- AutorOdp.
- 10 grudnia 2009 at 16:11
Zdecydowanie masło. Zdrowsze. A jak się je mało białka i tłuszczów to nawet wskazane.
Zastanawiam się tylko dlaczego w Polsce nie możemy produkować dobrego masła. Te duńskie czy fińskie są o niebo lepsze.15 grudnia 2009 at 10:01ostatnio majonez, cieniutko, oczywiżcie 😀
20 grudnia 2009 at 20:09w dalszym ciągu masło… choć próbuję przerzucić się na margarynę
4 stycznia 2010 at 15:25Margaryna vs Masło
Margaryna jest mniej tucząca niż masło. Nie. Oba produkty zawierają od 73 do 84 % tłuszczu, są więc jednakowo tuczące. Są jednak margaryny o obniżonej zawartożci tłuszczu do 50, a nawet 45%.
4 stycznia 2010 at 16:05bez różnicy, co jest w lodówce. A kupuję i jedno i drugie, zależy kto ma na co ochotę. W tym przypadku nie zwracam uwagi na to co zdrowsze/ mniej kaloryczne czy więcej. Nie daję jej dużo, a jeżeli robię kanapkę to smaruję tylko spód, góry nie. A znam takich, którzy walą tonę masła na spód i górę
- AutorOdp.