- AutorOdp.
- 13 sierpnia 2007 at 07:04
Witam Was Kochane Panie. W związku z tym że jestem osobą leniwą i niesystematyczną, co bardzo mnie denerwuje i deprymuje, chciałabym zrobić coż – chociaż raz – od początku do końca. Tyle razy już próbowałam coż zaczynać, ale nigdy nie kończyłam. Postanowiłam że zrobię coż raz, a porządnie i zainteresowałam się jogą. Nie mam możliwożci dojeżdżania 40 km do większego miasta na ćwiczenia, wiec chciałabym to robić w domu. I teraz zasadnicze pytanie: czy samemu też daje porządane efekty? I czy książka Jana Madderna pt. „Odchudzająca joga” jest dobra dla osoby która nie miała nigdy z tym tematem do czynienia? Dziękuję za odpowiedzi 🙂
24 sierpnia 2007 at 05:17mi sie wydaje,ze samotne cwiczenia pomagajaa sie lepiej skupic,ale co ja tam moge wiedziec 😉
22 września 2007 at 18:21no pewnie , kazda forma jest dobra i w domu takze mozesz wykonywac joge bez problemu!! tylko musisz sie bardzo skupic!
3 października 2007 at 09:05ja tez probowalam cwiczyc samaa w domu ale latwiej nauczyc sie jednak z druga osoba lub na zajeciach a potem mozna cwiczyc samemu 😀
25 października 2007 at 10:39Z tego co mi wiadomo jogi nie powinno sie uprawiać samemu. Może to dotyczy tylko hatha jogi, ale ponoć wykonując nieumiejętnie asany można sobie zrobić krzywdę.
25 października 2007 at 18:23Można ćwiczyć samemu ale ja myżle że w grupie jest przyjemniej
25 października 2007 at 19:29[usunięto_link] wrote:
Można ćwiczyć samemu ale ja myżle że w grupie jest przyjemniej
Wiadomo, że jest weselej.
27 stycznia 2008 at 10:15czy ktoż wie gdzie w warszawie jest joga dla początkujących i ile kosztuje? będe wdzięczna z odpowiedzi 😉
12 lutego 2008 at 11:34Cwiczenie w grupie na pewno pomoga sie zmobilizowac. Kiedys cwiczylam sama przez jakies pol roku, ale teraz wiem, potrzebna mi grupa. no i instruktor . ale jesli nie masz mozliwosci dojezdzania na zajecia, to lepej cwiczyc samemu z ksiazka niz wcale. 🙂
18 lutego 2008 at 20:56Co do poprawnego wykonywania pozycji, to są w internecie strony, na których mozna znaleźć dokładne opisy, poza tym na youtube jest mnóstwo filmów Tary Stilles – modelki, która pokazuje jak wykonywać ruchy. Polecam!!
18 lutego 2008 at 21:43chetnie zaczelabym chodzic na joge,kupilam sobie ksiazke niestety wydaje mi sie ze na poczatek lepiej pojsc i cwiczyc z grupa,zobaczyc w jaki sposob nalezy wykonywac „cwiczenia” moze sie myle,ale wydaje mi sie ze lepiej zobaczyc i robic dobrze
21 lutego 2008 at 11:14Tez mi się wydajje ze na poczatku lepiej cwiczyc z kims profesjonalnie do tego przygotowanym¦ zobaczyc co i jak¦ a potem moozna jak juz wszystko się wie cwiczyc samemu¦ ^^ oh ye
22 lutego 2008 at 10:51ja sądze osobiżcie, ze lepiej zacząć z profesjonalistą ćwiczyć, on pokaże jak powinno się wykonywać przynajmniej podstawowe asany. W grupie jest fajnie, raźniej.
24 lutego 2008 at 16:02U mnie w miescie nie ma nigdzie możliwożci ćwiczenia jogi. Chciałabym sama ćwiczyć. Znacie może jakąż fajną książkę wprowadzającą do ćwiczeń?
24 lutego 2008 at 18:22Witam,
znalazłam w internecie takie cudo: [usunięto_link]
opisano tam krok po kroku wykonywanie pozycji.
polecam też zajrzeć na stronę [usunięto_link] na której również znajdziesz wiele ciekawych wskazówek. - AutorOdp.