• Autor
    Odp.
  • abi
    Member
    • Tematów: 22
    • Odp.: 1208
    • Maniak

Juz sie nie waham 🙂 za 3 dni bede zadrutowana 😀

Renata78
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 67
    • Stały bywalec

Pewnie. Ja mam koleżankę, która ma 35 lat i ma aparat

bioevo
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 27
    • Bywalec

Ostatnio na uczelni widziałem profesora w podeszłym wieku z aparatem w ustach, więc myżlę że każdy wiek jest dobry, ale wiadomo, im wczeżniej tym lepiej.

Aleksandra44
    Member
    • Tematów: 2
    • Odp.: 68
    • Stały bywalec

Taki profesor to pewnie bardzo sympatycznie musi wyglądać w takim aparacie. Od razu się lepiej patrzy:)

Anika80
    Member
    • Odp.: 112
    • Zapaleniec

No ale przecież taki aparacik to nic dziwnego. Moim zdaniem to żwiadczy tylko o tym, ze dana osoba naprawdę dba o siebie i zależy jej na tym żeby ludzie ją dobrze odbierali. Taki profesor musi być zadbany, przecież naukowcy udowodnili, że człowiek który dba o siebie wzbudza nie tylko większe zaufanie, ale także buduje sobie większą wiarygodnożć.

hostessa
    Member
    • Tematów: 5
    • Odp.: 653
    • Zasłużony

abi nie martw się ja założyłam sobie aparacik pod koniec studiów 🙂 i powiem ci że wiele moich koleżanek dopiero teraz sobie zakłąda aparat

Crystaline
    Member
    • Tematów: 2
    • Odp.: 88
    • Stały bywalec

Jestem jak najbardziej za noszeniem aparatu, teraz to już żaden powód do wstydu, jak było jeszcze parę lat temu. Wiadomo, że u osób dorosłych noszenie aparatu wymaga dłuższego czasu niż u dzieci, ale to nie powód, żeby rezygnować w ogóle.

abi
    Member
    • Tematów: 22
    • Odp.: 1208
    • Maniak

Nosze juz aparat od 3 miesiecy. W tamtym tygodniu doszedl dolny luk. I wiecie to? Mimo tego ze boli jak diabli, kieszenie zaswiecily pustkami, to i tak czuje i przede wsztytkim widze ze to byla jedna z najlepszych moich decyzji :):)
    Teraz smiac mi sie chce z tych moich wczesniejszych obaw

fitness.woman
    Member
    • Odp.: 12
    • Bywalec

Ja też jestem w klubie zardutowanych – tzn znów dołaczyłam 🙂
    Pierwszy raz założyłam aparat stały 16 lat temu 🙁 – jako że wtedy mało nas nosiło te srebne kaloryferki to i metoda nie była zbyt trwala bo po zdjeciu aparatu i pojawieniu się ósemek wszystko wrócił do stanu poprzedniego- jak nie gorszego.
    A teraz w wieku 30 lat założyłam ponownie – z jendym małym wyjątkiem „lingwalny”. Taki od wewnątrz więc mam nadzieję że znów przywrócę piękny usmiech z prosymi żabkami :))

Więc 21 czy 30 lat czy nawet 40 to nic – ważne żeby być ładniejszym w kolejnych latach

fitness.woman
    Member
    • Bywalec

A jeszcze dodam – aparat lingwalny mam 7 miesięcy i efekty sa bardzo widoczne – najprawdopodobnie bede zdejmować po 12 miesiącach a jak byłam na konsultacji u innej Pani ortodonty to oznajmiła ze zewnetrzy taki przeźroczysty bezligaturowy (bez tych gumek co wciaz ciemnieją) bede nosik ok 2,5 roku.

kosmo79
    Member
    • Tematów: 8
    • Odp.: 291
    • Zapaleniec

A jesli doliczymy tez do tego wszelkie zabiegi jakie zdarza sie nam robic w gabinetach medycyny estetycznej to tez będzie tego sporo.

fitness.woman
    Member
    • Bywalec

w pełni się zgadzam z przedmówczynią

fitness.woman
    Member
    • Bywalec

Ja taki od wewnątrz noszę tzw lingwalny.
    I jestem mega zadowolona. Na poczatku troche sepleniłam ale moi znajomi do tej pory nie wiedza ze cos nosze.

Kasia697
    Member
    • Tematów: 3
    • Odp.: 70
    • Stały bywalec

mój znajomy w wieku 24 lat zaczął nosić aparat i fajnie wygląda

Izys
    Member
    • Tematów: 5
    • Odp.: 183
    • Zapaleniec

Teraz już są takie aparaty, których kompletnie ich nie widać, także nie masz co się przejmować, że będziesz miała metalowy użmiech. A zresztą przeważnie ma się go tylko przez rok, także to nie tak długo, spokojnie będziesz mogła to przeżyć 🙂

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " Aparat – nie za późno?"

Przewiń na górę