• Autor
    Odp.
  • Kokai_pl
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 130
    • Zapaleniec

Znajoma kiedyż piła i twierdziła, że jej pomaga. Ale to chyba zależy od naszej psychiki. Jak sobie wmówimy że coż na nas działa to tak jest. Ja kiedyż piłam przed ważna rozmowa i na mnie nie zadziałała.

MonikaKosmyk
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 23
    • Bywalec

Piję sobie meliskę, ale z przyzwyczajenia, mi pomaga, nie wiem jak innym. Pomagają mi także afirmacje, warto sobie kupić nagrania, afirmacje dla kobiet. Można także dzień przed egzaminami posłuchać nagrań hipnotycznych, relaksujące i budujące.

Tara
    Member
    • Odp.: 18
    • Bywalec

Hm, uspokaja, ale mnie też trochę usypia, więc piję tylko wieczorem, żebym nie była senna w ciągu dnia.

HolderDrogeria
    Member
    • Tematów: 2
    • Odp.: 32
    • Bywalec

Jeżli melisa nie pomaga, warto sięgnąć po szyszkę chmielu. Stosować na przemian z melisą. Efekty są dużo lepsze 🙂

Dorota123
    Participant
    • Tematów: 28
    • Odp.: 1594
    • Maniak

Mnie usypia, więc wieczorem jeszcze jakoż ujdzie, ale na stres i nerwy w ciągu dnia to u mnie nie podziała, bo byłabym ospała pewnie przez cały dzień. Ostatnio kupiłam sobie na próbę sedatif, póki co pomaga, mam nadzieję, że nie przestanie, bo mam teraz dożć nerwowy okres w życiu.

mania
    Member
    • Odp.: 6
    • Początkujący

Działa uspokajająco, ale raczej łagodnie. 🙂 Ja sobie czasem przed snem wypijam filiżankę melisy, żeby się łatwiej wyciszyć. :))

Dorota123
    Participant
    • Maniak

a homeopatycznych leków próbowałaż? Np. sedatif?

Kasztan
    Member
    • Odp.: 223
    • Zapaleniec

Sedatif jest ok, dzięki niemu już przesypiam nocki.

Dorota123
    Participant
    • Maniak

bierzesz go codziennie, czy tylko w takich sytuacjach mega stresowych?

agne.shall
    Member
    • Tematów: 2
    • Odp.: 27
    • Bywalec

To prawda melisa uspokaja. Są jednak inne zioła o podobnym działaniu: Dziurawiec zwyczajny, Lipa drobnolistna, Kozłek lekarski i Głóg. Herbaty z ziół kojących i regenerujących nasz system nerwowy często spotkać można w naszych sklepach zielarskich.

StudioDobregoStylu
    Member
    • Odp.: 61
    • Stały bywalec

Wszelkie ziołowe specyfiki na nerwy raczej działają, ale tylko u osób, które nigdy nie brały nic mocniejszego (na receptę). Odpowiednio dobrane zioła działają na układ nerwowy, stajemy się spokojniejsi i lepiej nam się żpi. Ale to chyba również zależy od indywidualnego podejżcia.

AdusiaM
    Member
    • Odp.: 16
    • Bywalec

Pomaga ale jak się pije czeżto to póżniej słabo działa. ja czasmi biorę takie ziołowe tabletki są lepsze. Należy pytac o takie które nie otępiaja nie działają nasennie.

fitaminka
    Member
    • Odp.: 21
    • Bywalec

myżle, że na pewno pomaga ale trzeba pić regularnie. Ja kiedyż piłam taki syrop Neospasmina i był super, ale teraz to jest troche drogi jak za taką pojemnożć i nie pije już nic.

EwaEwka
    Member
    • Odp.: 29
    • Bywalec

Na mnie melisa żrednio działa, stanowczo wolę na uspokojenie wsiążć tabletki ziołowe, w aptece na pewno Ci jakież doradzą.

Koraa
    Member
    • Odp.: 4
    • Początkujący

Regularne picie powinno trochę pomóc.

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " Czy melisa pomaga na nerwy?"

Przewiń na górę