jak go przekonać żeby sie ze mną ożenił

• Autor
    Odp.
  • gaja
    Member
    • Tematów: 2
    • Odp.: 8
    • Bywalec

co mam zrobić by mój kochany chciał sie ze mną ożenić kochamy sie ale on niechce żlubu.

eta
    Member
    • Tematów: 43
    • Odp.: 1270
    • Maniak

nic, a czemu nie chce?

Twister
    Participant
    • Tematów: 3
    • Odp.: 206
    • Zapaleniec

Najpierw dowiedz sie o powod dlaczego nie chce slubu. Kolejna sprawa to nawet jezeli powod wyda sie glupi, nie naciskaj. Spraw zeby sam tego chcial. wzbudz w nim zazdrosc, badz bardziej niedostepna, poigraj z jego zmyslami, pobawi sie nimi, rozgrzej i zostaw. Za jakis czas sam Ci to zaproponuje.

kajdaaa
    Member
    • Tematów: 17
    • Odp.: 1620
    • Maniak

Nic na siłę. To jest decyzja, która zmieni Twoje i Jego życie. Musi być podjęta przez dwie osoby a nie jedną a tym bardziej nie pod wpływem nacisku.

WarnGirl
    Member
    • Tematów: 48
    • Odp.: 4517
    • Guru

Jeżli nie chce żlubu,to nie zmusisz go.A jeżli będziesz chciała na siłę go przekonać do tego,to tym bardziej nie będzie chciał się żenić.Poproż go o rozmowe na ten temat,może ma jakies swoje,ważne powody,dla których nie chce podejmowac tak waznego kroku.Najwazniejsze to do niczego nie zmuszać,wszak żlub to nie wszystko 😉

vanilka125
    Member
    • Tematów: 5
    • Odp.: 422
    • Pasjonat

Po cholere Ci żlub skoro i tak się kochacie?

ROO10
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 9
    • Początkujący

pewnie ciotki ją naciskają 😉

ForceRecon
    Member
    • Tematów: 6
    • Odp.: 506
    • Zasłużony

złap go na dziecko.
    A tak poważnie – ile macie lat i dlaczego Ci się tak spieszy. To, że teraz się kochacie i jest cukierkowo nie oznacza, że zawsze tak będzie. Nie rozumiem pożpiechu niektórych ludzi do żlubu.

Monika
    Member
    • Tematów: 25
    • Odp.: 897
    • Zasłużony

zgadzam sie z ForceRekon,po co sie tak spieszyc…ja sie pospieszylam,a teraz wiem,ze trzeba bylo zaczekac ❗

Czersi
    Member
    • Tematów: 12
    • Odp.: 622
    • Zasłużony

Ja nie wiem jak mozna byc z chłopakiem,który otwarcie mowi,ze nie chce slubu? 😯 Rozumiem,ze niektórym slub jest niepotrzebny(sa niewierzacy itd.),ale przeciez wtedy nie powinno im to robic zadnej roznicy.Moj chłopak jest ateista,ale w naszym zwiazku to on czesciej mowi o slubie 😀 Albo gadanie w stylu „kochamy sie,wiec po co nam slub?”.Skoro tak bardzo sie kochacie to slub przeciez nic nie zmieni.Niektórzy mezczyni chyba jeszcze nie dorosli i po prostu boja sie odpowiedzialnosci.Bo jak teraz im sie nie spodoba to po prostu pakuja manatki i sa wolni.Rozumiem,ze jesli dwie osoby nie chca slubu to ok.Ale jesli jedna chce,a druga nie to juz jest duzy problem.

WarnGirl
    Member
    • Guru

Niektórzy ludzie po prostu uważają,że skoro slub nic nie zmieni to po co robić to cale zamieszanie.Jesli ludzie sie kochają to bez względu na to czy będą miec papierek czy nie i tak będą ze sobą.Wiadomo,że często małżeństwo wynika też z chęci „życia po bożemu”,ale jesli partner nie odczówa takiej potrzeby to po co naciskać i szczebiotać mu nad uchem o slubie?jak dla mnie to powinna być wspólna decyzja a nie przekonywanie partnera do slubu.No bo czy partner będzie szczęsliwy w małżeństwie do którego został przekonany?

Zielonooka
    Member
    • Tematów: 30
    • Odp.: 3140
    • Guru

Lepiej później niż wczeżniej, bo jak się pospieszysz i go zmusisz to potem obróci się przeciw Tobie.

VanillaSky
    Member
    • Tematów: 10
    • Odp.: 309
    • Pasjonat

[usunięto_link] wrote:

Jesli ludzie sie kochają to bez względu na to czy będą miec papierek czy nie i tak będą ze sobą.

wiesz dla niektórych żlub to nie tylko papierek, pewnie nie wiesz.

btw. „odczuwa” pisze się przez u otwarte

WarnGirl
    Member
    • Guru

Dla jednych nie,dla innych tak.

A co do błędu…no cóż-dysortografia,pewnie nie wiesz 😛

Jozia
    Member
    • Tematów: 16
    • Odp.: 987
    • Maniak

[usunięto_link] wrote:

A co do błędu…no cóż-dysortografia,pewnie nie wiesz 😛

hahaha dysortografia, to nie to samo co tępota! Dysortografia charakteryzuje się większą liczbą objawów, których u ciebie nie zauważyłam, więc nie broń się na siłe, tylko przyznaj do błędu.

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " jak go przekonać żeby sie ze mną ożenił"

Przewiń na górę