• Autor
    Odp.
  • Fenris
    Member
    • Temat贸w: 9
    • Odp.: 753
    • Zas艂u偶ony

No na tym test labie sporo dobrych opinii zabra艂a Panda. Teraz ch臋tnie przeczyta艂bym w jakiej偶 gazecie bran偶owej wyczerpuj膮ce por贸wnanie antywirus贸w na 2010 rok.

patunia28
    Member
    • Temat贸w: 5
    • Odp.: 986
    • Zas艂u偶ony

No tak, to prawda, przyda艂oby si臋 jakie偶 rzetelne zestawienie, ale z tym chyba zawsze najci臋偶ej 馃檪

Brokk
    Member
    • Temat贸w: 4
    • Odp.: 101
    • Zapaleniec

ja te偶 :). co do sugestii to mo偶e w nast臋pnej edycji tego programu producent we藕mie pod uwag臋

Anesia
    Member
    • Temat贸w: 0
    • Odp.: 2
    • Pocz膮tkuj膮cy

ja tam wielkich roznic w programach nie widze.. Uzywalam kiedys chyba kasperskyego, ale teraz kolega wgral mi nortona i jak dla mnie dziala tak samo jak poprzedni.. kolega mowil, ze niby szybszy, ale czy ja wiem..

kamkusia
    Member
    • Temat贸w: 0
    • Odp.: 10
    • Bywalec

Na takich rzeczach to sie faceci znaja – moj mi tam cos grzebie w kompie. Mialam na moim notebooczku jakiegos antywirusa na 30 dni chyba jak kupilam, ale rzeczywiscie wolno mi wtedy komputer dziala – teraz mi facet zainstalowal Nortona i widze ze dziala szybciej. Generalnie moje zdanie jest takie ze trzeba pytac kogos kto sie zna

Fenris
    Member
    • Zas艂u偶ony

No tak, zazwyczaj faceci obejmuj膮 rol臋 „znawc贸w” komputer贸w, co nie znaczy, 偶e si臋 znaj膮. Mojej kole偶ance ch艂opak zainstalowa艂 takiego antywirusa, kt贸ry prawie w og贸le nie chroni. Dlatego lepiej zapyta膰 znajomego informatyka, albo kogo偶, kto si臋 interesuje konkretnie zabezpieczeniami komputera, a nie po prostu komputerem 馃槢

patunia28
    Member
    • Zas艂u偶ony

No pewnie 馃槢 Ja znam koleg臋, kt贸ry o kompie wie praktycznie wszystko, bo jest „progamerem”, wi臋c wszystko musi by膰 wychuchane, szybkie i wydajne, 偶eby mu gierki 偶miga艂y, ale o zabezpieczeniach?? NIC:!:

Brokk
    Member
    • Zapaleniec

o takich znawc贸w to pe艂no ;)ale co zrobi膰 nie ka偶dy ma znajomych od ochrony kompa przed wirusami

patunia28
    Member
    • Zas艂u偶ony

No tak, ale wiesz 馃槈 O tym powinni w szko艂ach uczy膰 馃槈

Brokk
    Member
    • Zapaleniec

patunia….. 馃檮 w szko艂ach uczy膰 to mo偶e i co偶 tam ucz膮 ale kto dzisiaj dos zko艂y chodzi 偶eby si臋 uczy膰? 馃槅

patunia28
    Member
    • Zas艂u偶ony

Tyyy 馃槢 No ale co偶 w tym jest… Raczej 偶ycie towarzyskie kwitnie… Ale ja z informatyki pami臋tam, jak kole偶 nas uczy艂 robi膰 kopiuj-wklej i to prawym przyciskiem myszki, wi臋c wiesz 馃槅 W膮tpi臋, by to si臋 bardziej zmieni艂o 馃槢

isztar
    Member
    • Temat贸w: 27
    • Odp.: 491
    • Zas艂u偶ony

masakra, ja pisa艂am na informatyce programy…bardzo du偶o si臋 nauczy艂am i jestem o t膮 wiedz臋 szcz臋偶liwsza, bo nie musz臋 z ka偶d膮 pierdo艂膮 lata膰 do mojego faceta 馃檪

Fenris
    Member
    • Zas艂u偶ony

Ja mia艂em zak艂adanie poczty, rysowanie w paincie i inne pierdo艂y zupe艂nie niepotrzebne. Szkoda, 偶e nie ucz膮 jak si臋 porusza膰 po sieci, jak radzi膰 sobie z problemami z systemem i mo偶e nawet programami ze sprz臋tem.

isztar
    Member
    • Temat贸w: 27
    • Odp.: 491
    • Zas艂u偶ony

Wielu nauczycieli sama tego nie wie 馃檨

patunia28
    Member
    • Zas艂u偶ony

No tak, tu le偶y pies pogrzebany… Nieodpowiednie osoby na nieodpowiednim stanowisku… Isztar – zazdroszcz臋, 偶e pisali偶cie programy 馃檪 Te偶 bym tak chcia艂a… Mo偶e przynajmniej jakbym patrzy艂a na programiki, kt贸re m贸j Luby teraz na zaliczenia pisze, to bym nie postrzega艂a tego, jak czarn膮 magi臋 馃槈

Musisz si臋 zalogowa膰 by napisa膰 odp. w temacie: " Czy uzywacie programu antywirusowego?"

Przewi艅 na g贸r臋