- AutorOdp.
- 14 lipca 2007 at 07:36
Ausia sprobuje isc prywatnie ale jeszcze czekam bo bilore leki moze mi polepszy sie. 馃槬 Wiesz ,ze ja mysle,ze mzoe to nie ebda jelita tylko trzustka,ktora jest odpowiedzialna za wydzielanie sokow rawiennych??Bo mam cyrki z brzuchem,trawieniem od roku jak zaczelam antykoncepcje brac!!Czyatlam,ze mase lasek ma problemy wlasnie z trzustka bo nie trawi im sie w brzuszku wlasnie przez hormony czyli antyk.!Powiem to lekarzowi jak sie wybiore,to moze ominie mnie ta zakichana gastroskopia?? 馃槙 馃檮 OBY!
Dziekuje Ausia za wszystkie rady i wsparcie! 馃檪
Pozdrawiam wszystkich! 馃槈
14 lipca 2007 at 16:04[usuni臋to_link] wrote:
Ausia sprobuje isc prywatnie ale jeszcze czekam bo bilore leki moze mi polepszy sie. 馃槬 Wiesz ,ze ja mysle,ze mzoe to nie ebda jelita tylko trzustka,ktora jest odpowiedzialna za wydzielanie sokow rawiennych??Bo mam cyrki z brzuchem,trawieniem od roku jak zaczelam antykoncepcje brac!!Czyatlam,ze mase lasek ma problemy wlasnie z trzustka bo nie trawi im sie w brzuszku wlasnie przez hormony czyli antyk.!Powiem to lekarzowi jak sie wybiore,to moze ominie mnie ta zakichana gastroskopia?? 馃槙 馃檮 OBY!
Dziekuje Ausia za wszystkie rady i wsparcie! 馃檪
Pozdrawiam wszystkich! 馃槈
Ale偶 nie ma za, co!! 馃槼 馃槼
Zawsze doradz臋 i pomog臋 na ile b臋d臋 mog艂a!!
Tylko mi pisz cho膰by na PW, co tam u Ciebie jak to wszystko wygl膮da, bo b臋d臋 si臋 zamartwia膰 i g艂owi膰, ok?? 馃檪
Pozdrawiam Ci臋 cieplutko i wszystkie forumowiczki! 馃榾14 lipca 2007 at 17:02Tigerka a ja Cie b臋de namawia艂a na gastroskopie. Wiem 偶e to do najprzyjemniejszych bada艅 nie nale偶y ale dla mnie wyrwanie z臋ba wi膮偶e sie z wiekszym stresem niz gastroskopia. Sama j膮 mialam kilkana偶cie razy i to jest do zniesienia naprawde jak chcesz moge Ci opowiedzie膰 co i jak… Mnie o wiele cz臋偶ciej przyprawia to o mase 偶miechu i wychodze z gabinetu z usmiechem jak banan. Jestem strasznie wra偶liwa i dla mnie wielkim stresem panika i rozpacz膮 jest pobranie krwi. A dodam 偶e pierwsz膮 gastroskopie mia艂am w wieku 11 lat i nie wspominam tego 藕le chociasz tamtejsze rurska do gastroskopi troche si臋 r贸偶ni艂y od dzisiejszych rurek.
15 lipca 2007 at 07:41[usuni臋to_link] wrote:
Tigerka a ja Cie b臋de namawia艂a na gastroskopie. Wiem 偶e to do najprzyjemniejszych bada艅 nie nale偶y ale dla mnie wyrwanie z臋ba wi膮偶e sie z wiekszym stresem niz gastroskopia. Sama j膮 mialam kilkana偶cie razy i to jest do zniesienia naprawde jak chcesz moge Ci opowiedzie膰 co i jak… Mnie o wiele cz臋偶ciej przyprawia to o mase 偶miechu i wychodze z gabinetu z usmiechem jak banan. Jestem strasznie wra偶liwa i dla mnie wielkim stresem panika i rozpacz膮 jest pobranie krwi. A dodam 偶e pierwsz膮 gastroskopie mia艂am w wieku 11 lat i nie wspominam tego 藕le chociasz tamtejsze rurska do gastroskopi troche si臋 r贸偶ni艂y od dzisiejszych rurek.
馃槸 馃槸 Tzn.??Kanius napisz mi dokaldnie od poczatku jak przebiega badanie.I prosze nie wklejjaj linkow bo na stronach to straszliwie wyglada:( 馃檨 Napisz mi dok;ladnie co oni robia i jakiej grubosci jest ta rurka.Ja sie tego strasznie boje! 馃槬 A pobranie krwi to pikus moglabym non stop(zartuje) ale nie boje sie pobrania.
Bede wdzieczna jak mi opiszesz ze szczegolami wszystko. 馃檪
Pozdrawiam serdecznie!
P.S.A Co CI dolega?Masz podobne dolegliwosci jak ja??P.S.2. Ausia dzieki wielkie!Ja prawdopodobnie ide prywatnie w sobote ,odwazyc sie musze wiec pewnie i ta gastroskopia bedzie:( Bede pisac co i jak tutaj i na pw. 馃槈 WIem rowniez,ze to jest dzial antykoncepcjii ale wlasnie odkad zaczelam brac antykoncepcje to mam cyrki z brzuchem,trawieniem,etc. Moze to trzustka,ktora jest odpwoiedzialna ponoc za wydzielanie sokow trawiennych i moze ich mam za malo?Ale nie bede juz gdybac.ZObacze co lekarz pwoie ,chociaz ich nie cierpie,bo zawsze mloda osobe maja za jakiegos przyglupa,ktory sobie wymysla choroby 馃懣 馃槇 馃槙
Pozdrawiam Was dziewczyny! I czekam na odp. 馃檪
15 lipca 2007 at 07:43To wyzej to ja pisalam jakby co.Nie wiem czemu stale jako gosc sie robi zamiast odrazu pojawiajaca sie ramka z loginem i haslem hmm. 馃槈
15 lipca 2007 at 10:35U mnie dolna granica trwania badania to 5 min a g贸rna 35 min… Rurka jest cieniutka ma mo偶e 1 cm chyba nawet nie… Przychodzisz k艂adziesz sie na boku znieczulaja Ci gard艂o, daja Ci taki ustnik kt贸ry zagryzasz… Najgorszy jest pierwszy moment bo mozesz mie膰 odruch wymiotny jak Ci t膮 rurke w艂oz膮 do gard艂a ale trzeba si臋 wtedy opanowa膰 i grzecznie 艂yka膰… Potem nic takiego nieprzyjemnego sie nie dzieje…. Potem wyjmuj膮 Ci to w ci膮gu kilku sekund… Mo偶esz przy tym badaniu spokojnie oddycha膰 i co najwyzej mo偶esz si臋 mocno u偶lini膰 bo zwymiotowanie nie jest mozliwe…I chyba najwazniejsz膮 rzecz膮 jaka mo偶esz zrobic jest g艂ebokie oddychanie i nie panikowanie a przed badaniem nie czytanie opini ludzi bo g艂upoty gadaj膮. B臋dzie dobrze 馃檪
15 lipca 2007 at 10:49[usuni臋to_link] wrote:
U mnie dolna granica trwania badania to 5 min a g贸rna 35 min… Rurka jest cieniutka ma mo偶e 1 cm chyba nawet nie… Przychodzisz k艂adziesz sie na boku znieczulaja Ci gard艂o, daja Ci taki ustnik kt贸ry zagryzasz… Najgorszy jest pierwszy moment bo mozesz mie膰 odruch wymiotny jak Ci t膮 rurke w艂oz膮 do gard艂a ale trzeba si臋 wtedy opanowa膰 i grzecznie 艂yka膰… Potem nic takiego nieprzyjemnego sie nie dzieje…. Potem wyjmuj膮 Ci to w ci膮gu kilku sekund… Mo偶esz przy tym badaniu spokojnie oddycha膰 i co najwyzej mo偶esz si臋 mocno u偶lini膰 bo zwymiotowanie nie jest mozliwe…I chyba najwazniejsz膮 rzecz膮 jaka mo偶esz zrobic jest g艂ebokie oddychanie i nie panikowanie a przed badaniem nie czytanie opini ludzi bo g艂upoty gadaj膮. B臋dzie dobrze 馃檪
馃槸 Jezu juz sie boje masakra…i idzie to przezyc??Buehehe ja na bank bede panikowac,odpychac i dusic sie.A jak jest z polykaniem sliny bo ja czesto przelykam??Masakra… 馃槙 Oby mnie to badanie ominelo a jak nie to wrr….heh A powiedz mi jeszcze jak to znieczulenie wyglada?Wypijasz cos czy wstrzykuja w jezyk? 馃槸 Jezu napisz prosze. Aha i co Tobie dolega jesli moge wiedziec??Bo bez pwoodu gastroskopii sie nie robi? 馃檮
Czekam na odpowiedz i z gory dziekuje CI serdecznie! 馃槈15 lipca 2007 at 12:531) Nie ma zadnych zastrzyk贸w spsikuj膮 Ci gard艂o takim cudownym 偶rodkiem
2) Idzie to przezy膰 i nie masz sie czego ba膰
3) Z po艂ykaniem 偶liny jest problem ale b臋dzie Ci swobodnie wycieka艂a z ust i nic strasznego sie nie dzieje
4) Po raz kolejny m贸wie Ci 偶e nie masz sie czego ba膰
5) Mam wrzody b贸le brzucha bakterie helicobacter cz臋sto 艂apie itp itd
6) Nie masz sie czego ba膰 ani czym stresowa膰 i jak cos to pytaj 馃檪15 lipca 2007 at 19:50Bardzo Ci dzi臋kuj臋 Kania ale i tak boje sie z dnia na dzie艅 coraz bardziej tego. 馃檨 Moze przesadzam ale jestem osoba wrazliwa i jak ja przezyje rurke za przelyk i nizej.. to nie wiem. 馃檨 Ja nawet palcow nie wsadze sobie jak mnie mdli tylko czekam czy ruszy czy nie, a co dopiero jakies rurki.Kurcze 馃槬
Bede pisac co i jak.Poki co zyc mi sie nie chce. 馃槬16 lipca 2007 at 10:56[usuni臋to_link] wrote:
Bardzo Ci dzi臋kuj臋 Kania ale i tak boje sie z dnia na dzie艅 coraz bardziej tego. 馃檨 Moze przesadzam ale jestem osoba wrazliwa i jak ja przezyje rurke za przelyk i nizej.. to nie wiem. 馃檨 Ja nawet palcow nie wsadze sobie jak mnie mdli tylko czekam czy ruszy czy nie, a co dopiero jakies rurki.Kurcze 馃槬
Bede pisac co i jak.Poki co zyc mi sie nie chce. 馃槬Tigierko!! spokojnie!! 馃槈 b臋dzie dobrze.. 馃槈
A powiedz mi, co jest lepsze 5 minutowe badanie, czy te b贸le, kt贸re mog臋 jeszcze d艂ugo m臋czy膰…?? 馃檨
Przemy偶l to sobie, co b臋dzie lepsze…
Czekam na wiadomo偶ci od Ciebie! 馃檮16 lipca 2007 at 10:58[usuni臋to_link] wrote:
Bardzo Ci dzi臋kuj臋 Kania ale i tak boje sie z dnia na dzie艅 coraz bardziej tego. 馃檨 Moze przesadzam ale jestem osoba wrazliwa i jak ja przezyje rurke za przelyk i nizej.. to nie wiem. 馃檨 Ja nawet palcow nie wsadze sobie jak mnie mdli tylko czekam czy ruszy czy nie, a co dopiero jakies rurki.Kurcze 馃槬
Bede pisac co i jak.Poki co zyc mi sie nie chce. 馃槬Tigierko spokojnie wszystko b臋dzie dobrze!! 馃槈
A pomy偶l sobie, co b臋dzie dla Ciebie lepsze te jednorazowe badanie, kt贸re trwa g贸ra 5 minut, czy te b贸le, kt贸re m臋cz膮 Ci臋 od d艂u偶szego czasu??
Ja te偶 jestem baardzo wra藕liwa na b贸le, ale w takim przypadku posz艂abym na to badanie, aby sobie ul偶y膰 potem!! 馃槅21 lipca 2007 at 09:30Przezylam gastroskpie uff!!! Matko jakie to nieprzyjemne bylo.Krztusilam sie ,slinilam i bekalam jak glupia 馃槙 2 godziny po badaniu a nadal czuje bol w przelyku i niesmak mam.mam nerwice zoladkowa i refluks jakis tam.Nie moge pic sokow,kwasnych rzeczy jesc,owocow,warzyw na surowo,nie moge pic napojow gazowanych typu coca cola ,ktora uwielbiam:(( 馃檨 ,jesc gotowane warzywa owoce,reszte jedzenia moge.Aha i slodyczy nie moge czekolady jesc i ograniczac slodycze.Ogolnie dieta i leki mam.Ide spac a potem cos w koncu zjem bo ostatni moj posilek byl o godzinie 18 wczoraj.
21 lipca 2007 at 09:31Przezylam gastroskpie uff!!! Matko jakie to nieprzyjemne bylo. 馃槸 Krztusilam sie ,slinilam i bekalam jak glupia 2 godziny po badaniu a nadal czuje bol w przelyku i niesmak mam.mam nerwice zoladkowa i refluks jakis tam.Nie moge pic sokow,kwasnych rzeczy jesc,owocow,warzyw na surowo,nie moge pic napojow gazowanych typu coca cola ,ktora uwielbiam:(( ,jesc gotowane warzywa owoce,reszte jedzenia moge.Aha i slodyczy nie moge czekolady jesc i ograniczac slodycze.Ogolnie dieta i leki mam.Ide spac a potem cos w koncu zjem bo ostatni moj posilek byl o godzinie 18 wczoraj… 馃檮
22 lipca 2007 at 19:08[usuni臋to_link] wrote:
Przezylam gastroskpie uff!!! Matko jakie to nieprzyjemne bylo. 馃槸 Krztusilam sie ,slinilam i bekalam jak glupia 2 godziny po badaniu a nadal czuje bol w przelyku i niesmak mam.mam nerwice zoladkowa i refluks jakis tam.Nie moge pic sokow,kwasnych rzeczy jesc,owocow,warzyw na surowo,nie moge pic napojow gazowanych typu coca cola ,ktora uwielbiam:(( ,jesc gotowane warzywa owoce,reszte jedzenia moge.Aha i slodyczy nie moge czekolady jesc i ograniczac slodycze.Ogolnie dieta i leki mam.Ide spac a potem cos w koncu zjem bo ostatni moj posilek byl o godzinie 18 wczoraj… 馃檮
B臋dzie dobrze.. i przedewszystkim ZERO STRESU!! jasne!?? 馃檪
23 lipca 2007 at 07:10Tak jest Ausiu! 馃槅 Bede starala sie nie denerwowac.:) Ciezko ale bede sie starac.Potrzebuje czasu poprostu.Biore leki,jeszcze musze gzik w paluszek testerem zrobic czy nie mam bakterii helikobakter i za miesiac na kontrole czy bedzie antybiotyk czy nie.Najgorsze mam za soba… 馃榾 iiii I FEEL GOOD!!!! tururururururu 馃槅 馃槅 馃槅
- AutorOdp.