- AutorOdp.
- 22 pa藕dziernika 2007 at 11:14
Zdecydowanie kuchnia w wykonaniu mojego ch艂opaka (ostatnio zachwyci艂 mnie zup膮 kokosow膮 z limonk膮 馃槅 ) lub nas obojga. Mo偶e nie do ko艅ca idealnie wychodzi nam gotowanie, ale przynajmniej wiemy co jemy 馃榾 Korzystamy zazwyczaj z przepis贸w znajduj膮cych si臋 w ksi膮偶ce kt贸rej tytu艂u nie pami臋tam (zagl膮dam od razu do 偶rodka, nie przygl膮daj膮c si臋 ok艂adce), a w kt贸rej znajduj膮 si臋 ciekawsze przepisy z r贸偶nych zak膮tk贸w 偶wiata.
Z kuchnii tak zwanej „gotowej” bardzo lubi臋 kuchni臋 greck膮, podoba mi si臋 zw艂aszcza ich pomys艂 na r贸偶ne mezedes’y podawane zazwyczaj z ouzo.
Zdarzy艂o mi si臋 te偶 zachwyci膰 kilka razy kuchni膮 偶l膮sk膮 w wersji podstawowej ( modra kapusta, kluski 偶l膮skie i rolada 馃檪 )22 pa藕dziernika 2007 at 11:28kuchnia wloska i chinska
16 grudnia 2007 at 11:25Kuchnia polska i… tylko polska!
12 stycznia 2008 at 12:02Kuchnia polska, japo艅ska, chi艅szczyzna oraz pizze i makarony czyli kuchnia w艂oska 馃槈
21 stycznia 2008 at 18:27w臋gierska. a ostatnio otwieram sie na azjatyck膮.
poza tym danie za ktorym przepadam, cho膰 za cal膮 kuchni膮 w艂osk膮 nie szalej臋: pizza! 馃榾24 stycznia 2008 at 15:56Kuchnia grecka! 馃榾 馃榾 馃榾 Obydwoje z mezem ja uwielbiamy i corka tez, wiec oprocz urlopow spedzanych w Grecji bardzo czesto chodzimy do greckiej restauracji. 馃榾
27 stycznia 2008 at 15:50偶r贸dziemnomorska. troch臋 w艂oskiej (spaghetti i inne pasty,lazania), greckiej (musaka i wszelakie wariacje na temat fety). si臋gam ch臋tnie do przepis贸w kuchni meksyka艅skiej (tortille, guacamole, salsy). poza tym lubi臋 troszk臋 da艅 kuchni japo艅skiej (g艂贸wnie sushi, sajgonki-chocia偶 tu nie jestem pewna czy to japonia). z polskich przepis贸w czasem co偶 uszczkn臋 (kocham pierogi i nale偶niki). i nie偶miertelny kebab turecki.
4 lutego 2008 at 23:29ja uwielbiam i w艂osk膮 i chi艅sk膮 i polsk膮……..wszystkie sa inne i wszystkie pyszne…..chi艅sk膮 lubi臋 za przyprawy, polsk膮 za dania mi臋sna …a w艂osk膮 za pizze i makarony…ostatnio kupi艂am sobie makaron pesto rosso …nieziemskie:P)))) mo偶e m膮偶 w艂och::)???
5 lutego 2008 at 11:33ka偶da z kuchni ma mi co偶 fajnego do zaoferowania bo lubi臋 bardzo r贸偶ne dania ale generalnie to w艂oska i chi艅ska
31 marca 2008 at 20:00a co my偶licie na temat kuchni meksyka艅skiej? m贸j kochany po pobycie w Stanach zakocha艂 si臋 w niej po uszy…ci膮gle co偶 wymy偶la i robi pyszne dania….moje ulubione to buritos…:))czasami serwuje mu na romantyczn膮 kolacj臋 co偶 w tym stylu np. gotowca mexican chicken czy chili z wo艂owin膮
1 kwietnia 2008 at 10:29o tak! meksyka艅sk膮 te偶 bardzo lubi臋. w gdyni jest 偶wietna meksyka艅ska restauracja. maj膮 pyszne jedzonko i ca艂kiem niedrogo. ja czasem te偶 co偶 pr贸buj臋 kombinowa膰 w domu z przepis贸w. a co to za gotowce, o kt贸rych piszesz? ja znam tylko takie gotowe tortille, do ktorych farsz trzeba samemu robi膰.
18 kwietnia 2008 at 10:05Polska kuchnia najlepsza!! Moze byc jeszcze wloska no i meksykanska!
25 kwietnia 2008 at 22:07Na piewszym miejscu jest u mnie kuchnia chi艅sko-mongolska, normalnie niebo w g臋bie. Mog艂abym dziennie tam chodzi膰 na 偶arcie i nigdy mi si臋 nie znudzi. Uwielbiam takie r贸偶ne wynalazki jak mi臋so kangura, kaczka po peki艅sku (mniam!), krewetki, ma艂偶e, kraby, o偶miornice itd. Uwielbiam te偶 ich sosy i warzywa zapiekane w r贸偶nych ciastach i panierkach.
Na drugim miejscu jest kuchnia grecka. Jest do偶膰 ci臋偶ka, ale smaczna.
Na trzecim miejscu kuchnia arabska i francuska.
W艂oskiej nie lubi臋, polska jest za t艂usta dla mnie, niemiecka jest nudna.27 kwietnia 2008 at 19:09Bleee owoce morza brrr
27 kwietnia 2008 at 19:39[usuni臋to_link] wrote:
Bleee owoce morza brrr
Nie wiesz co dobre. Pr贸bowa艂a偶 takich przygotowanych przez prawdziwego chi艅skiego kucharza? Takie ze supermarketu, to ja bym nawet obc臋gami nie dotkn臋艂a. Przyprawy s膮 najwa偶niejsze i spod贸b przygotowania. Polecam spr贸bowa膰 w restauracji z prawdziwego zdarzenia, to szybko zmienisz zdanie. ;-))) Mniam!
- AutorOdp.