• Autor
    Odp.
  • metixii
    Member
    • Temat贸w: 0
    • Odp.: 37
    • Bywalec

ja mam obecnie avasta-choc mia艂am te偶 inne 馃檪

Mirabelka
    Member
    • Temat贸w: 32
    • Odp.: 585
    • Zas艂u偶ony

Brokk, ja mam akurat Pand臋 Global Protection w wersji na trzy stanowiska.

makado
    Member
    • Temat贸w: 1
    • Odp.: 9
    • Bywalec

Zapomnia艂am si臋 pochwalic bylam w media i kupilam w promocji za 69 zlotych Norton antywirus wczesniej kosztowal 2 x tyle. Zainstalowal sie szybciutko i dziala bez zarzutu. Dzieki za rady

patunia28
    Member
    • Temat贸w: 5
    • Odp.: 986
    • Zas艂u偶ony

ja si臋 przy艂膮cz臋 do u偶ytkownik贸w Pandy 馃槈 boryka艂am si臋 z tym problemem jakis czas temu, z reszt膮 Fenris doskonale wie, bo go m臋czy艂am w innym temacie 馃槈 mam t臋 sam膮 wersj臋 co Mirabelka i r贸wnie偶 jestem z niej bardzo zadowolona. zw艂aszcza, 偶e licencji starczy艂o akurat na wszystkie moje komputerki w domu 馃榾

OpenDoc
    Member
    • Odp.: 255
    • Zapaleniec

Eset NOD32 – godny polecenia ….

a s膮 dwa sposoby, bezp艂atne na ca艂kowite pozbycie si臋 wirus贸w

1. Sprzeda膰 komputer 馃槈 (w dzisiejszych czasach pewnie nierealne heh)
    2. Zainstalowa膰 sobie Linuxa – tam wirusy s膮 jak Yeti – pono膰 istniej膮 ale nikt ich nigdy nie widzia艂 馃檪

Fenris
    Member
    • Temat贸w: 9
    • Odp.: 753
    • Zas艂u偶ony

Obydwa rozwi膮zania ma艂o realne raczej 馃槢 Nowe wersje niekt贸rych dystrybucji linuxa s膮 naprawd臋 dobre i mi艂o si臋 n a nich pracuje, ale niewiele os贸b si臋 na to zdecyduje. Nie wspominaj膮c ju偶 o sprzeda偶y komputera 馃槢
    Jest kilka darmowych rozwi膮za艅, kt贸re chocia偶 nie uzyskuj膮 wybitnych wynik贸w, to mimo wszystko dobrze chroni膮. Ale nic nie wyeliminuje ca艂kowicie wirus贸w…

patunia28
    Member
    • Zas艂u偶ony

ahahahaha 馃榾 u偶mia艂am si臋 z t膮 sprzeda偶膮 馃槅
    to fakt, 偶e ma艂o realne. ja bez kompa teraz to jak bez nogi albo r臋ki… wiem, masakra, ale nic nie poradz臋…
    linu偶? tak, w ko艅cu, kiedy偶, tak 馃檪 jak ju偶 zrobi膮 tak膮 dystrybucj臋, z kt贸rej mo偶na korzysta膰 nie maj膮c poj臋cia o kodach 馃檪

a wirus贸w nic nie wyeliminuje… trzeba by tych wszystkich zdolniach贸w, co to je pisz膮 wyeliminowa膰 馃槢
    Fenris – a jakie masz na my偶li?

OpenDoc
    Member
    • Zapaleniec

Co do Linuxa – najprostsza dystrybucja – Ubuntu, od 8.04 . Nie trzeba si臋 zna膰 – wystarczy mie膰 jakiekolwiek blade poj臋cie i ch臋ci 馃檪 Do tego oczywi偶cie jest forum jak i jego u偶ytkownicy, kt贸rzy zawsze ch臋tnie pomog膮.

Fenris
    Member
    • Zas艂u偶ony

Co do 偶rodowiska Linuxa to zawsze znajdzie si臋 pomocna osoba na forum danej dystrybucji 馃檪 Aktualnie bawi臋 si臋 Windows 7 馃檪 Ca艂kiem mi艂o 偶miga, tylko jeszcze nie bardzo wiem, jak na nim z bezpiecze艅stwem…wiadomo…beta itd. Chocia偶 antywirusy ju偶 z nim wsp贸艂pracuj膮, ale jednak lepiej wiedzie膰, czego si臋 mo偶na spodziewa膰.

patunia28
    Member
    • Zas艂u偶ony

aj, kusicie, kusicie 馃檪
    w7 te偶 mi chodzi po g艂owie 馃檪 to prawda, 偶e ma by膰 lekka? ma艂e zu偶ycie itd.? bo jak tak, to mo偶e na ma艂ym bym sobie zainstalowa艂a 馃檪

HeteroFacet
    Member
    • Odp.: 74
    • Sta艂y bywalec

[usuni臋to_link] wrote:

aj, kusicie, kusicie 馃檪
    w7 te偶 mi chodzi po g艂owie 馃檪 to prawda, 偶e ma by膰 lekka? ma艂e zu偶ycie itd.? bo jak tak, to mo偶e na ma艂ym bym sobie zainstalowa艂a 馃檪

Zobacz tutaj czy tw贸j komputer spe艂nia minimalne wymagania sprz臋towe dla Windows 7:
    [usuni臋to_link]

PS Na ma艂ym?!!

OpenDoc
    Member
    • Zapaleniec

[usuni臋to_link] wrote:

aj, kusicie, kusicie 馃檪
    w7 te偶 mi chodzi po g艂owie 馃檪

Dobry windows to niezainstalowany windows 馃槈

Co do dystrubucji na wiki znajdziesz mase tego, ale opr贸cz ubuntu jeszcze godnym polecenia jest suse – w miare prosty, przejrzysty, da sie polubic 馃槈

Fenris
    Member
    • Zas艂u偶ony

Ubuntu i Suse maj膮 w miar臋 konkretne wsparcie techniczne. Chocia偶 ja musz臋 mie膰 2 systemu…niestety niekt贸re programy s膮 tylko na win.

patunia28
    Member
    • Zas艂u偶ony

no tak, przepraszam, powinnam doprecyzowa膰 – Ma艂y, to m贸j 10-calowy netbook :mrgreen:
    ale wymagania do w7 spe艂nia 馃檪
    no bo w艂a偶nie, te偶 nie potrafi臋 za bardzo z windy zrezygnowa膰… cho膰 wiem, 偶e najlepsza to ta z dala od kompa 馃槈

Fenris
    Member
    • Zas艂u偶ony

Dzi偶 przeczyta艂em, 偶e kto偶 na starociu (Pantium II) odpali艂 W7 xD No ja te偶 mam netbook’a i mi chodzi 馃檪 Chocia偶 ja si臋 nim raczej bawi臋. Jednak beta wersja to wiadomo…trzeba troszk臋 uwa偶a膰. Szczeg贸lnie, 偶e to w sporej mierze te偶 kwestia dziur w zabezpieczeniach

Musisz si臋 zalogowa膰 by napisa膰 odp. w temacie: " Czy uzywacie programu antywirusowego?"

Przewi艅 na g贸r臋