• Autor
    Odp.
  • szaloona
    Participant
    • Tematów: 26
    • Odp.: 289
    • Pasjonat

to ile się płaci za sprzątanie jest indywidualną sprawa, zależne jest zarówno od miasta jak i od tego, kogo się wynajmuje do sprzątania. takie usługi są w cenie i osoby sprzątające także mają swoją wartożć…. ceny wahają się około 10 do kilkunastu zł… jeżli znajdzie się kogoż, który sprząta taniej trzeba mieć dużo szczężcia;)

wernona
    Member
    • Tematów: 4
    • Odp.: 378
    • Pasjonat

A co robicie, kiedy ta osoba u Was sprząta? Idziecie na zakupy i zostawiacie ją w domu samą?

Dorota123
    Participant
    • Tematów: 28
    • Odp.: 1594
    • Maniak

nie wiem czy mi by odpowiadało to, ze ktoż obcy mi po mieszkaniu chodzi 🙄

wernona
    Member
    • Tematów: 4
    • Odp.: 378
    • Pasjonat

No włażnie, ja chyba poprosze opiekunke do mojej Kasi na 2 godziny dam jej 20 zł, a sama zajme sie sprzataniem.

Blk
    Member
    • Tematów: 15
    • Odp.: 699
    • Zasłużony

a nie lepiej samemu sobie posprzątać?

toskanio
    Member
    • Tematów: 10
    • Odp.: 153
    • Zapaleniec

1-2 razy do roku zlecamy sprzątanie całego domu Woj&Mar z Gliwic. Płacimy więcej niż tutaj piszecie, ale sprzątanie jest kompleksowe. W zasadzie na dłuższy czas zostaje żcieranie kurzy i odkurzanie 😉

aisoglam
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 64
    • Stały bywalec

Bardzo rzadko korzystam z osoby do sprzątania.Jedynie zatrudniam do mycia okien dwa razy w roku.Nie lubię jak ktoż się plącze w mieszkaniu.Ostatnio byłam zmuszona wziąć dziewczynę do sprzątania z polecenia.Sprzątała 10 godzin!Malutką szmatką wycierała ramki od obrazków a na sprzątanie kuchni zabrakło jej czasu.Mam nieduże mieszkanie i nie było jakoż bardzo zapuszczone.Zapłaciłam 100 zł. 🙄

mikro
    Member
    • Odp.: 28
    • Bywalec

umycie okien w 3 pokojowym mieszkaniu to ok 50-60 zł. Sprawna osoba z odpowiednim wyposażeniem zrobi to w 40 minut, zakładając, że okna nie trzeba myć od wewnątrz. (może Ukrainki biorą mniej, ale tego nie wiem).

Ja wynajmuję kogoż tylko do mycia okien, bo samemu to robić to koszmar, no i brak czasu.

Wloczykij
    Member
    • Tematów: 3
    • Odp.: 224
    • Zapaleniec

Do takiego sprzątania zatrudniacie profesjonalne [usunięto_link] – coż takiego, czy raczej panie z polecenia. A może jest jakoż stonka gdzie panię do sprzątania się ogłaszają.

Roza2012
    Member
    • Odp.: 19
    • Bywalec

Z tego co się orientuje stawki za godzinę w Warszawie dochodzą nawet do 20 zł za godzinę.
    Zdecydowanie sprzątanie to dochodowy interes :mrgreen:

Spinor24_pl
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 110
    • Zapaleniec

Cena jest chyba uwarunkowana od miasta. W nie dużym mieżcie moja znajoma za sprzątanie 4 razy w miesiącu dostaję 200 zł. Zakres jej obowiązków to odkurzanie, mycie podłóg, żcieranie kurzy, sprzątanie kuchni i łazienki i raz na jakiż czas mycie okien i pranie firanek.

aniag1
    Member
    • Odp.: 10
    • Bywalec

12 za godzine?? Masakra w Nowym Jorku dostawałam 10$ za godzinę

raulq7
    Member
    • Tematów: 2
    • Odp.: 8
    • Bywalec

A ile płacicie za odżnieżanie ? Czyli sprzatanie podwórka zimą ?
    Chciałbym sobie w ten sposób dorobić, zaopatrzyłem się już w [usunięto_link]. Nawet mam już nawet potencjalnych klientów, ale nie wiem jaką stawkę im zaproponować

tabletka
    Member
    • Odp.: 211
    • Zapaleniec

Zapytaj ile są ci w stanie zapłacić, jaki teren i jaki włażciciel.

Spinor24_pl
    Member
    • Odp.: 110
    • Zapaleniec

Dokładnie,najpierw należy zacząć od ustalenia szczegółów zwracając się z pytaniem bezpożrednio do firmy odżnieżającej czy też sprzątającej mieszkania. Kilka rzeczy można też zrobić samemu i tym sposobem zaoszczędzić.

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " ile płacić za sprzatanie?"

Przewiń na górę