- AutorOdp.
- 23 października 2008 at 11:22
ja sie przyzwyczailam juz do smaku prawdziwego masełka wiec nie zastapie go zadna margaryna, chocby mi producenci tychrze powiedzieli , ze sa zdrowsze ;). w tkaie nowinki nie wierze, bo wiem, ze stoja za tym ogromne pieniadze. to samo z twarogami. producenci mowia, ze sa zdrowzsze od serow zoltych, tyle ze malo kto wie, iz przy serach twarogowych wiekszosc wapnia wylewana jest z serwatka do rynsztoka;). maselko ktore jadam czesto to kerrygold. takie irlandzkie, u mnei w pracy tez je kupuja do lodoweczki, ale zaraz go nie ma, wiec jak chce zjesc buleczke, to musze sobie sama kupic do domu:D
5 grudnia 2008 at 13:00mojej teżciowej lekarz powiedział że od margaryny oczy się psują….nie wiem czy to prawda ale ja margaryny nie jem o 100 razy wolę masło według mnie jest lepsze…….
5 grudnia 2008 at 14:12nie no, z tym psuciem oczu od margaryny, to raczej przesada… może dalej idąca interpretacja. w sensie, że rezygnujesz z masła, w którym jest bardzo dobrze przyswajalna witamina a i e na oczy i zastępujesz je margaryną, która mimo że wzbogacona w te witaminy, to są one syntetyczne a nie naturlane, więc gorzej się wchłaniają. i w związku z tym nie dostarcza się odpowiedniej ilożci witaminy a i e dla oczu. taka moja teoria jest 😉
16 grudnia 2008 at 08:57nigdy sie nie zastanawialam nad zdrowotnoscia czy tez szkodliwoscia masla.margaryny nie jem bo nie lubie jej smaku. wiec u mnie w sumie tylko maselko swieze ze palce lizac z chclebem prosto z piekarni. a czasem jak kupie gdzies naprawde dobra oliwe z oliwek tto tez do chleba jem.
22 grudnia 2008 at 21:45wolę masło. margaryna jak dla mnie w ogóle nie ma smaku.
2 maja 2009 at 22:40ja uzywam juz od dłuższego czasu masła czosnkowego,jest zdrowe i smaczne.polecam:)
5 maja 2009 at 07:58a ja teraz w weekend zrobilam maselko ziolowe do grilla. palce lizac 🙂 w ogole nie wiem jak mozna lubic margaryne. wiadomo ze to kwestia smaku i gustu ale maselko bylo pierwsza klasa.
26 czerwca 2009 at 19:49Tylko masło. Wiem, że niezdrowe. Ale wolę mieć przyjemnożć z niezdrowego odżywiania, niż wmuszać w siebie zdrowe jedzenie.
28 czerwca 2009 at 16:13zdecydowanie wole maslo
8 lipca 2009 at 08:46ostatnio zdecydowanie masełko 😛
14 lipca 2009 at 19:19Ja jak jest ciepło to sobie kupuję masełko. Nie trzeba skrobać jak jest zmarznięte…a zimą to masło rożlinne ze słonecznikiem na pokrywce sobie kupuję:)
21 lipca 2009 at 14:55margaryna vs. masło? hmmm… w sumie to chyba czężciej jednak masło
23 lipca 2009 at 20:14zdecydowanie masło, które bardzo kaloryczne ; ).
nie cierpię margaryny.27 listopada 2009 at 19:23ja nie zwracam uwagi na kalorie 😀 kanapki zawsze jem z masłem, porpostu się przyzwyczaiłam i nawet lubie 😉 zdarza mi sie z margaryna ale bardzo rzadko. Mowią niby ze masło nie zdrowe ale ma o wiele więcej witamin( szczególnie A i D ) , oraz więcej naturalnie występujących składników odżywczych niż w margarynie. 🙂
2 grudnia 2009 at 10:38Zdecydowanie masło! Z całą pewnożcią jest dużo smaczniejsze a czy zdrowsze? Tego w sumie nie wiem, ale i tak nie odżywiam się tylko i wyłącznie zdrowo więc nie zwracam na to uwagi. Chociaż masło będę jadła 😀 Gdyby się chciało naprawdę zdrowo odżywiać to powinno się odstawić zarówno masło jak i margarynę, a u mnie to nie przejdzie 😉
- AutorOdp.