• Autor
    Odp.
  • zoska samoska
    Member
    • Tematów: 8
    • Odp.: 87
    • Stały bywalec

ja sie przyzwyczailam juz do smaku prawdziwego masełka wiec nie zastapie go zadna margaryna, chocby mi producenci tychrze powiedzieli , ze sa zdrowsze ;). w tkaie nowinki nie wierze, bo wiem, ze stoja za tym ogromne pieniadze. to samo z twarogami. producenci mowia, ze sa zdrowzsze od serow zoltych, tyle ze malo kto wie, iz przy serach twarogowych wiekszosc wapnia wylewana jest z serwatka do rynsztoka;). maselko ktore jadam czesto to kerrygold. takie irlandzkie, u mnei w pracy tez je kupuja do lodoweczki, ale zaraz go nie ma, wiec jak chce zjesc buleczke, to musze sobie sama kupic do domu:D

Andziax007
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 13
    • Bywalec

mojej teżciowej lekarz powiedział że od margaryny oczy się psują….nie wiem czy to prawda ale ja margaryny nie jem o 100 razy wolę masło według mnie jest lepsze…….

asiek
    Member
    • Tematów: 25
    • Odp.: 436
    • Pasjonat

nie no, z tym psuciem oczu od margaryny, to raczej przesada… może dalej idąca interpretacja. w sensie, że rezygnujesz z masła, w którym jest bardzo dobrze przyswajalna witamina a i e na oczy i zastępujesz je margaryną, która mimo że wzbogacona w te witaminy, to są one syntetyczne a nie naturlane, więc gorzej się wchłaniają. i w związku z tym nie dostarcza się odpowiedniej ilożci witaminy a i e dla oczu. taka moja teoria jest 😉

guapa
    Member
    • Tematów: 3
    • Odp.: 99
    • Zapaleniec

nigdy sie nie zastanawialam nad zdrowotnoscia czy tez szkodliwoscia masla.margaryny nie jem bo nie lubie jej smaku. wiec u mnie w sumie tylko maselko swieze ze palce lizac z chclebem prosto z piekarni. a czasem jak kupie gdzies naprawde dobra oliwe z oliwek tto tez do chleba jem.

JoJo
    Member
    • Odp.: 232
    • Zapaleniec

wolę masło. margaryna jak dla mnie w ogóle nie ma smaku.

monika22
    Member
    • Tematów: 15
    • Odp.: 315
    • Pasjonat

ja uzywam juz od dłuższego czasu masła czosnkowego,jest zdrowe i smaczne.polecam:)

guapa
    Member
    • Odp.: 99
    • Zapaleniec

a ja teraz w weekend zrobilam maselko ziolowe do grilla. palce lizac 🙂 w ogole nie wiem jak mozna lubic margaryne. wiadomo ze to kwestia smaku i gustu ale maselko bylo pierwsza klasa.

Assha
    Member
    • Tematów: 25
    • Odp.: 1318
    • Maniak

Tylko masło. Wiem, że niezdrowe. Ale wolę mieć przyjemnożć z niezdrowego odżywiania, niż wmuszać w siebie zdrowe jedzenie.

umiemlatac
    Member
    • Odp.: 57
    • Stały bywalec

zdecydowanie wole maslo

1kropelka
    Participant
    • Tematów: 5
    • Odp.: 192
    • Zapaleniec

ostatnio zdecydowanie masełko 😛

jupiland
    Member
    • Odp.: 3
    • Początkujący

Ja jak jest ciepło to sobie kupuję masełko. Nie trzeba skrobać jak jest zmarznięte…a zimą to masło rożlinne ze słonecznikiem na pokrywce sobie kupuję:)

Blk
    Member
    • Tematów: 15
    • Odp.: 699
    • Zasłużony

margaryna vs. masło? hmmm… w sumie to chyba czężciej jednak masło

PannaAnna
    Member
    • Tematów: 21
    • Odp.: 371
    • Pasjonat

zdecydowanie masło, które bardzo kaloryczne ; ).
    nie cierpię margaryny.

HighHills
    Member
    • Odp.: 57
    • Stały bywalec

ja nie zwracam uwagi na kalorie 😀 kanapki zawsze jem z masłem, porpostu się przyzwyczaiłam i nawet lubie 😉 zdarza mi sie z margaryna ale bardzo rzadko. Mowią niby ze masło nie zdrowe ale ma o wiele więcej witamin( szczególnie A i D ) , oraz więcej naturalnie występujących składników odżywczych niż w margarynie. 🙂

charlize
    Member
    • Tematów: 18
    • Odp.: 271
    • Zapaleniec

Zdecydowanie masło! Z całą pewnożcią jest dużo smaczniejsze a czy zdrowsze? Tego w sumie nie wiem, ale i tak nie odżywiam się tylko i wyłącznie zdrowo więc nie zwracam na to uwagi. Chociaż masło będę jadła 😀 Gdyby się chciało naprawdę zdrowo odżywiać to powinno się odstawić zarówno masło jak i margarynę, a u mnie to nie przejdzie 😉

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " Co wybieracie masło czy margarynę?"

Przewiń na górę