• Autor
    Odp.
  • patunia28
    Member
    • Tematów: 5
    • Odp.: 986
    • Zasłużony

Katie – to fakt 🙂 reguluje pracę jelitek, nie da się ukryć 😉
    no ja ostatnimi czasy ograniczyłam, ze względu na zażywanie suplementu witaminowego wzbogaconego o kofeinę… człowiek się starzeje, trzeba się oszczędzać itd., wiecie… 😆 nie mniej jednak nadal czerpię przyjemnożć z tej jednej dziennie 🙂
    i nadal twierdzę, że kawusia z moim K. to rytuał, który będzie nam towarzyszył do końca 🙂

Dorota123
    Participant
    • Tematów: 28
    • Odp.: 1594
    • Maniak

dziż przeczytałam, ze kawa może odwadniać nasz organizm, co latem w upałach jest szczególnie groźne 🙁
    dobrze jest więc wypijać więcej wody niż zwykle i napoje o stężeniu składników, zbliżonym do stężenia komórek naszego ciała, bo takie sa najlepiej przez nas przyswajalne, czyli np. hydrowitaminy, które mają osmolarnożć na włażciwym poziomie, co pozwala dobrze i szybko nawodnić organizm i uzupełnić utracone z potem składniki.

patunia28
    Member
    • Tematów: 5
    • Odp.: 986
    • Zasłużony

no tak, masz rację, podczas upałów, których co prawda na razie ani widu, ani słychu, jesteżmy narażeni na utratę wielu składników wraz z potem, więc trzeba o tym myżleć dawkując sobie napoje w ciągu dnia 🙂 a uzupełnienie witamin plussszem nie zaszkodzi 🙂

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " a co z kawoszkami?"

Przewiń na górę