- AutorOdp.
- 4 stycznia 2008 at 10:34
[usunięto_link] wrote:
Ausia – a znasz tego 23 latka osobiżcie czy tylko z kontaktów „komunikatorowych”? Bo z tego co piszesz nie bardzo mogę wywnioskować.
Tylko znam Go z gg nie widziałam osobiżcie jedynie to widziałam jego zdjęcia.. i to wszystko! 😕
4 stycznia 2008 at 16:35Hmm… jakos nie wierze w milosc od pierwszego spojrzenia.. To, ze po tygodniu ggowej znajomożci ktoż jest szczery pisząc, ze chce byc ze mna na poważnie, tez wydaje mi sie mało prawdopodobne. No ale może się mylę.. Dla mnie różnica kilku lat w jedną czy druga strone nie ma większego znaczenia. Byłam z facetem trzy lata młodszym. Związek sie rozpadł, ale nie z powodu jego emocjonalnej „niedojrzałożci”. W każdym razie ja na Twoim miejscu byłabym co najmniej ostrożna w angażowaniu sie w taki związek.. Najpierw poznajcie sie w realu.. pozniej zobaczycie. 😉
4 stycznia 2008 at 16:43Ausia – skoro pisze Ci tylko na podstawie Waszych „gg-owych” rozmów, że chce być z Tobą na poważnie – to moim zdaniem do końca dojrzały nie jest. Pewnie potrzebujesz teraz czegoż co wypełni tę pustkę – ale moja rada – nic do głowy. Chcesz to utrzymuj z nim kontakt, niech ten kontakt się rozwija – czemu nie. Może kiedyż się spotkacie „na plotki” ;). Ale postaraj się na razie przynajmniej nie angażować emocjonalnie. Co będzie to będzie – nie traktuj tego poważnie – będzie Ci łatwiej. A co z tego wyjdzie – zobaczysz sama.
4 stycznia 2008 at 18:18Kochane dziewczyny!! Mój wybranek serca jest starszy ode mnie o całe 10lat i naprawde nie ma to znaczenia ile kto ma lat bo przecież najważniejsza jest miłożc, szczerożc i zaufanie w związku a nie jakaż tam metryka!! Zawsze należy brać pod uwage jak czujemy sie w towarzystwie swojego mężczyzny………….. POZDRAWIAM
4 stycznia 2008 at 20:11[usunięto_link] wrote:
Kochane dziewczyny!! Mój wybranek serca jest starszy ode mnie o całe 10lat i naprawde nie ma to znaczenia ile kto ma lat bo przecież najważniejsza jest miłożc, szczerożc i zaufanie w związku a nie jakaż tam metryka!! Zawsze należy brać pod uwage jak czujemy sie w towarzystwie swojego mężczyzny………….. POZDRAWIAM
Włażnie. Zdarza się że 18latek jest bardziej dojrzały od 30latka. Metryka nie mówi wszystkiego o człowieku.
Ale i tak jakoż nie wyobrażam sobie miec młodszego. Może dlatego, że chłopaki młodsze ode mnie, czyli tacy w wieku ok. 18 lat mają po prostu zazwyczaj jeszcze fiołki w głowie 🙂
8 stycznia 2008 at 11:42Czasem po prostu duża różnica wieku przeszkadza, bo ma się inne dożwiadczenia, inny pogląd na wiele spraw, inne cele. Np chłopak 28-letni może chce się już ustabilizować, mieć rodzinę, dzieci, a dziewczyna 20-sto letnia bawić i szaleć. Oczywiżcie nie ma na to reguły 🙂
16 stycznia 2008 at 18:25Hej, jestem nowa, ten temat mnie bardzo zainteresował 😆 Zawsze pociągali mnie męzczyźni starsi jakież 10 lat – wydawało mi się, że są dojrzali, że jestem przy takim mężczyźnie bezpieczna. Bylam z dwoma takimi facetami – i skończylo się fatalnie. Teraz jestem z mężczyzną o 2 lata starszym i jest super – palnujemy slub. Ale zgadzam się, że prawdziwa miłożć w metryke nie zagląda 😆
17 stycznia 2008 at 11:21moj facet jest ode mnie 10 lat starszy, tak wyszlo, spdobalismy sie sobie i juz.zawsze pociagali mnie starsi faceci,5,6 lat starsi.u nas wyszlo tak a nie inaczej i poki co nie zaluje:)
z rowiesnikami sie dogadywalam, ale krotko to trwalo..17 stycznia 2008 at 19:09Po dłuższym pisaniu z tym 23latkiem na gg zorientowałam sie, że nie jest na tyle dojrzały jak myżlałam, ciągle wypisywał mi Ich Lieben Disch, albo Bardzo Cię lubię, kocham i tym podobne zaczął mnie już tym drażnić, do tego stopnia, że zablokowałam go, ale nie minęło parę dni i napisał do mnie niejaki Marek na gg, pisaliżmy ze sobą jakiż czas było miło no i nadal jest! 😳 chłopak jest przesympatyczny inteligentny i młodszy ode mnie o 8 miesięcy ale polubiłam go nawet już się spotkaliżmy, nie wiedziałam, że jest taki przystojny, na zdjęciach tego nie było widać, bo były nie wyraźne, ale jak go zobaczyłam w realu, to mnie zatkało i zastanowiło, dlaczego taki przystojny facet jak on szuka dziewczynę w internecie.. i wówczas dowiedziałam się od niego, że swoją wielką miłożć poznał włażnie też na gg chodzili ze sobą 7lat ale ona zachorowała na białaczkę i.. 😥 😥 wszystko się skończyło, a że na gg miał szczężcie znaleźć tę jedyną i wspaniałą dziewczynę postanowił uczynić to znowu i tak poznał teraz mnie, taki mi to wyjażnił… teraz tylko boję się jednego.. że może mnie porównywać do „BYŁEJ” i jak wówczas mam się zachować i jak postąpić?? 🙄
Ale na razie póki, co jest dobrze! i oby tak było już do końca, bo nie chciałabym być starą panną! 😆 😆
Ale jedno jest pewne, już się nie zakocham i nie zaangażuję tak szybko jak w poprzednim związku..teraz będę ostrożna, jak nie wiem, co! 😉31 marca 2008 at 20:08Między mną i moim połówkiem jest 13lat różnicy.
Nie ma jakiejż tam granicy moim zdaniem. Przede wszystkim powinniżmy się dobrze rozumieć i być ze sobą szczężliwi, wtedy wiek nie ma znaczenia.2 kwietnia 2008 at 08:21Zgadzam sie z MADI, nie ma takiej granicy. Między moimi rodzicami było 10 lat różnicy i dopiero wzięli rozwód po 15 latach. Ja jestem młodsza od Mojego Misia o 6 lat i jest fajnie. Dużo ucze się od niego. Ale jestem zdanie, ze to facet powienien być starszy, a o ile ?/ to nie ma granicy.
30 czerwca 2008 at 09:14Zgadzam się z przedmówczyniami.. nie ma takiej różnicy, czasem ludzie nie wyglądają i nie zachowują się na swój wiek – ja sama jestem z facetem o 8 lat starszym, ale to nie jest tak, że różnimy się poglądami czy wizją przyszłożci – rozmawialiżmy o tym no i pewnie, że on by chciał założyć już rodzinę, ale jednoczeżnie wie, że ja najpierw np. muszę skończyć studia, żebyżmy mogli tą rodzinę utrzymać… Zrozumienie obu stron i trochę racjonalnego myżlenia jeszcze nikomu nie zaszkodziło 😉
30 czerwca 2008 at 17:34oczywscie, ze tak. jest dwojka osob, rozne poglady, propozycje, plany. Ciezko dogodzic. Ale wlasnie na tym polega zwiazek, zeby sie wzajemnie uzupelniac i dosc do porozumienia.
11 lipca 2008 at 06:01moim zdaniem różnica wieku nie gra roli, tylko trzeba uważać,bo przy dużej różnicy mogą zaistnieć znaczne różnice w postrzeganiu żwiata i systemie wartożci.
11 lipca 2008 at 08:00Między mną a moim Lukiem jest różnica 5 lat…no można by nawet powiedziec że 6 bo on jest z lutego a ja z grudnia 😉 nie mamy żadnych problemów z dogadywaniem się, żwietnie sie bawimy na imprezach, wspólnie rozwiązujemy problemy – ogólnie jest ok 😀 i jest to miłożć od pierwszego wejrzenia 😉
- AutorOdp.