• Autor
    Odp.
  • Renare
    Member
    • Tematów: 4
    • Odp.: 23
    • Bywalec

Stosuję Ziaję:) gommage z serii Sopot SPA. Nie jest zły, ale trudno mówić o błyskawicznym efekcie. Wypróbowałam peeling z sodą, używam płatków owsianych (przepis podobny do podanego wyżej), ale nadal czekam na jakiż cud-miód:) Mam wrażenie, że peeling z kawiorem, który dawno temu używałam sprawiał cuda, ale nie mogę go teraz nigdzie znaleźć:). Piszcie, będę czytać uważnie, testować i opowiadać:)

madzialenka790
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 9
    • Początkujący

Stosuję już od jakiegoż czasu programy pielęgnacyjne w 2 krokach EVA NATURA. Każdy program to peeling i maseczka. Peeling do każdego rodzaju cery z wyłącznieme trądzikowej, który dzięki zawartożci mikrogranulek jojoba doskonal usuwa martwe komórki naskórka. Jeżeli chodzi o maseczkę to jak dla mnie nawilżająca to number 1!

monika22
    Member
    • Tematów: 15
    • Odp.: 315
    • Pasjonat

JA musze powiedziec a wlażciwie napisac ze nie używam żadnego pillingu,ale za to mam w domu taka masującą rękaiwcę,której używam do pillingu twarzy i sprawdza sie naprawde dobrze:):)wiec nie musze wydawac pieniedzy na pillingi i inne kosmetyki:)

Ale czasami zrobie sobie w domu swój domowy pilling:
    miód i skruszone płatki owsiane,a to wszystko wymieszane razem i gotowe do użytku:)polecam:)

Wikin
    Member
    • Odp.: 7
    • Początkujący

Najlepszy jest domowy peeling kawitacyjny, bo nie tylko oczyszcza ale i wtłacza kosmetyki. Niestety takie urządzonko to wydatek ok.500-600 zł. Starcza co prawda na wiele lat, ale mało kogo stać, żeby od razu wyłożyć taką sumę…

toskanio
    Member
    • Tematów: 10
    • Odp.: 153
    • Zapaleniec

Rozumiem, że chodzi o skuteczny i dobry peeling, zgadza się?
    Jeżli chodzi o facetów to polecam delikatny peeling do twarzy TASK ESSENTIAL New Skin.
    To jeden z lepszych kosmetyków tego rodzaju. Zawiera w mikrogranulki i wyraźnie poprawia wygląd samej skóry. Opakowanie wygląda tak:

Ingenue3
    Member
    • Odp.: 2
    • Początkujący

Jeżli ktoż ma delikatną skórę, to gruboziarniste okropnie podrażniają. Ja mogę używać jedynie drobnych, bo mam wrażliwą cerę i aktualnie kończę Lierac – jestem z niego bardzo zadowolona, bo przyspiesza gojenie i nie wysusza. Wart swojej ceny 🙂

kleopatra30
    Member
    • Odp.: 5
    • Początkujący

Ja lubię peeling migdałowy .Jest super.

kalmarka
    Member
    • Odp.: 32
    • Bywalec

Peeling z jojobą i jabłkiem od Skincode. Porządnie usuwa naskórek, skóra po nim jest bardziej wygładzona i miękka 🙂

H_ulka
    Member
    • Tematów: 5
    • Odp.: 356
    • Pasjonat

A ziajkowe peelingi kto stosuje?

kosmo79
    Member
    • Tematów: 8
    • Odp.: 291
    • Zapaleniec

Ja polecam peeling drobnoziarnisty Nantes. Dla mni ebardzo dobry, ponieważ likwiduje nierównożci skóry, blizny i rozszerzone pory. Polecam.

H_ulka
    Member
    • Tematów: 5
    • Odp.: 356
    • Pasjonat

Nic poza morelowym nie znalazłam.

MACROVITA
    Member
    • Odp.: 43
    • Bywalec

Ja już nie używam tych peelingów dostępnych w sklepach. Do złuszczania martwego naskórka używam korundu. Kupuję go w drogeriach internetowych z naturalnymi kosmetykami. Jest niezastąpiony. Solidnie złuszcza martwy naskórek i jest tańszy od tych peelingów dostępnych w aptekach.

SklepKokosowy
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 36
    • Bywalec

Nie wiem czy istnieje takie pojecie jak najlepszy peeling do twarzy.W zależnożci od tego jaką mamy cerę- u mnie np peeling brzoskiwniowy dobrze się sprawdził,nie podrażnia mnie.

ola57777
    Member
    • Tematów: 25
    • Odp.: 612
    • Zasłużony

Dokładnie Macrovita ma racje.Te wszystkie żrodki, kosmetyki które sa do kupienia w tradycyjnych drogeriach sa takie same i nie zawsze działaja zgodnei z przeznaczeniem. Ja też staram się kupowac w e-sklepach.

Nikole
    Member
    • Odp.: 20
    • Bywalec

Ja najczężciej używam zamiast peelingu takiej rękawiczki do peelingowania (chyba tak sie nazywa) z rossmana. jest swietna i tania.

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " Jaki najlepszy peeling do twarzy?"

Przewiń na górę