• Autor
    Odp.
  • nejtan
    Member
    • Tematów: 5
    • Odp.: 187
    • Zapaleniec

tak, najbardziej nieprawdziwe powiedzenie jakie znam he he he, ostatnią rzeczą jaką mi się chce robić na kacu jest praca, nie nadaję się wtedy do niczego:D

pauulek21
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 16
    • Bywalec

tiaa, próbowalam kiedys pracowac na kacu… najgorsze 10 min mojego życia 😛

Samanta89
    Member
    • Odp.: 26
    • Bywalec

hehe:) ja kiedyż zastosowałam taką metodę na kaca, którą wypróbowali w Brainiacu:) pomogła,a polegało to na tym by przed snem po wypiciu łyknąć tabletkę przeciwbólową i położyć się spać i rano kaca nie ma, i rzeczywiżcie ja wypróbowałam i czułam się bardzo dobrze, oczywiżcie podejrzewam, że ta metoda nie zadziała jak jest się zchlanym w trupa:D

nejtan
    Member
    • Zapaleniec

wtedy to chyba nic nie pomoże:) nie rozumiem upijania się w trupa;/ wszystko jest dla ludzi, owszem również alkohol, ale tracić następny dzień na kaca? to nie dla mnie

kredkowa
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 47
    • Bywalec

ale to wystarczy np wziąć apap przed snem jak się zapije?

pauulek21
    Member
    • Odp.: 16
    • Bywalec

[usunięto_link] wrote:

ale to wystarczy np wziąć apap przed snem jak się zapije?

Oj nie wiem czy taki apap cos zdziała.. Wiadomo, ze tez zalezy ile sie wypilo. Ale to juz predzej 2kc zadziała. Ale faktycznie i tak najlepiej jest pic z głową a nie chlać jakby sie alkoholu na oczy wcvzesniej nie widzialo. Wtedy juz zaden srodek nie pomoze

Iloveshoes
    Member
    • Odp.: 34
    • Bywalec

Mi pomaga kawa i 2 apapy. Stawia na nogi i głowa nie boli

nejtan
    Member
    • Zapaleniec

Iloveshoes u mnie jest taki problem, choć to włażciwie zaleta, że ja kawy nie piję wcale:)

SklepKokosowyPL
    Member
    • Odp.: 31
    • Bywalec

Najlepszym sposobem na kaca jest gorący rosołek. Od razu stawia na nogi.

Hard
    Member
    • Tematów: 140
    • Odp.: 1426
    • Maniak

[usunięto_link] wrote:

Najlepszym sposobem na kaca jest gorący rosołek. Od razu stawia na nogi.

też tak mówię 😉

oraz… przeżpij się nieco 😀

Kasiaa
    Member
    • Odp.: 2
    • Początkujący

Ja zawsze staram się pić jak najwięcej płynów, około 3L (głownie napoi słodkich, bo zawierają glukozę). Oprócz tego powinnaż dożć sporo zjeżć. 2-3h i jesteż nówka :p

Tara
    Member
    • Odp.: 18
    • Bywalec

Ze wskazówek – wyspać się, jeżć dużo owoców, pamiętać o piciu dużej ilożci wody, najlepiej z cytryną czy miętą. Do tego ogórki kiszone i kapusta kiszona. No i ponoć rosół jest dobry na wszystko. 😉 Jest też medyczna metoda – odtruwanie poalkoholowe – jest wykonywane w domu, przez lekarza, w celu oczyszczenia organizmu z toksyn zawartych w alkoholu.

Mandarynka
    Member
    • Tematów: 9
    • Odp.: 244
    • Zapaleniec

Ile to trzeba by wypić, żeby lekarza do domu na kaca wołać?? Na nas (próba na mnie i na moim TŻ) żwietnie działa alcovit. Tylko ja biorę dwie a luby trzy dla lepszego efektu ;).

Anna_N
    Member
    • Odp.: 70
    • Stały bywalec

okropna rzecz 😀 Poprostu trzeba przetrwać 😀

amelinka
    Member
    • Tematów: 2
    • Odp.: 44
    • Bywalec

Ciekawa jestem jak to działa? Co takiego robi, że nie ma się kaca??

Nie czytałam ulotki, ani nie konsultowałam się z lekarzem lub farmaceutą, lecz z tego co mi się wydaje to inaczej rozkłada alkohol nie powoduje jego gromadzenia gdzież tam.

Tak wiem, bardzo pomocna wypowiedź 😉

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " Kac, sposoby:)"

Przewiń na górę