- AutorOdp.
- 19 listopada 2009 at 20:46
To może umów się z jakimż dożwiadczonym lekarzem, porozmawiaj z nim, on powinien Ci doradzić czy te zabiegi są w Twoim przypadku potrzebne, konieczne itd. Tylko wiesz, nie idź do przypadkowego:)
20 listopada 2009 at 20:57[usunięto_link] wrote:
To może umów się z jakimż dożwiadczonym lekarzem, porozmawiaj z nim, on powinien Ci doradzić czy te zabiegi są w Twoim przypadku potrzebne, konieczne itd. Tylko wiesz, nie idź do przypadkowego:)
Dokładnie jeżeli chodzi o takie zabiegi to lepiej je wczeżniej skonsultować.
Ja np. robiłam parę zabiegów z pod znaku [usunięto_link] , gdzie mieszkam ma wiele miejsc gdzie można zrobić taki zabieg, ale poszłam do salonu gdzie mogłam za darmo zasięgnąć porad jakie zabiegi będą dla mnie odpowiednie. Dla tego myżlę, że najważniejsze to popytać specjalisty.29 listopada 2009 at 15:13[usunięto_link] wrote:
ja bym chętnie zlikwidowała sobie na jakiż czas lwią zmarszczke, ale jeszcze się waham, zwlekam i czekam nie wiadomo na co. Czytam w necie, szukam, węsze, szperam na temat wypełniaczy i botoxu… i nie mam tego ostatecznego, decydującego bodźca.
Jeżli chcesz ją zlikwidować botoxem ,to nie czekaj ,bo będzie za póżno.
Z wiekiem zmarszczka się pogłębi i botox jej nie da rady – potrzebny będzie wypełniacz.
Wiem coż o tym 😉20 stycznia 2010 at 22:11Faktycznie wokoł botoxu krąży wiele kontrowersji, zaczłam szperac i znalazlam cos w rodzju alternatywy-przeszczep tkanki tłuszczowej na twarz-pobierany jest nasz własny tłuszcz i wypełnia się tym zmarszki- ciekawe, naturalne no i czytałąm ze bezpieczne-raczej tak-bo to nasz naturalny tłuszczyk 🙂 acha, a robią to w Centrum Malia w warszawie, na ich stronie to wyczytałam.
3 lutego 2010 at 15:14a co sądzicie na temat kwasu hialuronowego i wypełniania zmarszczek tego typu wypełniaczem?? z tego co czytałam efekt jest dużo trwalszy od botoxu bo utrzymuje się ponad rok a w przypadku niektórych preparatów nawet 18 miesięcy
6 marca 2010 at 13:31[usunięto_link] wrote:
botox jest w pełni bezpieczny, jeżli zabieg przeprowadza lekarz z dożwiadczeniem i rzeczywiżcie wstrzykuje botox, a nie jakąż chińską niezarejestrowaną podróbę. A pełno jest w sieci wypowiedzi osób, które spotkały się z czymż takim, a potem masakra na twarzy.
To już jest niestety ale kwestia zaufania do lekarza i wyboru naprawdę zaufanej kliniki z dożwiadczeniem i odpowiednimi referencjami (najlepszymi są zawsze zadowoleni pacjenci). W klinice IQ Medica wykonują wiele zabiegów z dziedziny chirurgii plastycznej i estetycznej i jeszcze nie spotkałam się z jakąkolwiek złą opinią o nich.
Hostessa – dla mnie wypełnianie zmarszczek kwasem hialuronowym jest lepsze niż wstrzykiwanie botoksu. Kwas hialuronowy to związek, który naturalnie występuje w naszym organizmie, z biegiem czasu jednak się wypłukuje i jest go coraz mniej. Młoda skóra zawiera dostateczne ilożci kwasu hialuronowego, dzięki czemu jest sprężysta i nie ma zmarszczek. Kiedy jego ilożć z wiekiem zaczyna maleć, dostrzegamy pierwsze objawy starzenia, a skóra traci zdolnożć wiązania wody, czego efektem są zmarszczki. Dzięki uzupełnianiu braków kwasu hialuronowego skóra jest nawilżona, gęsta i nie traci swoich konturów. Jest także chroniona przed wysuszeniem. Kwas zatrzymuje zatem młody wygląd. Aby jeszcze bardziej wzmocnić działanie kwasu hialuronowego łączy się go z witaminami C i E oraz beta-karotenem. Wtedy otrzymujemy zestaw antyutleniaczy, które sprawiają, że skóra jest jędrna, wygładzona, nawilżona i pełna blasku. A żele, które bazują na kwasie hialuronowym są stosowane również do produkcji implantów, które służą również do powiększania ust oraz piersi.
6 marca 2010 at 22:41dzięki za odpowiedź nie ukrywam, że zastanawiam się nad wypełnieniem sobie doliny łez kwasem hialuronowym i bruzdy około nosowej z tych względów o których piszesz, niestety te zmarszczki których już się dorobiłam, ciężko będzie się pozbyć dlatego myżlę że kwas byłby dobrym wstrzymywaczem czasu dla mojej skóry 🙂 umiałabyż mi napisać co brać pod uwagę podczas wyboru odpowiedniego kwasu ponieważ wiem że ich jakożć znacząco się różni
14 marca 2010 at 00:23Botoxu przed 30tka nie radzę, ale jak trzeba to proponuje wybrać się najpierw na bezpłatne konsultacje. No i najlepiej zrobić to w jakimż sprawdzonym miejscu typu Esmedwiua w wawie, gdzie botox robią od 15 lat
14 marca 2010 at 19:22z tego co wiem to nie ma przeciwwskazania do robienia botoxu przed 30, jesli ktoż ma duże zmarszczki mimiczne to dla własnego samopoczucia może sobie swoje czoło poprawić również przed 30 🙂 podobnie jest z wypełniaczami moja koleżanka miała robione wypełnienie Juvedermem prze d30 i sobie bardzo chwali
16 kwietnia 2010 at 19:18Coraz czężciej botox stosuje się profilaktycznie (nawet przed 30), żeby zatrzymać powstawianie zmarszczek. Od 25 roku życia nasza skóra przestaje produkować kolagen i można powiedzieć, że od tego momentu zaczynamy się starzeć. Botox w tym momencie na zmarszczki mimiczne jest najlepszy.
17 kwietnia 2010 at 16:29no tak, botox jako profilaktyka to bardzo dobre rozwiązanie i kto ma taką możliwożć i chęci… to myżlę że nie straci na tym zabiegu ponieważ botox zamraża zmarszczki na czas swojego działania tak więc między bajki można włozyć opinie kiedy ktoż mówi że po botoxie skóra wygląda gorzej niż przed…
19 kwietnia 2010 at 19:18Trzeba to potraktować, jako inwestycję na przyszłożć. Jeżli ktoż tego nie chce robić, to i tak w przyszłożci może pozbyć się zmarszczek, np. wypełnieniem kwasem hialuronowym. Tak, czy siak – można spowolnić upływ czasu 🙂
20 kwietnia 2010 at 12:33Nie przekonały mnie i igły i chyba nazwa potoczna jad kiełbasiany.
Ponoć zbadane jest że jest bezpieczny ale teraz a za jakiż czas może się okazać że nie do końca.Przeczytałam że kremy z filtrem przeciwsłonecznym są szkodliwe a nawet zjedzenie np.przez dziecko 2g grozi (nie będę straszyła)poważnymi konsekwencjami…20 kwietnia 2010 at 14:17Mój znajomy (obecnie już lekarz) uważa, że antyperspiranty powodują raka i ich nie używa. Szkoda tylko, że chyba podobne nastawienie ma do mydła ;P
To tak troszkę w formie żartu 🙂 Ale na serio – ja nie namawiam nikogo na wstrzykiwanie botoxu. Uważam tylko, że to dobre rozwiązanie dla kogoż, kto chce się pozbyć zmarszczek mimicznych. Dobrze by było, gdyby faktycznie istniały inne skuteczne metody, ale ich nie ma. Warto skorzystać z tego, co już jest.21 kwietnia 2010 at 15:36Ja tylko pisałam o sobie:),trochę boję się takich zabiegów,mam mało zmarszczek mimicznych,może dlatego takie mam zdanie;)ale kto wie…może kiedyż:)jak zmieni się nazwa na bardziej przyjemną:)
- AutorOdp.