- AutorOdp.
- 13 listopada 2012 at 11:03
Znajoma kiedyż piła i twierdziła, że jej pomaga. Ale to chyba zależy od naszej psychiki. Jak sobie wmówimy że coż na nas działa to tak jest. Ja kiedyż piłam przed ważna rozmowa i na mnie nie zadziałała.
15 listopada 2012 at 18:57Piję sobie meliskę, ale z przyzwyczajenia, mi pomaga, nie wiem jak innym. Pomagają mi także afirmacje, warto sobie kupić nagrania, afirmacje dla kobiet. Można także dzień przed egzaminami posłuchać nagrań hipnotycznych, relaksujące i budujące.
16 maja 2013 at 08:56Hm, uspokaja, ale mnie też trochę usypia, więc piję tylko wieczorem, żebym nie była senna w ciągu dnia.
16 maja 2013 at 09:43Jeżli melisa nie pomaga, warto sięgnąć po szyszkę chmielu. Stosować na przemian z melisą. Efekty są dużo lepsze 🙂
24 czerwca 2013 at 18:42Mnie usypia, więc wieczorem jeszcze jakoż ujdzie, ale na stres i nerwy w ciągu dnia to u mnie nie podziała, bo byłabym ospała pewnie przez cały dzień. Ostatnio kupiłam sobie na próbę sedatif, póki co pomaga, mam nadzieję, że nie przestanie, bo mam teraz dożć nerwowy okres w życiu.
11 lipca 2013 at 08:50Działa uspokajająco, ale raczej łagodnie. 🙂 Ja sobie czasem przed snem wypijam filiżankę melisy, żeby się łatwiej wyciszyć. :))
4 sierpnia 2013 at 18:11a homeopatycznych leków próbowałaż? Np. sedatif?
5 sierpnia 2013 at 10:00Sedatif jest ok, dzięki niemu już przesypiam nocki.
6 sierpnia 2013 at 14:24bierzesz go codziennie, czy tylko w takich sytuacjach mega stresowych?
8 sierpnia 2013 at 13:27To prawda melisa uspokaja. Są jednak inne zioła o podobnym działaniu: Dziurawiec zwyczajny, Lipa drobnolistna, Kozłek lekarski i Głóg. Herbaty z ziół kojących i regenerujących nasz system nerwowy często spotkać można w naszych sklepach zielarskich.
12 sierpnia 2013 at 10:13Wszelkie ziołowe specyfiki na nerwy raczej działają, ale tylko u osób, które nigdy nie brały nic mocniejszego (na receptę). Odpowiednio dobrane zioła działają na układ nerwowy, stajemy się spokojniejsi i lepiej nam się żpi. Ale to chyba również zależy od indywidualnego podejżcia.
19 października 2013 at 12:11Pomaga ale jak się pije czeżto to póżniej słabo działa. ja czasmi biorę takie ziołowe tabletki są lepsze. Należy pytac o takie które nie otępiaja nie działają nasennie.
21 października 2013 at 14:02myżle, że na pewno pomaga ale trzeba pić regularnie. Ja kiedyż piłam taki syrop Neospasmina i był super, ale teraz to jest troche drogi jak za taką pojemnożć i nie pije już nic.
21 października 2013 at 14:09Na mnie melisa żrednio działa, stanowczo wolę na uspokojenie wsiążć tabletki ziołowe, w aptece na pewno Ci jakież doradzą.
29 listopada 2013 at 12:17Regularne picie powinno trochę pomóc.
- AutorOdp.