• Autor
    Odp.
  • lizzy
    Member
    • Tematów: 5
    • Odp.: 142
    • Zapaleniec

Kanapki nie smaruję ani masłem, ani margaryną. Ale jak już mi się zdarzy, to tylko masło, przede wszystkim ze względu na smak. Piekę natomiast z „Kasią” a smażę na oleju rożlinnym.

lalacruz
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 69
    • Stały bywalec

Margaryna zależy jaka, bo są różne smaki…….. ale masełko zawsze!!!

tygrysek
    Member
    • Tematów: 10
    • Odp.: 1080
    • Maniak

szczerze mówiąc to jem na co mam ochotę. i masło i margaryne.

kuma
    Member
    • Odp.: 7
    • Początkujący

A ja ani jedno, ani drugie. 🙂 nie wiem nawetjak to sie stalo, ale jakos sie odzwyczailam i nie brakuje mi tego. czasem posmaruje jakims serkiem topionym. czasem robie tosty i wtedy zamiast masla jest ser.

Magdalena83
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 31
    • Bywalec

Masło i tylko masło! 🙂

asiav01
    Participant
    • Odp.: 26
    • Bywalec

Masło bo wolę 😉 😉 😉 😉 😉 😉 😉 😉 😉

Milena
    Member
    • Tematów: 11
    • Odp.: 238
    • Zapaleniec

lubie maslo, ale uzywam margaryny bo mozna ją łatwo i szybko posmarowac chlebek:P

Ola_La_A
    Member
    • Odp.: 23
    • Bywalec

nie uzywam ani tego ani tego ;P

Wild_Angel
    Member
    • Odp.: 61
    • Stały bywalec

masło, masło !
    chociaż szczerze mówiąc, nie używam nic 😀

mirabelka82
    Member
    • Odp.: 48
    • Bywalec

jak na chleb to tylko masło, nie znosze margaryny. A do pieczenia jak najbardziej.

colorada
    Member
    • Tematów: 2
    • Odp.: 38
    • Bywalec

ja zdecydowanie masło… chociaż wiadomo, nie można z tym przesadzić, bo skleroza się szerzy:P

Mi
    Member
    • Tematów: 15
    • Odp.: 378
    • Pasjonat

Ja już od 5lat nie używam ani masła ani margaryny. Chyba że do ciast.

Do obiadu olej lub oliwę.

Czersi
    Member
    • Tematów: 12
    • Odp.: 622
    • Zasłużony

Gdzież kiedys czytałam,ze dzieciom powinno sie dawac masło,bo ma jakies tam skladniki odzywcze potrzebne mlodym organizmom.A dla dorosłych tylko margaryna bo masło juz nic im nie daje a moze tylko podwyzszyc cholesterol(ja mam akurat za niski dlatego czasem uzywam masła do kanapek…).

martyna1
    Member
    • Tematów: 14
    • Odp.: 303
    • Pasjonat

Z tego co słyszałam, jak wybiera się jakież smarowidło, nieważne czy masło, czy margarynę, ważne jest, by nie decydować się na mieszanki typu margaryna z dodatkiem masła.
    Sama lubię kanapki posmarowane majonezem 8) i proszę mnie nie krytykować, że to takie niezdrowe-ja to wiem 😉

dziewucha
    Member
    • Tematów: 6
    • Odp.: 181
    • Zapaleniec

ja zgodnie z zaleceniem lekarza używam margaryny ramy oliwio bo jest z oliwek i to podobno zdrowiej,
    kiedyż syn zostawił margarynę w pokoju bo zapomniał odnieżć do lodówki i roztopiła się kompletnie i rozwarstwiła na takie żółte fu i resztę, od tej pory mam mieszane uczucia co do margaryny, ale czymż chlebek smarować trzeba 😀

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " Co wybieracie masło czy margarynę?"

Przewiń na górę