jakiż pomysł .. ?? :)

Wyświetlanie 6 wpisów - od 1 do 6 (z 6 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
    pret-a-porter
    Członek
    • Tematów: 1
    • Odp.: 3
    • Początkujący

Witam !!

Mam 19 lat zrobiłam sobie przerwe w nauce i studia zaczynam dopiero od następnego roku. Chciałabym teraz jakoż wykorzystać ten czas. Może jakież nowe zainteresowania, hobby ?

Macie jakież pomysły a może wy uczęszczacie na jakież ciekawe zajęcia, kursy itp. 🙂

Pozdrawiam 🙂

parvati
    Członek
    • Tematów: 41
    • Odp.: 4056
    • Guru

ja bym wyjechala.

kilka miesiecy w innym kraju: troche samodzielnosci, nowe znajomosci, inna kultura…nie mowiac juz o jezyku.

swoja droga-po co robilas przerwe, skoro nie wiesz jak ja wykorzystac?

abi
    Członek
    • Tematów: 22
    • Odp.: 1208
    • Maniak

@parvati wrote:

swoja droga-po co robilas przerwe, skoro nie wiesz jak ja wykorzystac?

dokladnie. przerwe zazwyczaj robi sie z jakiegos waznego powodu, np brak kasy na studia.

ja bym sobie jakas prace znalazla. najlepiej wlasnie za granica. odlozysz wiecej niz w polsce co powinno cie wlasnie troszke zabezpieczyc finansowo na przyszlosc.
    jesli nie to jakakolwiek praca w kraju. do tego zapisalabym sie na jakis kurs, np jezykowy, ewentualnie prawa jazdy jesli nie posiadasz.
    mysl mysl co zrobic, bo siedziec bezczynnie przez rok w domu przed tv to troche nie bardzo…

pret-a-porter
    Członek
    • Początkujący

ale ja mam prace. Tylko wlasnie chodzilo mi raczej o wykorzystanie wolnego czasu.

abi
    Członek
    • Tematów: 22
    • Odp.: 1208
    • Maniak

Aaaa… to calkiem co innego.

Zacznij uprawiac jakis sport, np. zapisz sie na basen czy aerobik. Poza tym wybierz sie na kurs angielskiego czy jakiegos innego jezyka.

moze masz juz jakies hobby – mozesz teraz rozwijac je do woli 🙂

pret-a-porter
    Członek
    • Początkujący

chciałam włażnie cos bardziej z artystycznej strony 🙂 ale kurcze w Łodzi nie moge nic takiego znaleźć.

Np jak są kursy plastyczne albo rozwijające umiejętnosci to są one zazwyczaj dla dzieci 🙄

Wyświetlanie 6 wpisów - od 1 do 6 (z 6 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
Przewiń na górę