• Autor
    Odp.
  • poduszyciel
    Member
    • Tematów: 27
    • Odp.: 423
    • Pasjonat

Tak się zastanawiam. Kto bywa większą żwinią. Faceci czy przyjaciółki. I niestety wychodzi mi ze my kobiety bywamy o wiele gorsze. Zawistne mżciwe i często podkładamy swinie innym kobietom.

zin
    Member
    • Tematów: 8
    • Odp.: 182
    • Zapaleniec

W tej sytuacji chyba trudno rozsądzić kto zachował się „gorzej”. Jeżli ich relacja przerodziła się w romans w trakcie trwanie Waszego związku, to chyba winą powinnaż obarczyć oboje, a nie tylko dziewczynę.

poduszyciel
    Member
    • Pasjonat

Z drugiej strony (nie mówię o sytuacji przyjaciółki) za zdradę ponosi odpowiedzialnożć nasz parter nie osoba z którą nas zdradza. Bo przecież ona nie ma wobec nas zobowiązań.
    A tymczasem zwykle mamy pretensję do tej osoby trzeciej a nie do partnera.

Co innego gdy tą osobą jest przyjaciel/przyjaciółka. Wtedy jest tak samo winna jak partner.

tucci
    Member
    • Tematów: 2
    • Odp.: 300
    • Pasjonat

Dla mnie sprawa wygląda jednak troche inaczej. Nieważne kim dla nas jest osoba z która się nas zdradza, zawsze największą odpowiedzialnożć ponosi za to partner/ka.

poduszyciel
    Member
    • Pasjonat

Tak. Ale jeżli jest to przyjaciel to ma wobec nas zobowiązania lojalnożci tak czy nie?

tucci
    Member
    • Odp.: 300
    • Pasjonat

[usunięto_link] wrote:

Tak. Ale jeżli jest to przyjaciel to ma wobec nas zobowiązania lojalnożci tak czy nie?

Jasne, że ma. I pewnie nie byłabym wstanie wybaczyć przyjaciółce/przyjacielowi. Ale i tak uważam, że większą odpowiedzialnożć ponosi partner.

magda7
    Member
    • Tematów: 9
    • Odp.: 188
    • Zapaleniec

z moja „przyjaciolka” bylo tak,ze zawsze smiala sie z mojego bylego,a jej obecnego,ze jest brzydki i wogole,w koncu dala sobie spokoj,bo mnie sie podobal.Wszystko bylo w porzadku do chwili kiedy ani ona,ani on nie mogli sie ze mna spotkac,ona miala cos robic w domu,a on tez.Siedzialam w domu i zastanawialam sie co bede robic,ale wpadla do mnie moja druga i sprawdzona przyjaciolka i zaproponowala spacer,chetnie sie zgodzilam.Przeszlam jakies 50 metrow i zobaczylam ich dwoje w samochodzie,nie musze opisywac jak sie wtedy czulam,ale byla to dla mnie tragedia,bo on byl moja pierwsza milosc,a dziewczyne traktowalam jak swoja siostre.Gdy juz opadly emocje nie myslalam juz o tym chlopaku,tylko o tej dziewczynie,ktora uwazalam za bliska osobe.

poduszyciel
    Member
    • Pasjonat

Czyli przyjacielowi jest wybaczyć trudniej?

magda7
    Member
    • Zapaleniec

Moze i trudniej,bo znalysmy sie z 10 lat,ale ona nawet ze mna nie porozmawiala,nawet sie nie wytlumaczyla,tylko smiala mi sie w twarz i to najbardziej bolalo.Ja jestem z tych osob co potrafia wybaczyc jesli widza skruche,ale u niej tego nie bylo…do dzisiaj jak ich widze razem to jakos dziwnie sie czuje i nie potrafie tego opisac,nie wiem dlaczego tak jest,bo teraz jestem w udanym zwiazku.

poduszyciel
    Member
    • Pasjonat

Naprawdę współczuję. Szkoda że takie żwiństwa robią nam bliscy jakby się wydawało ludzie 🙁

Tuska
    Member
    • Tematów: 18
    • Odp.: 396
    • Pasjonat

[usunięto_link] wrote:

Moj byly zeni sie w tym roku z moja jak mi sie wydawalo „przyjaciolka”…

no aż lepiej ze nie tylko u mnie jest taka sytuacja!!1 Mam tak samo, na wieżć o tym wszystkim nie jest mi zal ze to nie ja bede jego zoną tylko zal mi tych chwil straconych i sil i uczuć zainwestowanych w niego
    Trzymaj sie magda7 🙂

Lestat
    Member
    • Odp.: 55
    • Stały bywalec

Mnie były obecnie chłopak zdradzał -_-, zerwał ze mną przez gadu tylko po to, zebym to ja zrywając nie zawstydziła go przy kolegach, a teraz udaje, że nic się nie stało i przyjaźnie jakgdyby nigdy nic na mnie spogląda (bez przerwy) wiedząc, ze widuję się z jego dobrym kolegą.

magda7
    Member
    • Zapaleniec

Ja od czasu do czasu ich widuje,ale nawet na nich nie patrze,w glebi serca jest jeszcze zlosc za to co zrobili.Teraz po kilku latach od tego zdarzenia poczylam ulge,bo gdy teraz patrze na bylego mysle,gdzie ja mialam oczy,on nie dosc,ze lysy to jeszcze z brzuchem 😀 Niezly „przystojniak” sie trafil „mojej przyjaciolce” 😀

Beema7
    Member
    • Tematów: 4
    • Odp.: 28
    • Bywalec

Moj ex skoczyl mi na maske auta jak z nim zerwalam.

magda7
    Member
    • Zapaleniec

cos mu sie stalo?musialbyc bardzo zdeterminowany…Ludzie co tak postepuja wg mnie nie potafia sobie poradzic z odejsciem i mysla,ze takimi wyczynami nas do siebie przyciagna,a to nic bardziej mylnego.Taki szantaz jest bezsensu.

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " Jakie żwiństwo robią byli?"

Przewiń na górę