- AutorOdp.
- 27 października 2007 at 19:46
Tylko margaryna… nie znoszę masła
28 października 2007 at 11:44[usunięto_link] wrote:
Kerrygold dopiero z polskim chlebkiem to było to;] Jako co do chleba to wierna pozostaję poskiej produkcji, ale irlandzkie masło jest bardzo dobre;]
E tam.. jak dla mnie za słone 🙂
28 października 2007 at 20:13[usunięto_link] wrote:
[usunięto_link] wrote:
Kerrygold dopiero z polskim chlebkiem to było to;] Jako co do chleba to wierna pozostaję poskiej produkcji, ale irlandzkie masło jest bardzo dobre;]
E tam.. jak dla mnie za słone 🙂
Zawsze możesz spróbować niesolonego czy takiego z ziołami, bo też widziałam w ofercie tej firmy takowe. Dla mnie solone nie jest za słone:) Ale każdy ma inny smak przecież:)
13 listopada 2007 at 09:22musi byc slone, bo to ponoc jego jedyny konserwant. ja tam juz wole polska oselke.
z drugiej strony – coraz czesciej siegam po margaryne, bo z tego co czytam i sie dowiaduje to jest zdrowsza dla ukladu krazenia. no a o serce warto dbac 😀13 listopada 2007 at 11:45Wybieram masło. Margaryna mi nie smakuje. I w tym wypadku nie dbam o to, co zdrowsze.
14 listopada 2007 at 15:50ja nie wyobrazam sobie nieposmarowanego pieczywa :((
lubie smarowac roznymi serkami, ale w sumie ta flora light tez moze byc dobrym pomysłem, np pod chuda wedlinke.19 listopada 2007 at 07:04No wlasnie. Ja tez wole masło, ma lepszy smak niz margaryna, poza tym z tego co slyszalam w maragarynie jest cala masa polepszaczy smaku, barwnikow itp…
19 listopada 2007 at 14:17Ja masło lubię za smak ( to solone i to z ziołami też jest super, ale nie tak często jak standardowe żmietankowe) ale już pisałam o moim wyborze) a od margaryny mnie odstrasza to, w jaki sposób jest utwardzana to przecież cała bateria chemii. a w mażle tego nie ma. Ponadto teraz zweryfikowali badania i okazuje się, że masło jest jak najbardziej zdrowe, bo tłuszcze w nim zawarte są lepiej przyswajane przez człowieka.
20 listopada 2007 at 20:25Najnowsze badania wskazuja na to, ze wyeliminowanie masła z diety jest niekorzystne, a margaryna nie jest jego dobrym substytutem. Takze moje drogie maslo w dłoń:)
7 grudnia 2007 at 11:12Mi sie wydaje, ze te nowe, miekkie margaryny sa nawet zdrowsze od masla. Nie dosc, ze maja wszystkie te witaminy A, D, to jeszcze sa wzbogacane kwasami omega-3 i omega-6. No i nie zawieraja kwasow nasyconych. Dlatego sa zdrowe dla ukladu krazenia i zalecane ludziom z problemami z sercem.
7 grudnia 2007 at 15:12:/ Czy ty wiesz, jak przebiega utwardzanie tłuszczów rożlinnych? Margaryny to żwiństwo. Masła z dodatkiem margaryn zresztą też. Najlepsze jest czyste masło bez ulepszaczy i mieszanek. Naturalne.
12 grudnia 2007 at 11:53U mnie tylko maslo,i do smarowania(dla meza bo ja nie smaruje),i do smazenia. Uwazam,ze maslo nadaje lepszy smak potrawom.
15 grudnia 2007 at 23:08[usunięto_link] wrote:
Ja kiedyż only margarynę, ale po bardzo udanym wyjeździe do Irlandii przywiozłam sobie zamiłowanie do masła ( tamtejsze kerrygold mi podpasowało).
Kerrygold jest pycha!!
Co prawda do pieczenia sie nie nadaje, ale poza tym mniam mniam 🙂16 grudnia 2007 at 23:16Nie, no coż ty, do pieczenia ta żmietankowa wersja jest bardzo dobra, chyba, ze chciałaż piec na kerrygoldzie z solą:) (żartowałam:))
29 grudnia 2007 at 14:07A ja kompletnie nie zwracam uwage skąd pochodzi produkt. Dla mnie istotna jest tylko jakosc i w tym przypadku smak
- AutorOdp.