- AutorOdp.
- 28 kwietnia 2008 at 16:32
a ja przede wszytkim w艂osk膮 kocham wszelkie makarony, makaroniki
potem chi艅sk膮 jakie偶 chi艅szczyzny etc
japonska28 kwietnia 2008 at 19:33No w chinach jeszcze nie bylam ani nie znam zadnego chinskiego kucharza 馃檪
1 lutego 2009 at 19:30zdecydowanie W艂oska kuchnia 馃檪
lubuj臋 te偶 w chi艅skiej ale i ba艂ka艅skiej.
Potrawy tych nie s膮 skomplikowane, jednak cz臋sto wymagaj膮 odpowiednich przypraw czy specyficznego sk艂adnika, kt贸ry ci臋偶ko dosta膰… 馃檨18 kwietnia 2009 at 22:22Te ich pizze…! Najcz臋偶ciej te mro偶one l膮duj膮 w mikrofali i obiad czy kolacja gotowa…hihi 馃槅
22 kwietnia 2009 at 22:45w gruncie rzeczy to 偶adn膮 kuchni膮 nie pogardz臋 馃榾 zw艂aszcza, 偶e 1) kocham poznawa膰 nowe smaki 2) kocham gotowa膰 3) kocham eksperymentowa膰 w kuchni 馃檪
tylko jeszcze 偶eby mie膰 t臋 wymarzon膮 kuchni臋 – ach ach馃槈
wernona – jak dobra mikrofala, najlepiej z opiekaczem, to pewnie 馃榾 ja p贸ki co mam staru偶k膮 falk臋, wi臋c pizze nadal w piekarniku trzeba robi膰 馃槈23 pa藕dziernika 2009 at 14:53Kuchnia w艂oska oczywi偶cie jest super (lasaghne, mmm…), ale jeszcze bardziej (najbardziej!) lubi臋 greck膮. Za zio艂a, oliwki, fet臋, oliw臋 dodawan膮 do wszystkiego i wszechobecn膮 jagni臋cin臋 i baranin臋:)
16 listopada 2009 at 18:54[usuni臋to_link] wrote:
Kuchnia w艂oska oczywi偶cie jest super (lasaghne, mmm…), ale jeszcze bardziej (najbardziej!) lubi臋 greck膮. Za zio艂a, oliwki, fet臋, oliw臋 dodawan膮 do wszystkiego i wszechobecn膮 jagni臋cin臋 i baranin臋:)
nie daj臋 rady smrodkowi jagni臋ciny 馃槙
oliwki kalamata, feta… tylko dlaczego te produkty kosztuj膮 tyle ile kosztuj膮? 馃檨
17 listopada 2009 at 16:14Uwielbiam makarony! Mog艂abym je偶膰 makaron codziennie:) Smakuje mi pod ka偶d膮 postaci膮.
20 listopada 2009 at 11:19[usuni臋to_link] wrote:
nie daj臋 rady smrodkowi jagni臋ciny 馃槙
oliwki kalamata, feta… tylko dlaczego te produkty kosztuj膮 tyle ile kosztuj膮? 馃檨
Smrodek jagni臋ciny?:) Smrodek to ma raczej jej starsza wersja, a wi臋c baranina, ale odpowiednio przygotowane, zamarynowane, pachn膮 naprawd臋 wspaniale… Tylko to faktycznie nie jest 艂atwe;)
A wspomniane produkty kosztuj膮 ile kosztuj膮, bo wszystkie od jakiego偶 czasu maj膮 te swoje atesty oryginalno偶ci, wi臋c si臋 zrobi艂 monopol np. na prawdziw膮 fet臋, st膮d cena:(
23 listopada 2009 at 16:41WLoska to klasyk, prawie zawsze smakuje (prawie bo ostatnio we wloszech jadlam najpaskudniejsza lasagne w zyciu).
Polecam kuchnie tajska. Pychota. Potrawy czesto sa proste do przygotowania choc moze byc ciezko ze zdobyciem skladnikow.
Portugalskie ciasteczka i babeczki to cos za czym wciaz tesknie.
24 listopada 2009 at 12:01To ja do dzi偶 pami臋tam (cho膰 chcia艂abym zapomnie膰) najgorsz膮 pizz臋, jak膮 zdarzy艂o mi si臋 w 偶yciu je偶膰… A by艂o to kilka lat temu w Rzymie. Przypuszczam, 偶e w tych najbardziej turystycznych regionach, nastawionych wy艂膮cznie na obcokrajowc贸w mo偶na w艂a偶nie na takie „cuda” trafi膰…
24 listopada 2009 at 12:07Ja preferuj臋 kuchni臋 w艂osk膮 bo uwielbiam wszelkiego rodzaju makarony ale gdy w domu maj膮 ju偶 dosy膰 przenosz臋 si臋 na kuchni臋 chi艅sk膮. Szukam te偶 innych ciekawych przepis贸w. Znalaz艂am ostatnio fajny sklep [usuni臋to_link] mo偶na tam znale藕膰 produkty kt贸rych nie kupi si臋 w ka偶dym sklepie.
25 listopada 2009 at 06:36Hm, no mo偶e i dobry pomys艂 taki sklep… Ale 偶eby jedzenie przez internet zamawia膰, to nie wiem:)
30 listopada 2009 at 10:07Ja tam jestem patriotk膮 w ka偶dym wzgl臋dzie wi臋c i kuchni臋 polsk膮 bardzo lubi臋 馃檪 A poza nasz膮 rodzim膮 polsk膮 kuchni膮 to wszystko co zwi膮zane z W艂ochami. Wiem nie jestem w tym temacie oryginalna ale lubi臋 kuchnie w艂osk膮. Makarony, pizze, LASAGNE 馃檪 Lasagne to mog艂abym je偶膰 codziennie chyba, naprawd臋! Moja kole偶anka np. we wszystkie makarony i puszki i takie rzeczy zaopatruje si臋 w sklepach internetowych z jedzeniem, np. dodomku.pl i jej przywo偶膮 pod drzwi. Sama si臋 nad tym musz臋 zastanowi膰 馃檪
A wracaj膮c jeszcze do kuchni to czasem lubie te偶 takie typowe ameryka艅skie jedzenie, czyli jakby nie by艂o fast foody wszelkiej ma偶ci 馃槈
Z kuchni japo艅skiej sushi! wietnamska – sajgonki. Z ka偶dej kuchni znajd臋 co偶 co mi b臋dzie smakowa艂o 馃檪20 grudnia 2009 at 20:21kuchnia chi艅ska i w艂oska, z przewag膮 tej pierwszej… zw艂aszcza kalmary chrupi膮ce i sajgonki 馃檪
- AutorOdp.