Przetłuszczone, nieodżywione włosy

• Autor
    Odp.
  • romasziwka
    Member
    • Tematów: 2
    • Odp.: 18
    • Bywalec

Co najlepiej stosować na takie problematyczne włosy? Przetłuszczają się, są suche i rozdwojone na końcach, generalnie są takie nijakie, nieodżywione. Czy ich kondycję mogą radykalnie poprawić preparaty na nafcie? Tak przynajmniej słyszałam.

mrowka
    Member
    • Tematów: 49
    • Odp.: 736
    • Zasłużony

przede wszytskim trzeba isć do fryzjera, obciać rozdwojone końcówki,
    nastepnie stosować maseczki :
    z zóltka kurzego, nafty kosmetycznej, olej rycynowy

jagoda4
    Member
    • Tematów: 21
    • Odp.: 863
    • Zasłużony

Rozdwojone końcówki możesz podciąć.na przetłuszczające zniszczone włosy stosuj tylko nawilżające balsamy.Włosy uwidaczniać mogą braki witamin i minerałów w odżywianiu.Zadbaj o te składniki i pij zioła(albo można brać w tabl,pokrzywę ze skrzypem) na przetłuszczające się włosy:bratek,pokrzywę.Oczyżć organizm. Same kosmetyki do włosów tylko na krótko poprawią ich wygląd.

kleamea
    Member
    • Odp.: 40
    • Bywalec

Powinnaż je nawilżać. Nie wiem, jak działa nafta, ale chyba lepiej postawić na jakies naturalne preparaty:) A skoro masz takie problemy to też raczej nie na takie zwykle szampony z supermarketu. Bardzo fajny jest szampon i odżywka z algami Ce Ce. Czujesz się po nim jak byż miała super żwieże włosy, takie lekkie. Nie masz wrażenia, że zostaje ci taka tłusta papka na wlosach jak po innych. Można go dostać w sklepach Beliso.

romasziwka
    Member
    • Odp.: 18
    • Bywalec

o dziękuję za entuzjastyczny odzew, uważnie przeczytałam i stwierdzam, że niektóre Wasze rady nawet stosowałam. Swego czasu robiłam sobie tą maseczkę z żółtka i nafty. Robię poszukiwania produktów na bazie nafty, która jest jak najbardziej naturalnym składnikiem, nie wiem skąd pomysł, że jest w niej coż sztucznego. 🙂 Pokrzywę sobie popijam regularnie. W necie znalazłam na jakiż forach urodowych preparat URT oil z naftą oczyszczoną, ma i naftę i pokrzywę, więc spełnione są powyższe warunki. 😉 Co do szamponów specjalistycznych, to masz rację, trzeba przerzucić się z drogerii na aptekę. 🙂 A do fryzjera wkrótce się wybiorę i też końcówki troszkę ujarzmię. 🙂
    ps. znacie jeszcze jakież przepisy na maseczki robione w domu?

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " Przetłuszczone, nieodżywione włosy"

Przewiń na górę