- Ten temat ma 58 odpowiedzi, 34 głosy, a ostatnio został zaktualizowany 10 lat, 11 miesięcy temu przez
Euro-Zakupy.
- AutorWpisy
- 25 sierpnia 2010 o 14:04 #58558
@Anika80 wrote:
No wiesz, ale jak się widzi sowo botox, to ono jednoznacznie kojarzy się z wypełnianiem zmarszczek. Ludzie przyzwyczaili się włażnie do takiego kontekstu. Oczywiżcie taki zabieg ma tez inne zastosowania i dobrze, bo jednak do likwidacji zmarszczek można znaleźć inne metody i zabiegi np. zaffiro – rzecz bezinwazyjna, skórę traktuje się promieniami podczerwonymi, co znacznie spłyca zmarszczki. Robią coż takiego w klinice Amaya w Warszawie i podobno maja tam całkiem niezłe efekty, jeżeli chodzi o likwidowanie zmarszczek termoaktywna metoda.
Botox swietnie tez sie sprawdza w nadmiernej potliwożci.
Z tego co czytałam to najszerzej stosowana i polecana metoda.6 września 2010 o 10:38 #58559Witam
Też czytałam o tym, że stosuje si e botox na wyeliminowanie migreny.. na czym dokładnie polega sam zabieg nie wiem… może ktoż wie coż o tym? jakież ciekawe linki do artykułów? 😀
Ja osobiżcie mówie tak:D takie zabiegi sprawiają, ze czujemy i wyglądamy na młodsze…. Młode dziewczyny w szczególnoiżci robią sobie usta! tak tak dziewczyny kwas jest naturalny ale nie jest przeznaczony na wszystkie zmarszczki… a po za tym jeżli ktoż chce „zlwkwidowąc” kurze łapki to pozostaje botox… 🙂
Sam zabieg jest mało inwazyjny a igły są cienkie:) nie ma czego się bać:D
6 września 2010 o 12:30 #58560@Królinia wrote:
Botox też nie jest metodą inwazyjną chciałam zauważyć… Poza tym zmarszczki wypełnia się kwasem hialuronowym.
🙄 zmarszczki wypełnia sie kwasem lub botoxem w zależnożci od rodzaju zmarszczek! 😛
A zabieg jest inwazyjny…Przecież lekarz wstrzykuje tobie preparat prawda?12 października 2010 o 07:04 #58561HEj dziewczyny!!Mam jutro o 13tej termin u chirurga!Wstrzyknie mi to podobno wspaniale cos!! 😆
Jaki wy macie doswiadczenie jezeli chocdzi o botox itp. 😯28 października 2010 o 18:47 #58562raz wpuscisz botox pod skore i bedziesz to musiala robic ciagle. jak przestaniesz bedzie jeszcze gorzej niz jak wtedy kiedy startowalas
5 listopada 2010 o 10:47 #58563Zamiast botoksu można włażnie zastosować kwas hialuronowy ( przecież jest on naturalnym składnikiem skóry tylko, że z czasem zaczyna go brakować.) Co ważne to wybór odpowiedniego preparatu, bo na rynku jest ich zatrzęsienie i wybór dożwiadczonego lekarza. Ja z własnego dożwiadczenia mogłabym polecić preparaty na bazie żelu zawierającego kwas hialuronowy Esthelis szwajcarskiej firmy Anteis. Każdy jednak pewnie będzie polecał swoje wypróbowane marki. Ja pokonałam swoje pierwotne obawy przed zabiegiem powiększenia ust, który nie bolał, nie miałam obrzęków ani odczynów alergicznych, czego się najbardziej obawiałam. Więc jeżeli poważnie myżlisz o jakiejż korekcie skóry twarzy to odradzałabym botoks.
18 marca 2011 o 10:09 #58553Kwas hialuronowy zamiast botoksu to raczej nie, bo jedno i drugie działa inaczej, więc raczej w innych przypadkach się używa. No i botoks rzeczywiżcie, jak już parę osób napisało żwietnie się sprawdza w leczeniu nadpotliwożci. Sama się zastanawiam, czy nie zastosowac go w tym celu włażnie na lato, bo bywa, że mam problemy z tym … ;/
13 kwietnia 2012 o 11:07 #58566Ja wygladzalam botoxem zmarszczki na czole i naprawdze widac efekty! Czuje sie lepiej, wygladam lepiej, wiec nawet za ta cene warto poddac sie temu zabiegowi. Udajcie sie jednak do profesjonalisty. Babeczkom z wroclawia moge polecic dr Kulczycka, u ktorej ja robilam swoje zabiegi 🙂
28 kwietnia 2012 o 15:19 #58565Jest parę skutecznych sposobów na to, żeby pozbyć się zmarszczek. Jakiż czas temu w Gotowych na zmiany na Polsat Cafe był odcinek pożwięcony liftingowi. Tutaj można obejrzeć fragment: http://www.youtube.com/watch?v=DHupbDrxJfc&list=UUr7GHD4uKbYy7JW6cCJiUag&index=4&feature=plcp Na pewno jest to jeden z lepszych sposobów, żeby pozbyć się oznak starzenia się.
6 października 2013 o 12:56 #58564Ani botoks, ani kwas hialuronowy. Na moje zmarszczki nie pomagają takie zabiegi. Odbyłam je wszystkie u kosmetyczki we Wrocławiu, a zmarszczki pozostały. Teraz uważam, że lepiej jest stosować bio-serum relaksujące hb niż wydawać pieniądze na zabiegi. Nie szkoda Wam pieniędzy na nieskuteczne zabiegi?
30 grudnia 2013 o 08:30 #58567Jestem już prawie miesiąc ,,po”. Efekt po prostu bossski.Czoło idealnie gładkie, zero tych irytujących promyczków przy użmiechu. Fajne uczucie jak nie można – mimo wysiłków- zmarszczyć czoła ani brwi. Samo wstrzyknięcie boli. Nie ma efektów dodatkowych w postaci siniaków czy zaczerwienienia, u mnie był jedynie ból głowy który pojawił się w ok. godzinę po zabiegu i trwał też z godzinę. Efekt tak mnie oczarował ze na 100% powtórzę za ok. 5 miesięcy. Najważniejsze, żeby trafić na profesjonalny gabinet. Ja byłam w Bella Derm w Warszawie. Polecam gorąco!
3 lutego 2014 o 14:53 #58568Profesjonalny gabinet to jedno i oczywiżcie jeżli chcemy poddać się zabiegom to tylko tam. Poza tym sam botox nie jest wskazany,warto zainwestować w dobre i sprawdzone kosmetyki.
19 maja 2015 o 10:01 #58569@sara777 wrote:
Witam:)
No wlasnie a co sadzicie o wstrzyknieciu botoxu na lato??:) Mam doswiadczenie z takim zabiegiem i naprawde polecam:) Z checia odpowiem na wasze jakiekolwiek watpliwosci;)
Pozdrawiam:)Ja z przyjemnożcią 🙂 Na lato w sam raz!
1 lipca 2015 o 16:40 #58570Szczerze mówiąc to nikogo nie doradzam bo dla mnie osobiżcie bezsensem jest taki zabieg na lato,przecież można zadbać o swoją sylwetkę zupełnie inaczej stosując odpowiednie kosmetyki oraz dietę,być aktywnym fizycznie.
- AutorWpisy
- Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.