B贸l nadbrzusza,twardy zoladek,mdlosci,zawroty glowy,stres

• Autor
    Odp.
  • tigerka
    Member
    • Temat贸w: 77
    • Odp.: 2132
    • Ekspert

Od ponad roku odkad zaczelam pierwsze tabletki antykonc.brac mam problem z nadbrzuszem. 馃槸 (teraz juz zadnych tebletek antyk.nie biore bo organizm moj zle je znosil ,dlatego przeszlam na plastry).Mam twardy i mocny bol brzucha ale nie staly bo pare godzin przerwy a pozniej nwraca sie wieczorem lub rano.Nie mam czasami wogole apetety,mdli mnie i mam zawroty glowy od 5 lat!latalam juz po roznych lekarzach i nikt nic nie wie!!!! 馃檮 馃檨 馃槙 Przeklinam juz wszelkich lekarzy…Dzisiaj bylam u lakarki (pol roku czekalam i jeszcze godzine na babke w tym upale 馃槙 ) od spraw metabolizmu,no i oczywscie nic specjalnego nie powiedziala.Zbadala brzuszek,zmierzyla mi cisnienie,zwazyla mnie,powiedzuiala,ze faktycznie tweardy zoladek i nerwusek ejstem tro fakt.Twierdzi,ze nie ma innej metody jak GASTROSKOPIA na ktora sie nie zgodze!! 馃槙 馃檨 Raz,ze slyszlam,ze sa problemy po tym nieprzyjemnym,bolesnym badaniu,dwa to nie mam zamairu zeby znowu lekarze mi obili tortury!Pojde na usg moze rtg i kupialm sobie urzadzenie takie jak „HELICOTEST” ,kurde znowu chwila uklucia w palec to juz wole normalnie pobranie krwi:/ ehhh ZOabczymy co wyjdzie. 馃檮

I teraz moje pytanie.
    Moze Wy cos wiecie na ten temat??Co byscie radzily na moim miejscu???Co to jest???Mialyscie cos podobnego?? 馃檮 馃檮

Bardzo prosze o odpowiedzi i z gory dzieki! 馃槈

tigerka
    Member
    • Ekspert

Widze,ze nikt nie wie co to?Spoko lekarze tez nie wiedza ehhhh moze jestem za bardzo nerwowa?? 馃檮 Bo wyniki badan i krwi mam oki. wiec nie wiem juz…ehhh …pozyjemy ,zobaczymy. 馃檮 馃槙

eta
    Member
    • Temat贸w: 43
    • Odp.: 1270
    • Maniak

a kazde tab bralas? ilu skladnikowe?
    musi byc jakies wyjscie… nie mozesz byc krolikiem doswiadczalnym… to nie jest nerka.. ze mozna ja wyciac… a co bedzie jak nie bedziesz mogla miec dzieci ?

tigerka
    Member
    • Ekspert

eta no musze cos z tym zrobic.Napewno nie pojde na gastroskopie!Bo nasluchalam sie wiele niedobrego…co do nerek to mam zdrowe 馃檪 Dzieci moge meic bo ejstem na bierzaco badana u gin. takze wszystko pwoiedzial,ze oki. pzoa dorobnymi zapaleniami,ktore byly po tabletkach antykon.a teraz uzywam plastrow.
    Jak cos bede wiedziec napisze.

Spadam do nauki.Pa:) 馃檪

ausia
    Member
    • Temat贸w: 19
    • Odp.: 357
    • Pasjonat

[usuni臋to_link] wrote:

Od ponad roku odkad zaczelam pierwsze tabletki antykonc.brac mam problem z nadbrzuszem. 馃槸 (teraz juz zadnych tebletek antyk.nie biore bo organizm moj zle je znosil ,dlatego przeszlam na plastry).Mam twardy i mocny bol brzucha ale nie staly bo pare godzin przerwy a pozniej nwraca sie wieczorem lub rano.Nie mam czasami wogole apetety,mdli mnie i mam zawroty glowy od 5 lat!latalam juz po roznych lekarzach i nikt nic nie wie!!!! 馃檮 馃檨 馃槙 Przeklinam juz wszelkich lekarzy…Dzisiaj bylam u lakarki (pol roku czekalam i jeszcze godzine na babke w tym upale 馃槙 ) od spraw metabolizmu,no i oczywscie nic specjalnego nie powiedziala.Zbadala brzuszek,zmierzyla mi cisnienie,zwazyla mnie,powiedzuiala,ze faktycznie tweardy zoladek i nerwusek ejstem tro fakt.Twierdzi,ze nie ma innej metody jak GASTROSKOPIA na ktora sie nie zgodze!! 馃槙 馃檨 Raz,ze slyszlam,ze sa problemy po tym nieprzyjemnym,bolesnym badaniu,dwa to nie mam zamairu zeby znowu lekarze mi obili tortury!Pojde na usg moze rtg i kupialm sobie urzadzenie takie jak „HELICOTEST” ,kurde znowu chwila uklucia w palec to juz wole normalnie pobranie krwi:/ ehhh ZOabczymy co wyjdzie. 馃檮

I teraz moje pytanie.
    Moze Wy cos wiecie na ten temat??Co byscie radzily na moim miejscu???Co to jest???Mialyscie cos podobnego?? 馃檮 馃檮

Bardzo prosze o odpowiedzi i z gory dzieki! 馃槈

Je偶li masz te b贸le przed menstruacj膮, to przypuszczam, 偶e masz TORBIELIKA!! 馃槬 wi臋c jak p贸jdziesz do ginekologa, to popro偶, aby zrobi艂/a Tobie badania w tym kierunku!
    Oby okaza艂o si臋, 偶e to nie jest jednak torbiel! to Ci szczerze 偶ycz臋! 馃槅

tigerka
    Member
    • Ekspert

Ausia mysle,ze nie mam torbielka,poniewaz prawie co meisiac chodze do gina.Teraz juz co 2,3 miechy.Badal mnie i wsjo w porzadku w sprawach ginekologicznych.Ale dziekuje i bede pamietac,ze cos takiego mzoe miec podobne objawy. U mnie lekarka podejzewa wrzody zoladka:( W pazdzierniku mam wizyte u jakiegos specjalisty i ciekawe co nastepny lekarz glab wymysli.

Pozdrawiam kolejna ziomalke z Poznania 馃槈

P.S.Skopiowalam to bo wkleilo mnie jakos gosc 馃槙 馃檮

ausia
    Member
    • Pasjonat

[usuni臋to_link] wrote:

Ausia mysle,ze nie mam torbielka,poniewaz prawie co meisiac chodze do gina.Teraz juz co 2,3 miechy.Badal mnie i wsjo w porzadku w sprawach ginekologicznych.Ale dziekuje i bede pamietac,ze cos takiego mzoe miec podobne objawy. U mnie lekarka podejzewa wrzody zoladka:( W pazdzierniku mam wizyte u jakiegos specjalisty i ciekawe co nastepny lekarz glab wymysli.

Pozdrawiam kolejna ziomalke z Poznania 馃槈

P.S.Skopiowalam to bo wkleilo mnie jakos gosc 馃槙 馃檮

Spoko nic si臋 nie sta艂o to si臋 mo偶e ka偶demu zda偶y膰..
    A gdzie konkretnie mieszkasz w Poznaniu!? 馃榾

Alexandraa
    Member
    • Temat贸w: 5
    • Odp.: 351
    • Pasjonat

Wiesz z tymi wrzodami 偶o艂膮dka to mo偶liwe… Skoro jeste偶 nerwusek i si臋 cz臋sto stresujesz to mo偶e to rzeczywi偶cie wrzody… :/
    Miejmy nadziej臋, 偶e wszystko si臋 wyja偶ni.

ausia
    Member
    • Pasjonat

[usuni臋to_link] wrote:

Wiesz z tymi wrzodami 偶o艂膮dka to mo偶liwe… Skoro jeste偶 nerwusek i si臋 cz臋sto stresujesz to mo偶e to rzeczywi偶cie wrzody… :/
    Miejmy nadziej臋, 偶e wszystko si臋 wyja偶ni.

Tylko wrzody nie objawiaj膮 si臋 w ten spos贸b, ale i tego Jej nie zycz臋, bo to nie jest weso艂a sprawa.. moja kuzynka te偶 to mia艂a, momentami z b贸lu az p艂aka艂a!! 馃檨

Alexandraa
    Member
    • Temat贸w: 5
    • Odp.: 351
    • Pasjonat

No nie wiem, nie znam si臋 na tym. No alelepiej aby wiedzia艂a co jej jest ni偶 偶y膰 w niewiedzy i niepotrzebnie si臋 stresowa膰.

Misia
    Member
    • Temat贸w: 9
    • Odp.: 263
    • Zapaleniec

tigerka rozumiem twoj lek przed gastroskopia, ja tez mialam miec ja robiona i kategorycznie sie nie zgodzilam, to dla mnie nie do pomyslenia zebym przez to przeszla, nie dala bym chyba rady…u mnie naszczescie wszystko rozeszlo sie pokosciach.

tigerka
    Member
    • Ekspert

[usuni臋to_link] wrote:

[usuni臋to_link] wrote:

tigerka rozumiem twoj lek przed gastroskopia, ja tez mialam miec ja robiona i kategorycznie sie nie zgodzilam, to dla mnie nie do pomyslenia zebym przez to przeszla, nie dala bym chyba rady…u mnie naszczescie wszystko rozeszlo sie pokosciach.

A co Tobie bylo??Mialas podobne cyrki z nadbrzuszem itp.? Napisz mi Misia co u Ciebie wykryli?
    Lekarze tylko by na tortury dawali..czy naprawde nie ma innej metody by sprawdzic mnie w srodku czy wszystko jest ok??Czyatlam w necie,ze jest tez cos takiego jak RTG z tym,ze wypija sie jakas papke bleee ale to do przezycia!Nie dam sie rowniez na gastroskopie bo jestem osoba bardzo wrazliwa i nienawidze jak ktos mi w agrdle grzebie a co dopiero nizej i jeszcze patrzec na nich… 馃槸 skichalabym sie na bank 馃槙 i wygryzla wszystkich! 馃槙 馃檮
    ZObaczymy..caas pokaze…czekam do pazdziernika:(

P.S.Dzieki dziewczyny ,ze mnie jakos wspieracie i piszecie.Bardzo dziekuje naprawde. 馃檪

Pozdrawiam wszystkich! 馃槈

ausia
    Member
    • Pasjonat

Tigierka a mam pytanie…czy te b贸le pojawiaj膮 si臋 r贸wnie偶 podczas gdy idziesz do toalety za potrzeb膮? no i podczas snu?? 馃檨

tigerka
    Member
    • Ekspert

[usuni臋to_link] wrote:

Tigierka a mam pytanie…czy te b贸le pojawiaj膮 si臋 r贸wnie偶 podczas gdy idziesz do toalety za potrzeb膮? no i podczas snu?? 馃檨

Odpowiedz brzmi TAK. 馃槬 Caly czas mam mdlosci,twardy brzuch ,lewa strona,czuje jak mi nie trawi i dusi jakby mnie ktos uderzyl z piesci na maksa i bol taki,ze nie moge.:( Na sile wmuszam jedzenie i odrazu mdli.W nocy,jak probuje strawiac to odrobine co przezuje,to tak dziwnie jeszcze abrdziej rozsadza. 馃槬 I stale zaparcia z biegunkami na przemian. 馃檮 Lekarka rodzinna mowi,ze to jelita i potrzebna niestety ta gastroskopia 馃檨 A ja sie tak boje!!!!!!Nie chce jej!!!! 馃槬 Mam termin dopiero na polowe pazdziernika ,wiec sprobuje prywatnie ,rodzice ,chloppak tez sie martwia o mnie a ja nie umiem sobie proadzic!Juz biore espumisan,no-spe,renie i gowno pomagaja!Do tego leki dodatkowe (dzisiaj jakas zawiesine mam pic) wiec zoabczymy czy sie polepszy.Mam dosyc:((( Co to jest???????!!!! Boje sie,ze jest ze mna tragicznie tam w srodku. 馃槬

ausia
    Member
    • Pasjonat

[usuni臋to_link] wrote:

[usuni臋to_link] wrote:

Odpowiedz brzmi TAK. 馃槬 Caly czas mam mdlosci,twardy brzuch ,lewa strona,czuje jak mi nie trawi i dusi jakby mnie ktos uderzyl z piesci na maksa i bol taki,ze nie moge.:( Na sile wmuszam jedzenie i odrazu mdli.W nocy,jak probuje strawiac to odrobine co przezuje,to tak dziwnie jeszcze abrdziej rozsadza. 馃槬 I stale zaparcia z biegunkami na przemian. 馃檮 Lekarka rodzinna mowi,ze to jelita i potrzebna niestety ta gastroskopia 馃檨 A ja sie tak boje!!!!!!Nie chce jej!!!! 馃槬 Mam termin dopiero na polowe pazdziernika ,wiec sprobuje prywatnie ,rodzice ,chloppak tez sie martwia o mnie a ja nie umiem sobie proadzic!Juz biore espumisan,no-spe,renie i gowno pomagaja!Do tego leki dodatkowe (dzisiaj jakas zawiesine mam pic) wiec zoabczymy czy sie polepszy.Mam dosyc:((( Co to jest???????!!!! Boje sie,ze jest ze mna tragicznie tam w srodku. 馃槬

Nie chc臋 Ci臋 martwi膰, ale pani doktor ma racje to mog膮 by膰 JELITA!!! 馃槬 wi臋c naprawd臋 powinna偶 i偶膰 na t膮 gastroskopie.. ale mog臋 Ci臋 pocieszy膰, 偶e z tego, co mi wiadomo, to przy takich badaniach, mo偶na prosi膰 o miejscowe znieczulenie i w贸wczas nic nie b臋dziesz czu艂a, a napewno sobie pomo偶esz i przestaniesz si臋 m臋czy膰 i cierpie膰!! 馃檨 id藕 na te badania, nie zwlekaj, bo mo偶e by膰 gorzej!! a z jelitami nie ma 偶art贸w!! 馃檨
    B臋dzie dobrze zobaczysz!! tylko id藕 na te badania!
    Bedzie dobrze!!!

Musisz si臋 zalogowa膰 by napisa膰 odp. w temacie: " B贸l nadbrzusza,twardy zoladek,mdlosci,zawroty glowy,stres"

Przewi艅 na g贸r臋