• Autor
    Odp.
  • the quene
    Member
    • Tematów: 9
    • Odp.: 252
    • Zapaleniec

Co do płaszczy, modne są te z rękawami-bufkami. Futerka bardzo – jak wspomniała isztar.
    Ja poluję na pewne futerko, ale póki co widziałam tylko zdjęcia w katalogu. :-/

PannaAnna
    Member
    • Tematów: 21
    • Odp.: 371
    • Pasjonat

wydaje mi się, że na kurtki zimowe jeszcze nie pora,
    na razie w sklepach prym wiodą te jesienne,
    a jeżli zdarzą się jakież zimowe to z tamtego roku lub jakież pojedyncze modele przedkolekcji.
    radzę więc ci wstrzymać się z zakupem kurtki zimowej co najmniej z miesiąc.
    jeżli chodzi o to jesienne to trochę kratki, ale jednak rządzi prosty krój.

Zwyczajna
    Member
    • Tematów: 20
    • Odp.: 139
    • Zapaleniec

Dziż latałam troche po sklepach i zdecydowałam, że chyba kupię futerko na zimę. Co o tym myżlicie? WIdziałyżcie może na allegro futerka Japan Style? MOim zdaniem są ciekawe, tylko bardzo krótkie. Chciałam kupić, ale zależy mi żeby sięgało przynajmniej do połowy pożladków.

PannaAnna
    Member
    • Tematów: 21
    • Odp.: 371
    • Pasjonat

jeżli futerko to oczywiżcie sztuczne!

sama bym nie założyła, jednak podobają mi się te krótkie (kończą się gdzież około połowy pleców) no i raczej białe.

nie widziałam tych z Japan Style.
    wrzuć albo przeżlij link.

margola_k
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 20
    • Bywalec

Myżlicie, ze centki, panterki są rzeczywiżcie modne. Ostatnią z taką propozycją wyszła nawet Ewa Minge
    [usunięto_link]
    To zdaje się przeniesienie na polski rynek zachodnich wzorów, ale czy to trend zarezerwowany dla elit czy powszechna tendencja?

albi401
    Member
    • Odp.: 7
    • Początkujący

Dla mnie ciuchy gatty są dla ludzi aktywnych sportowo, ale można znaleźć również coż z klasyki dla osoby starszej 😀

sylwia37
    Member
    • Odp.: 2
    • Początkujący

Ta chustka jest ładna na jesień.
    [usunięto_link];,c8,p1.html

parvati
    Member
    • Tematów: 41
    • Odp.: 4056
    • Guru

jak dla mnie obecny sezon to porazka.

spodziewalam sie wiele ogladajac fashion tv, ale niestety w sklepach spotkalo mnie rozczarowanie.

moim must have byly wysokie buty oczywiscie.
    ale poniewaz nawet ulubiony tommy hilfiger zawiodl mnie na maksa, zaczelam od zwyklych, prostych zamszowych kozakow, a skonczylam na boskich botkach. nic nie siega kolan 😆
    to, co mi sie podoba w trendach obuwniczych, to fakt, ze wrocila szeroka cholewka. od dawna mam problem z zakupem kozakow, ktore przylaegalyby do moijej szczuplej lydki. a w tym roku sie go pozbylam:)

plaszcz kupilam w mango, wiec tez nie jakis zabojczo drogi. ale tez nie zabojczo cieply 😆

ogolnie nigdy jeszcze nie kupilam tylu klasycznych, uniwersalnych ciuchow, co w tym sezonie: koszulowe bluzki, dlugie kardigany…
    bo po prostu moim zdaniem ten sezon jest modowa klapa.

oczywiscie poszaleje jeszcze troche na przecenach, ale tez raczej bede kupowac ciuchu uniwersalne, proste.

WarnGirl
    Member
    • Tematów: 48
    • Odp.: 4517
    • Guru

Zgadzam się,ze mamy do czynienia z modową porażką.

Zimowego okrycia wierzchniego szukam już od dłuższego czasu.Aż się boje wchodzić do sklepów :/ nie spotkałam jak dotąd nic co by mnie porwało i w czym nie wstydziłabym się wyjżć na ulice(już pomijając totalne ignorowanie osób wysokich i bardzo szczupłych :/ ).Z kozakami też porażka,nie znalazłam nigdzie wysokich muszkieterek z marszczoną cholewką,płaskich,skórzanych… na allegro znalazłam marną imitację moich wyobrażeń,więc zamówiłam(cena żmiesznie niska,więc nawet jeżli nie będą pasować,to trudno) póki co żmigam w botkach albo oficerkach.

A jedyne z czego jestem zadowolona,jesli o zimowe zakupy chodzi,to z czapki 😛

Aaaa myżlę,ze chodzi o to futerko z Japan Style 🙂
    [usunięto_link]

mi się bardzo podoba,ale zapewne i tak miałoby za krótkie rękawy dla mnie… 😕

the quene
    Member
    • Tematów: 9
    • Odp.: 252
    • Zapaleniec

Z tego co widzę, to futro to dożć chamskie zerżnięcie modelu z H&M.

Zwyczajna
    Member
    • Zapaleniec

Ja bardzo ubolewałam nad tym, że nie znalazłam odpowiednich muszkieterek, i też kupiłam buty poniżej kolana. W przyszłym roku już na pewno sobie jakież sprawię 🙂

Kupiłam sobie też futerko z H&M i jestem niego bardzo zadowolona 🙂

parvati
    Member
    • Guru

ja tam bym sie wstydzila wyjsc w czyms takim na ulice…

Zwyczajna
    Member
    • Zapaleniec

parvati, zupełnie nie potrzebnie!
    Futerko z h&m jest bardzo urocze, wiele osób je podziwia!!! świetnie na mnie leży. Zależało mi na pasku aby podkreżlić talie i nie wyglądać jak w worku. Jest super.

A co powiecie na powrót poduszek na ramionach? Ja zamierzam kupić sobie żakiecik z takimi sterczącymi ramionami 😮

parvati
    Member
    • Guru

[usunięto_link] wrote:

parvati, zupełnie nie potrzebnie!
    Futerko z h&m jest bardzo urocze, wiele osób je podziwia!!! świetnie na mnie leży. Zależało mi na pasku aby podkreżlić talie i nie wyglądać jak w worku. Jest super.

A co powiecie na powrót poduszek na ramionach? Ja zamierzam kupić sobie żakiecik z takimi sterczącymi ramionami 😮

sztuczne futerko to maksymalna tandeta. pomijajac juz fakt, ze generalnie okrycia wierzchnie z h&m pozostawiaja wiele do zyczenia pod wzgledem jakosci.

jesli zas chodzi o poduszki na ramionach-masakra. lubie naturalne linie ciala i to wlasnie je podkreslam ubiorem. bez deformacji.

Zwyczajna
    Member
    • Zapaleniec

[usunięto_link] wrote:

sztuczne futerko to maksymalna tandeta. pomijajac juz fakt, ze generalnie okrycia wierzchnie z h&m pozostawiaja wiele do zyczenia pod wzgledem jakosci.

Tobie może nie podobać się sztuczne futro jeżli jednak brać pod uwagę teraźniejsze trendy – jest zupełnie inaczej. Parenażcie lat temu nikt nie przyznawał się, że nosi sztuczne futro, kobiety obnosiły się z futrami naturalnymi. Teraz jest zupełnie odwrotnie. Futra naturalne są passe, a sztuczne OK.

[usunięto_link] wrote:

jesli zas chodzi o poduszki na ramionach-masakra. lubie naturalne linie ciala i to wlasnie je podkreslam ubiorem. bez deformacji.

Ok – może ci się to nie podobać, ale powód jest bez sensu. Bo w takim razie co powiesz na kieckę bombkę lub tunikę odcinaną pod biustem? Tego typu rzeczy deformują i nie podkreżlają ciała, jednak jestem pewna, że jesteż ich zwolenniczką.

Na Sylwestra wypatrzyłam już sobie super tunikę, cała zdobiona cekinami i ze sztywnymi, sterczącymi i uniesionymi ramionami. Jest żwietna. Trochę kosztuje, ale może uda mi się ją potem sprzedać.

Eleganckie sukienki z takimi ramionami też wyglądają super.

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " Kolekcja jesień – zima"

Przewiń na górę