• Autor
    Odp.
  • Ela007
    Member
    • Tematów: 2
    • Odp.: 77
    • Stały bywalec

Na nogi najlepsze są ćwiczenia…. Już pisałam, że ja ostatnio postawiłam na rolki (tanie w merlinie). Jeździ się super, ale ważne by kompan do jazdy jakiż był, jest raźniej i mobilizacja lepsza. Oprócz tego skóra na nogach szybciej sie wysusza, golenie robi swoje… (Nie wiem jak Wy, ale stosuję maszynki do golenia. Jak patrzę na nogi dziewczyn, które stosują depilat., to często mają takie krostki- brzydko to wygląda, dlatego ja się na coż takiego nie piszę.)
    Cellulit zmniejsza się bardzo gdy się rezygnuje ze słodyczy! Na początku jest ciężko, ale potem przechodzi.

Mehi
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 42
    • Bywalec

Ja tez niedawno wykulalam moj rower zakurzony z garazu i zamierzam zadbac bardziej o siebie i kondycje 🙂 No a nogi, to jednak woskiem 🙂 mniej sie wloski wrastaja i gladko jest na dluzej, secjalny kremik ta niewrastanie uzyjesz i wszystko gra 🙂 wystarczy sie w aptece spytac, ja juz nie mam z tym problemu.

abi
    Member
    • Tematów: 22
    • Odp.: 1208
    • Maniak

Moje nogi to akurat ta czeżc ciala co do ktorej zgrzeszylabym gdybym powiedziala ze cos z nimi jest nie tak 😉

depiluje woskiem(ewentualnie gole czy dogalam), nie wrastaja mi.

a to ze sa bardzo zgrabne to pewnie geny i to ze duzo jezdze na rowerze. mam dzieki temu bardzo ladnie umiesnione lydki, az mi czasem glupio jak mi ludzie o tym mowia :))))))

LaLoLa
    Member
    • Odp.: 156
    • Zapaleniec

[usunięto_link] wrote:

dla mnie veet sie okazal totalna klapa, wloski wrastaly tak, jak wrastaly i wcale nie opoznilo wzrostu wloskow, takze…nie polecam. Ja sprobowalam keranormu i faktycznie to, co obiecywali na ulotce, sprawdzilo sie. Moze zapach jest sredni, tak lekarstwem pachnie troche, ale wazny rezultat 🙂

Chyba to juz pisalam, ale nie moge znalezc… efekt veet u mnie zerowy. Ale juz taki mam typ wlosa, ze jak sie troche zaniedbam to moje nogi pokrywa natychmiast regularne futro 😥
    A ten keranorm to po mojemu niczym nie pachnie, mam w domu probke, bo moj szwagier jest dermatolgiem i przynosi takie dziwactwa. ALe ze na wrastanie dziala, to nie wiedzialam. Myslalam ze to lek.

LaLoLa
    Member
    • Zapaleniec

Zazdroszcze abi…u mnie nogi to raczej naslabsza czesc programu… 🙄

abi
    Member
    • Tematów: 22
    • Odp.: 1208
    • Maniak

[usunięto_link] wrote:

Ale wszystko da sie nieco poprawic – trzeba tylko chciec 🙂

ci do plastrow veet… raz je mialam i nigdy wiecej. najczesciej kupuje z tanity. tanie i dobre.

Mehi
    Member
    • Bywalec

[usunięto_link] wrote:

A ten keranorm to po mojemu niczym nie pachnie, mam w domu probke, bo moj szwagier jest dermatolgiem i przynosi takie dziwactwa. ALe ze na wrastanie dziala, to nie wiedzialam. Myslalam ze to lek.

Bo to jest jakby lek i krem w jednym, lagodzi podraznienia i zapobiega rogowaceniu naskorka i wlasnie tez super dziala na wrastajace wloski. A zapach nie jest intensywny, ale mi tam apteka pachnie… 😀 😆

LaLoLa
    Member
    • Zapaleniec

[usunięto_link] wrote:

[usunięto_link] wrote:

Ale wszystko da sie nieco poprawic – trzeba tylko chciec 🙂

ci do plastrow veet… raz je mialam i nigdy wiecej. najczesciej kupuje z tanity. tanie i dobre.

Ja pisalam o takim kremie Veet, przeciw wrastaniu wloskow, ale widac, cala seria jest srednia…
    Robie co moge zeby poprawic wlasne giry, ale efekt taki sobie. Chyba musze skupic sie na innych czesciach ciala 😳

LaLoLa
    Member
    • Zapaleniec

)[usunięto_link] wrote:

[usunięto_link] wrote:

Bo to jest jakby lek i krem w jednym, lagodzi podraznienia i zapobiega rogowaceniu naskorka i wlasnie tez super dziala na wrastajace wloski. A zapach nie jest intensywny, ale mi tam apteka pachnie… 😀 😆

No to jednak zmieniam zdaniem. Rewelka. Pouzywalam w tym tygodniu, to sie dosc szybko wchlania, jak na taki tlusty krem, smarowalam okolice bikini po depilacji, zwykle po kilku dniach mam juz niekotre wloski powrastane i strasznie bola, a tym razem nic! (poza tym posmarowalam nogi, i przez 2 dni nie uzywalam balsamu, tak dlugo trzyma :lol:)

Mehi
    Member
    • Bywalec

Ja jak go zaczelam uzywac, to na poczatku smarowalam codziennie przez okolo tydzien, ale skore to wtedy mialam sucha maksymalnie i na lydkach az sie takie luski robily, po tygodniu juz tak co 2-3 dni, a teraz raz na tydzien na nogi posmaruje i tez sie efekt trzyma, no i obowiazkowo po depilacji 8)

LaLoLa
    Member
    • Zapaleniec

No ja narazie tak co 2 dni jakos… czyli w sumie chyba 3 razy posmarowalam 😆 Albo nawet 2. giry w lepszym stanie, ale balsam do ciala to ja mialam w miare dobry, chodzi mi glownie o to wrastanie wlosow, bo to jest nieprzyjemne. Poza tym u mnie zostawia takie male blizny, wygladaja fatalnie.

Mehi
    Member
    • Bywalec

No ja na poczatku mialam tez blizny, ale niektore z nich poznikaly, zostalo tylko pare i nie rzucaja sie w oczy, tak wiec po prostu uzbroj sie w cierpliwosc i poczekaj, az przebarwienia znikna.

LaLoLa
    Member
    • Zapaleniec

[usunięto_link] wrote:

No ja na poczatku mialam tez blizny, ale niektore z nich poznikaly, zostalo tylko pare i nie rzucaja sie w oczy, tak wiec po prostu uzbroj sie w cierpliwosc i poczekaj, az przebarwienia znikna.

Blizny tez maja znikac?! 😯 No jesli to sie sprawdzi, to bede to polecac kazdemu. Narazie chcialabym zeby chociaz nie pojawily sie nowe. Zobaczymy jak bedzie.

Mehi
    Member
    • Bywalec

Mi poznikala wiekszosc takich blizn, moze dlatego, ze juz dosc dlugo uzywam, nie wiem… 🙄 w kazdym razie nowe nie powstaja 😀

LaLoLa
    Member
    • Zapaleniec

Rewelka! No to czekam na efekty… 😆

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " Jak zadbać o nogi, aby wyglądały ładnie? ;("

Przewiń na górę