Wyświetlanie 15 wpisów - od 16 do 30 (z 40 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
    umiemlatac
    Członek
    • Tematów: 0
    • Odp.: 57
    • Stały bywalec

Lidl
    tesco
    real

są ok

kingston
    Członek
    • Tematów: 2
    • Odp.: 118
    • Zapaleniec

Lidl – bo mam blisko.

Ogólnie nie lubię chodzić po supermarketach bo nie ma tam większożci rzeczy, które kupuję.

Jeżli już się tam wybiorę kupuję papier toaletowy, proszki do prania itp.

martyna1
    Członek
    • Tematów: 14
    • Odp.: 303
    • Pasjonat

Hipermarkety są o tyle dobre, że wszystko jest w jednym miejscu i w większożci przypadków w przystępnej cenie. Trzeba tylko uważnie patrzeć na datę ważnożci produktów i wiedzieć, czego najlepiej nie kupować – np. wędliny, mięso, bo będzie gorszej jakożci.
    A markety najczężciej odwiedzane? Tam, gdzie blisko jest akurat;)

Antenka18
    Członek
    • Tematów: 1
    • Odp.: 27
    • Bywalec

Ja generalnie rzadko kupie w takich sklepach ponieważ nie mam aż takich dużych na razie zakupów ale jeżli już idę to albo Carrefour albo Tesco. No i też drażnią mnie najczężciej duże kolejki ale da się to przeboleć.

Orinutka
    Członek
    • Tematów: 1
    • Odp.: 19
    • Bywalec

Przestałam wogóle jeździć do marketów.Sporadycznie zaglądam tylko , z parę razy w roku , jak coż remontowego do mieszkania trzeba kupić.

Anka81
    Członek
    • Odp.: 77
    • Stały bywalec

unikam,zagladam tylko do sklepów z ciuchami, butami i biżuterią, które są w galeriach handlowych.spożywkę kupuję w osiedlowych

Blk
    Członek
    • Tematów: 15
    • Odp.: 699
    • Zasłużony

Tesco mam dożć blisko siebie, więc często tam zaglądam. W sumie po wszystko.

PinkCandy
    Członek
    • Odp.: 8
    • Początkujący

Zaletą hipermarketów jest to, że można dostać niemal wszystko w jednym miejscu. Mimo to staram się ich unikać, bo denerwuje mnie zgiełk, natrętne hostessy, wielkie kolejki przy kasach. Wolę mniejsze, zaufane sklepiki.

isztar
    Członek
    • Tematów: 27
    • Odp.: 491
    • Zasłużony

Nie cierpię hipermarketów, szczególnie w weekendy, kiedy wszyscy lecą na zakupy bo nie mają nic innego do roboty. Hałas, tłum, kolejki no masakra jakaż!

Dla mnie iżć na zakupy do hipermarketu to jak za karę…

Blk
    Członek
    • Tematów: 15
    • Odp.: 699
    • Zasłużony

widać – jak w każdej sprawie – zdania są podzielone

Anonimowy
    Nieaktywne
    • Tematów: 11
    • Odp.: 1451
    • Maniak

A ja uważam, że zaletą marketów są przede wszystkim często niższe ceny, zwłaszcza produktów dyskontowych, które często nie ustępują jakożciom swoim markowym odpowiednikom

mrowka
    Członek
    • Tematów: 49
    • Odp.: 736
    • Zasłużony

kiedys było że w hipermarketach jest taniej a teraz prawie tak samo jak w innych sklepach( nie mówiąc o prywatnych , bo tam ceny są dopiero masakryczne)

Anonimowy
    Nieaktywne
    • Tematów: 11
    • Odp.: 1451
    • Maniak

No ale dyskontowe produkty np. z Biedronki jednak mają niższe ceny 😉

parvati
    Członek
    • Tematów: 41
    • Odp.: 4056
    • Guru

my kupujemy w w hipermarketach praktycznie wszystko.

oprocz pieczywa-moja mama piecze je dla dla nas i nie wyobrazam sobie kupowac innego, warzyw i owocow, ktore kupujemy w osiedlowym warzywniaku lub u pani na targu, ale to akurat nie jest regula, bo czasem cos sie kupic zdarzy, jajek, ktore jemy wiejskie oraz artykulow potrzebnych na biezaco, rzeczy, na ktore w danej chwili mamy ochote i sytuacji, w ktorej cos sie nagle skonczylo.

zatem: raz w tygodniu lub raz na dwa tygodnie zaleznie od zapotrzebowania wybieramy sie najczesciej do reala, bo jest najblizej, aby zapelnic lodowe.

poniewaz sporo oboje pracujemy, nie wyobrazam sobie sytuacji, w ktorej wracam do chaty po robocie i nie mam tam nic do jedzenia.
    pomijajac fakt, ze w hipermarketach jest taniej i to sporo, a my niektore produkty kupujemy zgrzewkami.

poza jedzeniem kupujemy tez oczywiscie produkty typu papier toaletowy, chemia, kosmetyki takie jak szampony czy zele pod prysznic. tampony i podpaski tez 😆

fakt, ze taka wycieczka w weekend to masakra, ale czasem nie ma wyboru. czesto bowiem ostatnia rzecza, na jaka mam ochote, to wyprawa do hipermarketu.

produktow dyskontowych nie kupuje. nigdy tez nie kupuje w lidlu czy biedronce.

the quene
    Członek
    • Tematów: 9
    • Odp.: 252
    • Zapaleniec

My również, podobnie jak parvati, większe zakupy robimy w hipermarketach. Z tym, że my najczężciej w Tesco. Jest tam większożć rzeczy, których potrzebujemy, przez co nie trzeba się pałętać po 15 różnych sklepach.

Nigdy natomiast, przenigdy, nie kupię tam: mięsa, ryb i warzyw. To wszystko kupuję na bazarze, ewentualnie w osiedlowym mięsnym i warzywniaku. Ryb z innego źródła nie tknę.

Ewidentne zalety hipermarketów – różnorodnożć produktów i niskie ceny. Wady – tłum i kolejki, co przy moim paranoicznym obrzydzeniu do obcych znajdujących się w przesadnej bliskożci jest niejakim problemem.

Jeszcze jedno – bachory. Nikt mi nie wmówi, że rodzice nie są w stanie znaleźć jakiegoż opiekuna dla swych dzieci na czas pobytu w dużych sklepach! Chyba obu stronom wyszłoby to na dobre.
    Dostaję cholery, kiedy co chwilę przelatuje koło mnie jakiż pomiot drąc mordę wniebogłosy. Nie mówiąc już o ryku w kolejce, spowodowanym odmową spełnienia dziecięcych zachcianek. Koszmar!

Co do Biedronek – owszem bywam i to często. Mam ją tuż pod nosem – jakaż minuta drogi, poza tym w Biedronce znaleźć można naprawdę dobrej jakożci produkty. Wyprodukowane przez „kogoż tam” dla Biedronki. No i patyczki kosmetyczne za 1,55 dla przykładu – różnicy pomiędzy Cleanic za 5 razy tyle nie widzę.

Wyświetlanie 15 wpisów - od 16 do 30 (z 40 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
Przewiń na górę