• Autor
    Odp.
  • mhmm
    Member
    • Tematów: 2
    • Odp.: 682
    • Zasłużony

ale samyczyk nigdzie chyba nie napisał że czuje się z tym źle…

co do komplementu.. no cóż.. proponuję żebyż podszedł do kobiety w autobusie ze stojącą pałą i powiedział „to jest mój komplement dla Ciebie”, napewno zdobędziesz uznanie zarówno jej jak i całego autobusu.

Twister
    Participant
    • Tematów: 3
    • Odp.: 206
    • Zapaleniec

Ty zdobedziesz moje uznanie jak przestaniesz proponowac mi chamskie i prostackie zachowanie wzgledem kobiety.

mhmm
    Member
    • Zasłużony

przecież sam napisałeż że erekcja jest dla kobiety komplementem.

Twister
    Participant
    • Tematów: 3
    • Odp.: 206
    • Zapaleniec

Taka reakcja faceta jest dla kobiety komplementem tj. ona jest pociagajaca, seksowna a on tak reaguje. Myslalem ze jestes na tyle inteligentnym facetem zeby zrozumiec glebszy sens moich wypowiedzi a tu sie okazuje ze czasami trzeba Ci walkowac jak malemu dzieciakowi, dokladnie i doslownie tlumaczyc.

szarak
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 130
    • Zapaleniec

Dyskryminacja mężczyzn to nierówny wiek emerytalny i nierówne prawa rodzicielskie. Przejawów dyskryminacji jest jednak znacznie więcej. W sądach, na policji i w życiu codziennym z reguły w relacji kobieta-mężczyzna, ta pierwsza traktowana jest jako ta słabsza bidulka pokrzywdzona przez mężczyzn “ fakty się nie liczą, z reguły daje się wiarę kobiecie, nawet wbrew faktom. Ostatnio feministki domagają się, by kobiety zgwałcone nie musiały poddawać się żadnym krępującym je badaniom, wystarczy ich słowo, by skazać faceta na długoletnie więzienie. Każdy. kto wie, jak niesprawiedliwe, nielogiczne z natury i mżciwe bywają kobiety, może się łatwo domyżlić, co to znaczy. Niedawno wyszedł po 3 latach więzienia niewinnie skazany facet. Za wystarczający dla sądu dowód wystarczyło rozpoznanie kobiety “ jak się jednak potem okazało błędne (żwiadomie, czy nieżwiadomie “ to już inna sprawa). Ma zrujnowane życie; to nie tylko stracone 3 lata, ale dyscyplinarne wyrzucenie z pracy, żona się z nim rozwiodła, przeżył depresje i próby samobójstwa.

Ostatnio feministki domagają się, by wystarczył sam telefon kobiety na policję, aby ta wyrzuciła siłą z domu wskazanego przez kobietę faceta, który się nad nią rzekomo znęca (wystarczyć ma samo ożwiadczenie kobiety, nie potrzeba będzie żadnych żladów pobicia, ani innych dowodów). Potem ten facet może w sądzie dochodzić swoich praw “ ale do uprawomocnienia się wyroku nikogo ma nieobchodzić, gdzie on będzie mieszkał, a procesy w Polsce ciągną się latami….panowie na wszelki wypadek budujcie od razu po dwa domy….

mhmm
    Member
    • Zasłużony

Taka reakcja faceta jest dla kobiety komplementem tj. ona jest pociagajaca, seksowna a on tak reaguje. Myslalem ze jestes na tyle inteligentnym facetem zeby zrozumiec glebszy sens moich wypowiedzi a tu sie okazuje ze czasami trzeba Ci walkowac jak malemu dzieciakowi, dokladnie i doslownie tlumaczyc.

fajnie, tylko to o czym mówisz, czyli że erekcja dla kobiety jest komplementem, jest tylko Twoim wyobrażeniem, a nie tym jak by rzeczywiżcie kobiety zareagowały widząc Twoją erekcję. wydaje Ci się że jesteż mądry, niestety samyczyk ma w tym przypadku rację.[/quote]

zuza22
    Member
    • Odp.: 143
    • Zapaleniec

Samyczyk,idz sie utop

Twister,mądrze gadasz

Boa
    Member
    • Odp.: 43
    • Bywalec

[usunięto_link] wrote:

Dyskryminacja mężczyzn to nierówny wiek emerytalny i nierówne prawa rodzicielskie. Przejawów dyskryminacji jest jednak znacznie więcej. W sądach, na policji i w życiu codziennym z reguły w relacji kobieta-mężczyzna, ta pierwsza traktowana jest jako ta słabsza bidulka pokrzywdzona przez mężczyzn “ fakty się nie liczą.

Ramy tego forum nie pozwalają na bardziej szczegółowe wywody i dlatego niektóre kwestie są tylko zasygnalizowane. Można jednak sformułować wniosek, że ojcostwo jest prawnie dyskryminowane w porównaniu z macierzyństwem, co pozostaje w sprzecznożci zarówno z Konstytucją jako ustawą zasadniczą, jak i ustawami zwykłymi, do których głównie zaliczyć należy kodeks rodziny i opiekuńczy. Sprzecznożć ta występuje również w porównaniu z aktami prawa międzynarodowego, jak np. Konwencja o Prawach Dziecka. Taka sytuacja nie powinna trwać dłużej, a te wpisy tutaj może staną się przysłowiowym dzwonem alarmowym. Miejmy nadzieje, że poruszą sumienia , gdyż zmiany są konieczne .

zuza22
    Member
    • Zapaleniec

Tyle tu mówimy o dyskryminacji męzczyzn,o tym ze skończyły nam się argumenty(samyczyk to do Ciebie 👿 ),ale jakoż nie moge sobie przypomnieć aby w moim otoczeniu był choć jeden facet pobity przez kobiete,ale kobiety z „pandami” na oczach i owszem!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Pewnie same sobie to zrobiły.
    I nie mówcie mi,że jest wielu męzczyzn maltretowanych „po cichu”,bo ten odsetek jest bardzo maly

mhmm
    Member
    • Zasłużony

ja w moim otoczeniu nie widziałem kobiety pobitej przez mężczyznę.

iga
    Member
    • Tematów: 19
    • Odp.: 835
    • Zasłużony

ja znalazłabym chyba jeszcze wżród swoich zdjęć robione „na żwieżo” fotki sąsiadki, po tym jak mąż stłukł ją pasem z ciężką, metalową sprzączką..

mhmm
    Member
    • Zasłużony

ok fajnie że o tym piszecie, tylko problem leży w tym: czy to jest norma, czy patologia? przejaw dyskryminacji kobiet czy PATOLOGIA? nie rozróżniacie dwóch podstawowych kwestii – tak mi się wydaje.

ps. a takich kobiet nie jest mi żal – po co dobierają sobie takich mężczyzn? głupota i to by było tyle na ten temat.

zuza22
    Member
    • Zapaleniec

Spieszę Ci z odpowiedzią,że żwiat nie jest ani czarny ani biały-wbrew pozorom.Jesteż być może młodym człowiekiem i mało chyba w zyciu widziałeż
    Po co z nimi siedza……..Tak może odpowiedzieć tylko facet

P.S. Nie jestem feministką, ani żadną z tych, nie wiem czy to patologia czy dyskryminacja kobiet,ale słysząc tekst typu „dostała bo sobie zasłużyła” albo „sama sie o to prosiła”,szlag mnie jasny trafia i krew nagła zalewa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

mhmm
    Member
    • Zasłużony

słuchaj, dziewczyno.
    wrzucasz to co patologiczne do szufladki „dyskryminacja”. a to nie tak.
    nikt normalny nie uważa że kobietę można bić. to co mówisz jest więc patologią, a nie przejawem dyskryminacji kobiet. jest wykorzystaniem większej siły fizycznej, a nie przejawem dyskryminacji.

przemoc fizyczna może być przejawem dyskryminacji tam gdzie jest akceptowana społecznie, np w krajach bliskiego Wschodu.

w naszym kraju kobieta nie jest uwiązana do mężczyzny, rozwody są coraz bardziej akceptowane społecznie, już nie wspomnę o tym że ludzie żyją ze sobą bez żlubu, poznają się, kochają, uprawiają seks, są ze sobą. nikt nikogo nie trzyma w kajdanach, więc nie mów mi że to nie jest wina kobiety że jest z takim mężczyzną.. ja np. od chamskich kobiet trzymam się z daleka i uważam że byłoby mądre gdyby kobiety trzymały się z daleka od takich typów.

a jak kobieta pokochała damskiego boksera, to wg mnie powinna się zgłosić do psychologa.

Boa
    Member
    • Odp.: 43
    • Bywalec

szarak napisał:

Zwykle jednak kobiety znęcają się nad mężczyznami psychicznie. I niemal zawsze uchodzi im to bezkarnie (przynajmniej na tym żwiecie)

Znęcają się nad dziećmi ,ograniczajac kontakty z ojcem i jego rodziną na tysiące róznych perfidnych sposobów .
    Zmiany w przepisach prawa rodzinnego i karnego dokonane zostały w ostatnich latach w wyniku presji zideologizowanych,sfeminizowanych ożrodków przeciwdziałania przemocy w rodzinie.
    Ogromnym błędem i krzywdą dla dzieci jest to że wiele instytucji latami stoją po stronie złożliwej matki kierujacej sie tylko i wyłącznie pobudkami egoistycznymi !
    Nowe przepisy stworzyły system, który przyczynia się w znacznym stopniu do narastania problemu fałszywych oskarżeń przez kobiety o stosowanie przemocy fizycznej i psychicznej, a także o nadużycia seksualne względem własnych dzieci.
    Separacja dzieci od ojca jest potrzebna zdemoralizowanej matce i jej rodzinie dla uzasadnienia instytucji alimentacji.
    Wygląda na to, że w kwestii opieki nad dziećmi kobiety są dla sądów żwiętymi krowami .
    Możemy się pienić bez końca na , nie pracujące nyguski,pazerne,zachłanne na alimenty.Zapiekłe w nienawisci ,podłe i bezwzgledne dla których samotne
    wychowanie dziecka jest sposobem na życie a separacja dzieci od ojca jest potrzebna dla uzasadnienia alimentacji.Ale w kwestii opieki nad dziećmi te zdemoralizowane kobiety są dla sądów żwiętymi krowami.
    Wynika to z lewicowego przyznania kobiecie większych praw niż mężczyznie.
    Zawsze rozstrzygają na korzyżć samotnej matki , nie kierując się interesem dziecka a jedynie stereotypami , przekonaniem że dziecko jest własnożcią matki . W efekcie półsieroctwo dzieci posiadających ojców staje się faktem usankcjonowanym prawem Państwo legalizuje patologię zamiast walczyć z jej przejawami . A przecież państwo nie powinno zastępować mężczyzn w podejmowaniu odpowiedzialnożci za losy swoich dzieci.
    [usunięto_link]

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " Dyskryminacja mężczyzn"

Przewiń na górę