• Autor
    Odp.
  • Magdus
    Member
    • Tematów: 4
    • Odp.: 582
    • Zasłużony

    Tylko margaryna… nie znoszę masła

    Calorca
    Member
    • Tematów: 3
    • Odp.: 175
    • Zapaleniec

    [usunięto_link] wrote:

    Kerrygold dopiero z polskim chlebkiem to było to;] Jako co do chleba to wierna pozostaję poskiej produkcji, ale irlandzkie masło jest bardzo dobre;]

    E tam.. jak dla mnie za słone 🙂

    Morelka
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 40
    • Bywalec

    [usunięto_link] wrote:

    [usunięto_link] wrote:

    Kerrygold dopiero z polskim chlebkiem to było to;] Jako co do chleba to wierna pozostaję poskiej produkcji, ale irlandzkie masło jest bardzo dobre;]

    E tam.. jak dla mnie za słone 🙂

    Zawsze możesz spróbować niesolonego czy takiego z ziołami, bo też widziałam w ofercie tej firmy takowe. Dla mnie solone nie jest za słone:) Ale każdy ma inny smak przecież:)

    kosmka
    Member
    • Tematów: 6
    • Odp.: 75
    • Stały bywalec

    musi byc slone, bo to ponoc jego jedyny konserwant. ja tam juz wole polska oselke.
    z drugiej strony – coraz czesciej siegam po margaryne, bo z tego co czytam i sie dowiaduje to jest zdrowsza dla ukladu krazenia. no a o serce warto dbac 😀

    Banka
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 128
    • Zapaleniec

    Wybieram masło. Margaryna mi nie smakuje. I w tym wypadku nie dbam o to, co zdrowsze.

    malgosia23
    Member
    • Tematów: 3
    • Odp.: 54
    • Stały bywalec

    ja nie wyobrazam sobie nieposmarowanego pieczywa :((
    lubie smarowac roznymi serkami, ale w sumie ta flora light tez moze byc dobrym pomysłem, np pod chuda wedlinke.

    Mniszka
    Member
    • Tematów: 7
    • Odp.: 68
    • Stały bywalec

    No wlasnie. Ja tez wole masło, ma lepszy smak niz margaryna, poza tym z tego co slyszalam w maragarynie jest cala masa polepszaczy smaku, barwnikow itp…

    Morelka
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 40
    • Bywalec

    Ja masło lubię za smak ( to solone i to z ziołami też jest super, ale nie tak często jak standardowe żmietankowe) ale już pisałam o moim wyborze) a od margaryny mnie odstrasza to, w jaki sposób jest utwardzana to przecież cała bateria chemii. a w mażle tego nie ma. Ponadto teraz zweryfikowali badania i okazuje się, że masło jest jak najbardziej zdrowe, bo tłuszcze w nim zawarte są lepiej przyswajane przez człowieka.

    laka
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 25
    • Bywalec

    Najnowsze badania wskazuja na to, ze wyeliminowanie masła z diety jest niekorzystne, a margaryna nie jest jego dobrym substytutem. Takze moje drogie maslo w dłoń:)

    samanta
    Member
    • Tematów: 4
    • Odp.: 71
    • Stały bywalec

    Mi sie wydaje, ze te nowe, miekkie margaryny sa nawet zdrowsze od masla. Nie dosc, ze maja wszystkie te witaminy A, D, to jeszcze sa wzbogacane kwasami omega-3 i omega-6. No i nie zawieraja kwasow nasyconych. Dlatego sa zdrowe dla ukladu krazenia i zalecane ludziom z problemami z sercem.

    imported_pomarancza
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 17
    • Bywalec

    :/ Czy ty wiesz, jak przebiega utwardzanie tłuszczów rożlinnych? Margaryny to żwiństwo. Masła z dodatkiem margaryn zresztą też. Najlepsze jest czyste masło bez ulepszaczy i mieszanek. Naturalne.

    Monika
    Member
    • Tematów: 25
    • Odp.: 897
    • Zasłużony

    U mnie tylko maslo,i do smarowania(dla meza bo ja nie smaruje),i do smazenia. Uwazam,ze maslo nadaje lepszy smak potrawom.

    exult
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 23
    • Bywalec

    [usunięto_link] wrote:

    Ja kiedyż only margarynę, ale po bardzo udanym wyjeździe do Irlandii przywiozłam sobie zamiłowanie do masła ( tamtejsze kerrygold mi podpasowało).

    Kerrygold jest pycha!!
    Co prawda do pieczenia sie nie nadaje, ale poza tym mniam mniam 🙂

    Morelka
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 40
    • Bywalec

    Nie, no coż ty, do pieczenia ta żmietankowa wersja jest bardzo dobra, chyba, ze chciałaż piec na kerrygoldzie z solą:) (żartowałam:))

    Madelaine5
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 40
    • Bywalec

    A ja kompletnie nie zwracam uwage skąd pochodzi produkt. Dla mnie istotna jest tylko jakosc i w tym przypadku smak

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " Co wybieracie masło czy margarynę?"

Przewiń na górę