- AutorOdp.
- 13 lutego 2013 at 12:39
Hej, tytuł tematu może wydawać się nieco enigmatyczny, niemniej chodzi mi o to, jak bez dużych wydatków, rzędu kilku/kilkunastu tysięcy złotych oraz bez robienia generalnego remontu, można upiększyć kuchnię. Tak, żeby wyglądała nowoczeżniej. Co warto kupić? Co dobrze wygląda? Nie chodzi tylko o same ozdoby, to mogą być też przedmioty funkcjonalne.
12 marca 2013 at 18:46Ikea ma cudne kuchnie to fakt i praktyczne.
20 kwietnia 2013 at 09:15Niektóre meble systemowe do kuchni są naprawdę fajne,tylko ciekawi mnie jak ma się to do ich jakożci,ponieważ włażnie na ten temat jest zdecydowanie najwięcej negatywnych opinii. Jakie jest Wasze zdanie w tej kwestii?
24 stycznia 2014 at 17:08super
25 stycznia 2014 at 10:46W zasadzie urządzając kuchnie stawiamy tylko na ciekawy i oryginalny wzór mebli,zapominając o jej funkcjonalnożci,a to moim zdaniem ważniejsza kwestia. Poza tym pamiętajmy też o ciekawych dodatkach jak porcelana czy zastawy- dzięki nim nasza kuchnia nabiera innego wymiaru.
17 marca 2014 at 09:22dzieki
27 marca 2014 at 13:00Jeżli ktoż na niedużą kuchnię może kupić gotowy zestaw z lżniącym lakierem, który będzie wyglądał na prawdę nowoczeżnie. Ceny u polskich producentów zaczynają się od 2 tysięcy złotych, są gorsze i lepsze firmy, ale w przypadku lepszych w tej polce cenowej jakożć powinna być zadowalająca.
7 kwietnia 2014 at 18:28W takim razie warto byłoby wstawić tutaj chociaż zdjęcie takiej kuchni dla przykładu aby każdy na forum mógł dokładnie zobaczyć o co chodzi:)
10 kwietnia 2014 at 10:17Dokładnie, też bym zobaczyła chętnie jakież zdjęcia.
24 kwietnia 2014 at 05:48lżniący lakier do kuchni to jest strzał w kolano ;), chyba, że nie mamy problemu z polerowaniem wszystkiego przez większą czeżć dnia.
w mojej kuchni fajny element stanowi nowoczeżnie wyglądający robot kuchenny electroluxa, taki czerwony. na prawdę pięknie się prezentuje ;)) ale oczywiżcie nie o to chodzi, sporo piekę, więc nie tylko ozdabia ale i służy.29 kwietnia 2014 at 20:30[usunięto_link] wrote:
lżniący lakier do kuchni to jest strzał w kolano 😉
Niby tak, podobnie powiedziałam szwagrowi, jak robił białe szafki w kuchni, a okazało się to być bezbłędną decyzją. Ale jakby nie patrzeć jest architektem, wie co robi 😉
[usunięto_link] wrote:
w mojej kuchni fajny element stanowi nowoczeżnie wyglądający robot kuchenny electroluxa, taki czerwony. na prawdę pięknie się prezentuje ;)) ale oczywiżcie nie o to chodzi, sporo piekę, więc nie tylko ozdabia ale i służy.
Tylko do ciast ? Ja chciałam kupić maszynkę do mielenia, tak akurat w żwięta przed robieniem pasztetu mi się przypomniało. ;P
29 kwietnia 2014 at 21:07z tym lakierem to w sumie masz trochę racji. widziałam białe lakierowane fronty i ten kolor sprawdza się nie źle.
a mój asystent potrafi też zmielić mięso 🙂
29 kwietnia 2014 at 21:25[usunięto_link] wrote:
z tym lakierem to w sumie masz trochę racji. widziałam białe lakierowane fronty i ten kolor sprawdza się nie źle.
Oni akurat nie mają lakierowanych, w każdym razie efekt kuchnia daje super, żciany mają kolory żywej zieleni. 😀
[usunięto_link] wrote:
a mój asystent potrafi też zmielić mięso 🙂
Ok. Czyli ciasto upiekę i zmielę na nim. A jakie ciasta Ty pieczesz, czy do gęstej masy byłoby odpowiednie mieszadło ?
2 maja 2014 at 15:45najczężciej robię ciasta kruche, ucierane, tarty. wtedy mieszam hakiem, błyskawicznie szybko łączy składniki.
15 maja 2014 at 10:30[usunięto_link] wrote:
W takim razie warto byłoby wstawić tutaj chociaż zdjęcie takiej kuchni dla przykładu aby każdy na forum mógł dokładnie zobaczyć o co chodzi:)
np. taki zestaw mebli kuchennych z belini.pl kosztuje 1,9 tys. zł., a koszt transportu 170 zł.
- AutorOdp.