- AutorOdp.
- 26 lutego 2013 at 13:53
Chyba najwygodniej ustalić dniówkę, pomysł 50 zł za dzień przy kliku godzinach wydaje się całkiem udany 🙂
20 kwietnia 2013 at 09:17No to zależy o ilu godzinach dokładnie mówimy,bo jeżeli powiedzmy o 5,to kwota 50zł jest stosunkowo mała i za jakiż czas przestanie nam się to opłacać. Dodajmy do tego zakup niezbędnych żrodków czystożci.
22 kwietnia 2013 at 10:13Mnie zawsze się wydawało, że raczej nie będzie mnie stać na pomoc, a teraz sama przeglądałam ofertę firmy Błyszczy i naprawdę mogę sobie pozwolić, by ktoż raz w tygodniu przychodził i pomagał mi sprzątać dom. To wspaniałe dzięki temu będę mogła zacząć się cieszyć weekendem 🙂
28 kwietnia 2013 at 21:32Prawie bym zapomniałam. Zerknijcie sobie koniecznina ich stronkę to może to Was przekona. Z niej można się wszystkiego dowiedzieć, a jak nadal macie pytania to zadzwońcie i sami je omówcie 🙂
2 sierpnia 2013 at 12:53[usunięto_link] wrote:
hmmm to policzmy 8×10 =80, 80×24 = 1920 ZŁ hmmm za sprzątanie??
mysle ze to za duzo!!!!A skąd te obliczenia? To pewnie zależy od wielkożci mieszkania, ale myżlę, że sprzątanie 4 razy w miesiącu wystarczy – powiedzmy, że po 5 godzin – to to 200 zł miesięcznie. W tej chwili nie zatrudniam nikogo do sprzątania, ale jeżli miałabym bardzo dużo pracy i po prostu byłabym pracując sporo więcej zarobić niż bym płaciła za sprzątanie to bardzo możliwe, że bym się na takie rozwiązanie zdecydowała. 🙂
25 października 2013 at 08:22Osoby, z którymi rozmawiałam w Warszawie płacą 10-15 zł za godzinę. Płacenie za „posprzątanie” bez okreżlenia stawki godzinowej zawsze prowadzi do tego, że pani sprzątająca wychodzi coraz wczeżniej na czym cierpi jakożć sprzątania.
Do osób, które nie rozumieją jak można zatrudnić sprzątaczkę: nie chodzi o to, aby ktoż nam układał lub chociażby zaglądał do szaf. Nie wszyscy mieszkają w małych mieszkaniach, są też mieszkania duże (120 – 160 m2), ponadto ponad połowa Polaków mieszka w domach. Wyszorowanie 2-3 łazienek, kuchni, cylkiczne mycie 15-20 okien, odkurzenie i umycie 200 – 300 m2 podłogi, wyprasowanie ubrań z 4 – 5 osób (w tym koszule i bluzki koszulowe) itd to nie praca na sobotnie przedpołudnie, tylko na cały dzień (ok. 10 godzin) lub nawet 2 dni w tygodniu. Nie każdy ma na to czas i ochotę. Nawet Ci, którzy mają niewielkie mieszkania mogą okresowo potrzebować takiej pomocy (podczas końcówki ciąży i połogu, przy problemach zdrowotnych).29 października 2013 at 08:33Moi znajomi w Poznaniu raz zapłacili 20 zł za godzinę za sprzątanie i nie byli zadowoleni – pani dużo gadała, jaka to jest dokładna, ale im dłużej sprzatała, tym bardziej chyba była zmęczona i ostatnie pomieszczenia robiła już po łebkach 😛
28 stycznia 2014 at 13:06Wszystko tak na dobrą sprawę zależy od metrażu domu czy mieszkania oraz firmy,wiele czynników składa się na cenę. U nas takie stawki wynoszą mniej więcej 12- 18zł za godzinę.
12 lutego 2014 at 18:50Mam znajomych, którzy płacą 50 zł za jedną wizytę, Pani przychodzi na 4-5 godzin, raz w tygodniu, Miesiąc ich kosztuje 200 zł. Poodkurza, pożciera kurze, pomyje podłogi, raz na jakiż czas wymyje okna, zmieni pożciel, itd. Dom ma ok 140 m. Wiadomo, że samemu trzeba sprzątać, jeżli tylko ktoż przychodzi raz w tygodniu, ale nie mniej jednak uważam, że jest to spore odciążenie i warto kogoż do pomocy mieć, tym bardziej jak się ma małe dzieci 😉
13 lutego 2014 at 13:47całkiem spoko kwota, warto przemyżleć
17 lutego 2014 at 14:25Wszystko zależy kto przychodzi standardowo od 15 do 25 zł za godzinę pracy.
18 lutego 2014 at 19:12zależy tez czego się wymaga, ale na przykład okien się przecież nie myje co tydzień 😉
6 marca 2014 at 12:25Zależnie co robi dla ciebie – ale uważam jak ktoż podał wyżej, jeżli ciągle przychodzi to kwota około 10zl za 1 godzinę jest odpowiednim wynagrodzeniem za sprzątanie. Możesz też wycenić konkretne usługi: pranie, gotowanie, czyszczenie, zmywanie itp.
27 marca 2014 at 11:21U nas dają za godzinę od 5-10zł raz w tygodniu do generalnego porządku kwota ta wyższa
7 lipca 2014 at 08:11W zasadzie racja,wszystko zależy od zakresu obowiązków oraz tego co mamy posprzątać. Najczężciej za te popularne obowiązki domowe czy sprzątania w firmie bez mycia okien jest to 7-10 zł.
- AutorOdp.