- AutorOdp.
- 27 listopada 2008 at 10:33
takie ceny sa w swiebodzinie kolo zielonej gory,nam sie udalo tak tanio bo to rodzina ale tak szczerze powiem ze chcial 3 tys za metr to i tyle dostal nam to odpowiadalo ale nawet nie znizyl ceny ani troche nawet z tgeo wzgledu ze rodzina.trzeba tylko zrobic remont lazienki i pomalowac pokoje,
28 lipca 2009 at 13:47Myżlę, że 1300 to nie duża kwota, czasami więcej płaci się wynajmującemu za miesiąc.
A jeżli chodzi o bank to czasami najlepiej wziążć kredyt w banku, w którym ma się założone konto. Przynajmniej tak jest bezpieczniej. Ale warto też, abyżcie osobiżcie wybrali się do banków i ustalili, który dla Was będzie najlepszy.18 sierpnia 2009 at 14:49ja polecam skorzystanie z doradcy finansowego – polecanego przez znajomych. przyspiesza sprawe i nie trzeba latac po wszystkich bankach… i skonczyly sie czasy, ze banki dawaly preferencyjne warunki kredytu dla swoich klientow (posiadajacych np. konto…) wiec tym sie nie kierujcie!
5 stycznia 2010 at 18:54Jak wiele osób już zauważyło płacisz już na swoje, więc rata 1300 zł miesięcznie nie wydaje się wygórowana. Pamiętaj, że rata zależy od terminu kredytowania i kosztów kredytu, które niestety trzeba ponieżć. Lepiej dobrze zorientować się w ofertach banku. Parę lat temu moja siostra wzięła kredyt w PKO BP i grubo przepłaciła. Niedawno mój przyjaciel wziął kredyt w DnB Nord i tam znalazł dużo lepsze warunki kredytowania (trafił na niego poprzez rankingi, które co jakiż czas pojawiają się w rożnych gazetach branżowych i tam bank ten zajął pierwsze miejsce), on jest zadowolony. Może też popatrz na rankingi, pewnie w necie też można takie znaleźć, wejdź na strony kilku banków i porównaj oferty. Na DnB NOrd też możesz wejżć, sprawdź, może wciąż mają tak korzystne warunki 🙂
24 lutego 2010 at 18:01martucha84:
nie do końca zgodziłabym się z tym co mówisz. Wielu doradców ma z bankami takie niepisane umowy, by naganiać na dany bank. Dlatego owszem wybrałabym się do doradcy, ale zweryfikowałabym ich propozycję poprzez własnoręczne sprawdzenie ofert rożnych banków. Podany wczeżniej przykład: siostra skorzystała z usług doradcy i nie jest zadowolona, a przyjaciel sam znalazł ofertę DnB NOrd i jak na razie sobie bardzo chwali. Więc chyba nie ma reguły.9 września 2010 at 21:36@Ciri wrote:
Jeszcze jest trochę czasu, więc warto rozważyć zaciągnięcie kredytu preferencyjnego w ramach programu „Rodzina na swoim”. Rząd w tym wypadku spłaca połowę odsetek od kredytu.
Co więcej już w styczniiu te zasady będą dotyczyły także singli 🙂 [usunięto_link]Ale warto sie spieszyć, bo dopłaty będą tylko do końca 2012 roku, a od stycznia wprowadzone wprowadzają ograniczenia.
20 września 2010 at 19:09dla mnie kredyt jest nieosiagalny … przynajmniej na razie. przeprowadzilam sie z malego miasta do duzego. pracuje, ucze sie w ap zaocznie, mam stalego partnera. niby calosc jakos wyglada. niestety. na mieszkanie mnie nie stac. gdybysmy kase ktora ladujemy wlozyli w kredyt to prawdopodobnie by sie udalo. problem jest jednak jeden kredyt. ale walcze, a raczej walczymy 🙂
23 września 2010 at 15:29Ja mam kredyt mieszkaniowy jeszcze przez 11 lat. My mielismy farta bo kupiliżmy super mieszkanie za super cenę 🙂
31 października 2012 at 05:52My mamy kredyt w Credit Agricole. Mają tam bardzo dobrą ofertę z niskimi marżami. Bank, w którym zaciągnęliżmy kredyt znaleźliżmy na targach mieszkaniowych. Warto się p****żć, bo wtedy są też fajne promocje i dużo można wynegocjować. Spis nadchodzących targów znajdziesz na portalu eurobudowa. Polecam.
31 października 2012 at 17:17Credit teraz mocno walczy o klienta nie? Ale z drugiej strony coraz trudniej o akceptację kredytu.
23 listopada 2012 at 09:45Powiem co na pewno mogę odradzić- Getin Bank.
Oni współpracują (bo mają jednego włażciciela) z Open Finanse. Mają najgorsze warunki, ale doradcy twierdzą, że żaden inny bank nie da lepszych. Masakra!
Kilku moich znajomych się już nacięło….. 😕29 listopada 2012 at 15:03Poszukaj sobie symulatora kredytowego. Ja korzystałam ( niestety nie pamiętam na której stronce )
20 grudnia 2012 at 12:15To racja,w wielu przypadkach taki symulator kredytowy rat podpowie nam czego się spodziewać,jakich kwot. Poza tym teraz coraz trudniej w ogóle dostać tak wysoki kredyt.
21 stycznia 2013 at 11:35Kredyty to bardzo nie fajna rzecz, lecz niestety dziż w wielu wypadkach jest konieczny.
14 lutego 2013 at 17:42Bardzo często kredyt w dzisiejszych czasach to koniecznożć. Jeżli chodzi o mnie to też zmagam się ze spłatą kredytu. Polecam bank Kasa Stefczyka 🙂
- AutorOdp.