- AutorOdp.
- 15 marca 2013 at 13:03
Jakie są Wasze sposoby na Cellulit ;-)? Proponuję wymianę informacji – ja też podrzucę parę ciekawostek ;D
15 marca 2013 at 16:06Dieta, kosmetyki, ćwiczenia – to mój zestaw ogólny.
19 marca 2013 at 11:16chudzianka – kobieta o takim nicku może mieć cellulit ;)?
20 marca 2013 at 06:47cellulit to też moja zmora 🙁 chętnie bym się go pozbyła
21 marca 2013 at 13:18qrcze moja też nie mam sposobu nei wiem jak sie go pozbyć grrrr
1 kwietnia 2013 at 10:36na to cholerstwo chyba nie ma ratunku 🙁 może jakież profesjonalne drogie zabiegi :/ Ja już próbowałam wszystkiego, różnych pilingów, żeli, balsamów, masaży (kupiłam nawet masażer taki profesjonalny), zimnej i cieplej wody na zamianie, nawet kupiłam tabletki co kiedyż w TV reklamowali i jadłam i NIC… :/
1 kwietnia 2013 at 13:08Ćwiczenia są dobre dla pozbycia się celolitu a dla tych którym się nie chce to tabletki 😉
2 kwietnia 2013 at 11:21i skąd to dziadostwo sie bierze
5 kwietnia 2013 at 08:21To ja raz jeszcze napiszę: kilka razy w tygodniu peeling w składzie: kawa (działanie antycellulitisowe) + olej rzepakowy (dużo witaminy E, która ujędrnia) + opcjonalnie sok z cytryny i/lub miód
Działa, stosuję już jakiż czas i widzę dużą poprawę 🙂6 kwietnia 2013 at 09:51Odpowiednie kosmetyki to jedna i osobna sprawa,natomiast polecam także zabiegi masażami wodnymi,w szczególnożci bicze wodne,które także w znaczny sposób przyczynią się do spadku i redukcji cellulitu.
7 kwietnia 2013 at 12:45Podstawowe pytanie na ktore powinnysmy znac odpowiedz podczas walki z cellulitem jest jakiego rodzaju to cellulit.. czy zwiazany z nadmiernym przyrostem tkanki tluszczowej czy moze cellulit wodny..?
8 kwietnia 2013 at 16:44[usunięto_link] wrote:
Podstawowe pytanie na ktore powinnysmy znac odpowiedz podczas walki z cellulitem jest jakiego rodzaju to cellulit.. czy zwiazany z nadmiernym przyrostem tkanki tluszczowej czy moze cellulit wodny..?
No w sumie racja. Tylko w zasadzie jak to rozpoznać?
9 kwietnia 2013 at 09:42moim zdaniem najlepszy, najbardziej skuteczny i przede wszystkim najszybszy sposób to wizyta u Pani Irminy w Good time day spa, no i oczywiżcie zabiegi, które pomogą się pozbyć tego paskudztwa.
11 kwietnia 2013 at 08:31[usunięto_link] wrote:
No w sumie racja. Tylko w zasadzie jak to rozpoznać?
No tak, tu zaczynają się schody 🙂
Osobą która najlepiej pomoże nam to uzgodnić jest dietetyk.
Ja natomiast wydedukowałam obserwując swoje ciało na przestrzeni dłuższego czasu. Biorąc pod uwagę zażywane leki i między innymi tabletki anty, po którym nastąpił przyrost masy ciała. Ogólnie mam dobre BMI, a włażnie cellulit wodny (obrzękowy)- powstaje w wyniku gromadzenia się wody w tkankach i powstawania obrzęków, co spowodowane jest nieprawidłowym krążeniem krwi i limfy w tkankach; występuje przede wszystkim u kobiet szczupłych, nasila się w drugiej połowie cyklu menstruacyjnego.11 kwietnia 2013 at 15:11[usunięto_link] wrote:
chudzianka – kobieta o takim nicku może mieć cellulit ;)?
Hehehe, taką chudzinką to nie jestem – to po pierwsze. Dopiero jestem na etapie odchudzania, więc niedługo mam nadzieję być włażnie chudzi(a)nką 😀 A po drugie – nie jest powiedziane, że cellulit dotyczy tylko osób, które mają do zrzucenia kilogramy. Znam mnóstwo szczupłych dziewczyn, którym cellulit dokucza…
- AutorOdp.