2009 at 13:25Tak są – np dieta oczyszczająca. Oczywiżcie efekt nie jest dokładnie taki sam jak po zabiegu, ale jelita sa oczyszczane w sposób naturalny co nie prowadzi np. do podrażnienia błony sluzowej. Pomoga również probiotyki oraz tabletki zawierające naturalna flore bakteryjną – do kupienia w ap[tekach. tego typu żrodki warto również stosować podczas antybiotykoterapii;)
15 października 2009 at 21:29Ja słyszałam, że rabarbar poprawia czynnożć dróg żółciowych i działa pobudzająco na jelita. Czyli powinien pomoc w oczyszczaniu jelita:)
19 października 2009 at 00:39Jest coż takiego jak Colon C, sama jeszcze nie próbowałam, ale ludzie chwalą.
19 października 2009 at 21:53[usunięto_link] wrote:
Jest coż takiego jak Colon C, sama jeszcze nie próbowałam, ale ludzie chwalą.
Ja nawet nie słyszałam… Ale zgłębię temat 🙂
Oprócz rabarbaru na tranzyt jeszcze dobrze wpływa mięta pieprzowa, cykoria i suszone żliwki:)20 października 2009 at 10:50A także probiotyki (jogurty, mażlanki) oraz gruszki;) To naturalne produkty, które wyregulują trawienie. Ważne również by jeżć pokarmy obfitujące w błonnik. Nie zalecam jedzenia potraw o kleistej konsystencji na bazie węglowodanów prostych – kisieli, budyniów, ciast. Takie pokarmy czesto zalegają w jelitach. By udrożnić prace jelit zalecam również powstrzymac sie od jedzenia pokarmów powodujących wzdęcia – rożliny strączkowe, kalafiory, cebula;)
21 października 2009 at 18:24No produktów wspomagających dużo, ale często o nich zapominamy w diecie albo w czasie zabieganego dnia cieżko ich w diecie dostarczyć 🙄 Może warto by je suplementować?
23 października 2009 at 18:16Ciezko byloby mi sie zdecydowac na taki zabieg (ze strachu). Ale musze sobie oczyscic jelito. W zwiazku z tym chyba wlasnie przejde na jaksa diete oczyszczajaca. Z pewnoscia pomagaja w tym jak juz wczesniej wspomiano wszelkie jogurty, kefiry, maslanki.[/list]
26 października 2009 at 01:17Znalazłam coż takiego… Mam nadzieję, ze się Wam przyda:)
[usunięto_link]26 października 2009 at 12:45[usunięto_link] wrote:
Jest coż takiego jak Colon C, sama jeszcze nie próbowałam, ale ludzie chwalą.
próbowałam, jakaż rewelacja to to nie jest….
- AutorOdp.