- AutorOdp.
- 25 maja 2009 at 18:58
Stosuję Ziaję:) gommage z serii Sopot SPA. Nie jest zły, ale trudno mówić o błyskawicznym efekcie. Wypróbowałam peeling z sodą, używam płatków owsianych (przepis podobny do podanego wyżej), ale nadal czekam na jakiż cud-miód:) Mam wrażenie, że peeling z kawiorem, który dawno temu używałam sprawiał cuda, ale nie mogę go teraz nigdzie znaleźć:). Piszcie, będę czytać uważnie, testować i opowiadać:)
21 czerwca 2009 at 17:59Stosuję już od jakiegoż czasu programy pielęgnacyjne w 2 krokach EVA NATURA. Każdy program to peeling i maseczka. Peeling do każdego rodzaju cery z wyłącznieme trądzikowej, który dzięki zawartożci mikrogranulek jojoba doskonal usuwa martwe komórki naskórka. Jeżeli chodzi o maseczkę to jak dla mnie nawilżająca to number 1!
24 czerwca 2009 at 22:01JA musze powiedziec a wlażciwie napisac ze nie używam żadnego pillingu,ale za to mam w domu taka masującą rękaiwcę,której używam do pillingu twarzy i sprawdza sie naprawde dobrze:):)wiec nie musze wydawac pieniedzy na pillingi i inne kosmetyki:)
Ale czasami zrobie sobie w domu swój domowy pilling:
miód i skruszone płatki owsiane,a to wszystko wymieszane razem i gotowe do użytku:)polecam:)8 lipca 2009 at 13:20Najlepszy jest domowy peeling kawitacyjny, bo nie tylko oczyszcza ale i wtłacza kosmetyki. Niestety takie urządzonko to wydatek ok.500-600 zł. Starcza co prawda na wiele lat, ale mało kogo stać, żeby od razu wyłożyć taką sumę…
18 sierpnia 2011 at 13:39Rozumiem, że chodzi o skuteczny i dobry peeling, zgadza się?
Jeżli chodzi o facetów to polecam delikatny peeling do twarzy TASK ESSENTIAL New Skin.
To jeden z lepszych kosmetyków tego rodzaju. Zawiera w mikrogranulki i wyraźnie poprawia wygląd samej skóry. Opakowanie wygląda tak:
13 marca 2012 at 10:36Jeżli ktoż ma delikatną skórę, to gruboziarniste okropnie podrażniają. Ja mogę używać jedynie drobnych, bo mam wrażliwą cerę i aktualnie kończę Lierac – jestem z niego bardzo zadowolona, bo przyspiesza gojenie i nie wysusza. Wart swojej ceny 🙂
16 marca 2012 at 09:03Ja lubię peeling migdałowy .Jest super.
21 marca 2012 at 11:58Peeling z jojobą i jabłkiem od Skincode. Porządnie usuwa naskórek, skóra po nim jest bardziej wygładzona i miękka 🙂
16 maja 2012 at 17:41A ziajkowe peelingi kto stosuje?
28 września 2012 at 06:28Ja polecam peeling drobnoziarnisty Nantes. Dla mni ebardzo dobry, ponieważ likwiduje nierównożci skóry, blizny i rozszerzone pory. Polecam.
30 września 2012 at 07:27Nic poza morelowym nie znalazłam.
30 września 2012 at 12:37Ja już nie używam tych peelingów dostępnych w sklepach. Do złuszczania martwego naskórka używam korundu. Kupuję go w drogeriach internetowych z naturalnymi kosmetykami. Jest niezastąpiony. Solidnie złuszcza martwy naskórek i jest tańszy od tych peelingów dostępnych w aptekach.
2 października 2012 at 13:07Nie wiem czy istnieje takie pojecie jak najlepszy peeling do twarzy.W zależnożci od tego jaką mamy cerę- u mnie np peeling brzoskiwniowy dobrze się sprawdził,nie podrażnia mnie.
14 października 2012 at 10:26Dokładnie Macrovita ma racje.Te wszystkie żrodki, kosmetyki które sa do kupienia w tradycyjnych drogeriach sa takie same i nie zawsze działaja zgodnei z przeznaczeniem. Ja też staram się kupowac w e-sklepach.
25 października 2012 at 14:15Ja najczężciej używam zamiast peelingu takiej rękawiczki do peelingowania (chyba tak sie nazywa) z rossmana. jest swietna i tania.
- AutorOdp.