• Autor
    Odp.
  • pannaswieczka
    Member
    • Tematów: 3
    • Odp.: 482
    • Pasjonat

[usunięto_link] wrote:

Oj, obiło mi się o oczy to nazwisko. W związku z tym, że trochę się tym interesuję to zawsze patrzę na napisy końcowe w filmach. Na moje oko ta Pani pracowała przy większożci dużych produkcji filmowych, np. Mój Nikifor, Wiedźmin, Pan Tadeusz:)

Wiedzmin? Tam byla naprawde dobra charakteryzacja.
    Strasznie realistyczne te porzniete ciala. Nie bardzo moge na te zdjecia patrzec, wiec wiec to chyba dobra robota :/

zin
    Member
    • Tematów: 8
    • Odp.: 182
    • Zapaleniec

Super zdjęcie! Wiesz może jakich materiałów użyto do zrobienia czegoż takiego? Chciałabym spróbować w domu:)

benoi
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 161
    • Zapaleniec

Nie wiem, czy to zdjęcie takie cudne 😉 Raczej, hm, przerażające 😉 Ale wygląda bardzo realistycznie. Myżlę, że takie efekty naprawdę wymagą dużych umiejętnożci.

zin, a masz chętnego do takich eksperymentów?:)

pannaswieczka
    Member
    • Pasjonat

Wiecie moze, czy w Polsce posiadamy obecnie osobe utytulowana Oscarem w dziedzinie charakteryzacji?

isztar
    Member
    • Tematów: 27
    • Odp.: 491
    • Zasłużony

Oskara chyba nie, ale Złote Lwy otrzymali Mirosława Wojtczak, Ludmiła Krawczyk i Waldemar Pokromski za charakteryzację do filmu Rewers.

pannaswieczka
    Member
    • Pasjonat

O, to naprawde niezle osiagniecia :).
    Ale jesli chodzi o Oscara- pogooglowalam i… jestem w szoku, bo dostala go za „Liste Schindlera” Ewa Braun, o ktorej wczesniej tu wspominal poduszyciel 😀 . Niesamowite!

benoi
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 161
    • Zapaleniec

[usunięto_link] wrote:

Oskara chyba nie, ale Złote Lwy otrzymali Mirosława Wojtczak, Ludmiła Krawczyk i Waldemar Pokromski za charakteryzację do filmu Rewers.

Wiesz, biorąc pod uwagę, że to polski film, oceniany przez polskie jury (w większożci) nota bene, w którego skład wchodziła też Pani Ewa Braun 😉 to nie robi takiego wrażenia jak Oscar 🙂

zin
    Member
    • Odp.: 182
    • Zapaleniec

e, wydaje mi się, że Ewa Braun jest scenografem, a nie charakteryzatorem. Ale, z pewnożcią, mamy w Polsce mnóstwo utalentowanych charakteryzatorów, którzy pracują przy największych żwiatowych produkcjach. Swoją drogą, charakteryzator to trochę taka szara eminencja w tym biznesie – mało kto wie o ich istnieniu i zwraca na nich uwagę, a jednak bez nich realizacja filmów i przedstawień byłaby niemozliwa.

pannaswieczka
    Member
    • Pasjonat

Ale p. Braun uczy w Szkole Charakteryzacji Dziewulskich? Wydawalo mi sie, ze jest tam wykladowca… Czy juz zle widze?

ola57777
    Member
    • Tematów: 25
    • Odp.: 612
    • Zasłużony

Z tego co widze na stronce Studium Dziewulskich to Pani Ewa Braun współpracuje z ta szkoła.Ale jak tak poczytac nazwiska tych wszystkich wykładowców to sa to naprawde osobistożci.Moja przyjaciółka robiła u nich kurs z profesjonalnego makijażu,poniewaz był wymagany w jej pracy.No i teraz jakas okazja to idzie sie do niej,bo maluje genialnie.

kosmo79
    Member
    • Odp.: 291
    • Zapaleniec

W sumie jesli wybrac dobra to w własnie najlepiej ta o której duzo i dobrze sie mówi.A chyba sporo sławnych nazwisk wyszło ze studium Dziewulskich ?

Holistic
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 77
    • Stały bywalec

Kompletnie tego nie czuje, to znaczy nie potrafię zrobić, jednak widzę że to genialna umiejętnożć pozwalająca osiągnąć niesamowite efekty. Znam gożcia, który się zajmuje body paintingiem, też potrafi cuda zrobić z ciałem.

ola57777
    Member
    • Zasłużony

CO do Dziewulskich to teraz jak ktos ma juz jakież doswiadczenie w wizażu i charakteryzacji to moze sobie iżc na bardzo fajny moim zdaniem kierunek Efekty Specjalne FX i Protetyka.Rany, opuchlizny, blizny i te sprawy… Myżle ze to taki w miare ciekawy kierunek.

kosmo79
    Member
    • Odp.: 291
    • Zapaleniec

No własnie, teraz mysle ze jesli już mamy wybrać dobra szkołe i kierunek to koniecznie oczywiżcie taki z który bedziemy mogły związac swoją przyszłożc. A uważam ze własnie stylizacja i wizaż taki może byc.

ola57777
    Member
    • Zasłużony

Zresztą tez tak jest ze wiele osób woli iżc do takiej szkoły w której uczą profesjonaliżci bo w sumie własnie dzieki temu tez potem łatwiej jest nam znalezc prace.

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " Dobra szkoła charakteryzacji."

Przewiń na górę