- AutorOdp.
- 20 kwietnia 2010 at 00:33
Chcesz to tu można coż pokombinować na początek 😉
22 kwietnia 2010 at 14:34Jeżli chcesz profesjonalnej diety, dopasowanej do fenotypu, to wybierz się do specjalistów. W Warszawie działa taka klinika metaboliczna, Vimed się nazywa. Można tam wykonać testy nietolerancji pokarmowej z krwi. Dowiesz się wtedy jakie produkty ci szkodzą i co powinnaż wykluczyć z diety. Taka dieta będąca sposobem życia, może zapobiec wielu chorobom, nawet rakowi i poprawić znacznie jakożć życia. A nawet je wydłużyć.
26 kwietnia 2010 at 13:31Dużo czytałam kiedyż o ich diecie rotacyjno eliminacyjnej. Faktycznie jest tak, że dobrze dobrana dieta jest w stanie zapobiec wielu chorobom, a to dlatego, że w zdrowym organizmie komórki ciężej i rzadziej się mutują, więc choroba się nie rozwija. Dowiedziałam się ostatnio nawet, że dobrze dobrana indywidualna dieta jest w stanie zwalczyć niepłodnożć. Są bowiem składniki, które powinniżmy spożywać jeżli staramy się o dziecko, to jest kwestia znowu zdrowego i dobrze przystosowanego organizmu. Zresztą poczytaj u nich na stronie, mają tam naprawdę bardzo dużo informacji na temat takich diet
26 kwietnia 2010 at 18:53Taką dietę stosuje na przykład Marina Łuczenko, jest o tym na stronie. Dieta może zapobiec nawet rakowi, bo zapobiega zapaleniom w organizmie, Wywołuję je różne pokarmy, o których często nie wiemy, dlatego dobrze jest zrobić testy nietolerancji pokarmowej. A rakowi sprzyjają zapalenia. Osłabiają system immunologiczny, który nie walczy z komórkowi rakowymi w zarodku. Dieta jest skuteczna, bo nie jest uniwersalna, jak większożć, ale dopasowana do każdego konkretnego człowieka z osobna i to nie ze względu na jego przyzwyczajenia żywieniowe, tylko ze względu na organizm.
27 kwietnia 2010 at 18:06leczyć nie może
28 kwietnia 2010 at 12:51Owszem może;) Znam przypadek niepłodnej koleżanki, u której włażnie w tej klinice zdiagnozowali zaburzenia owulacji na tle metabolicznym. Nie leczono jej farmakologicznie, tylko specjalną dietą płodnożci. Jest w ciąży, więc jak widzisz da się;)
28 kwietnia 2010 at 13:07Wspomaganie leczenia nie leczenie lub zapobieganie.Czym wywołane zaburzenie?
29 kwietnia 2010 at 11:40Dietą! Jakimiż jej składnikami:) Wyeliminowanie ich i dopasowanie do fenotypu diety płodnożci zaowocowało ciążą. Nie było żadnego innego leczenia. Nie kłóćmy się o nazewnictwo. Moim zdaniem działania zastosowane przez lekarzy kliniki, to leczenie a nie wspomaganie.
29 kwietnia 2010 at 13:10Ale to chyba chodzi o osoby, które mają problem z zajżciem w ciąże ale bezpłodnożć nie jest u nich zdiagnozowana. Są ludzie którzy po prostu nie mogą spłodzić dziecka, mimo, że wszystkie badania wskazują na to, że nie powinno się tak dziać. Wtedy może się okazać, że zła dieta powoduje zaburzenia owulacji u kobiet i dlatego włażnie mają problemy. Tak ja to zrozumiałam jak czytałam u nich na stronie informacje.
Jeżli tak to faktycznie wygląda to bardzo racjonalnie – zamiast szprycować się tabletkami można po prostu zdrowo się odżywiać - AutorOdp.