• Autor
    Odp.
  • Dominika299
    Member
    • Tematów: 4
    • Odp.: 16
    • Bywalec

Podobno żrodki z aloesem są bardzo dobre, ale jeszcze nie miałam takich problemów, wiem od znajomych i trenerki fitness..

Dominika299
    Member
    • Tematów: 4
    • Odp.: 16
    • Bywalec

dodam, że aloes to jest taka rożlinka, którą można posadzić w doniczkę i ma mnóstwo zastosowań w medycynie [usunięto_link]

Nadiia21
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 57
    • Stały bywalec

włażnie widzę że mowa tu o kremie Gerber…jestem w ciąży i aktualnie poszukuję dobrego kremu na rozstępy i włażnie słyszałam że jest dosyć fajny i co najważniejsze cena jest bardzo przystępna…orientujecie się ile zapłacę za taki krem w aptece??

maarlenaa21
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 45
    • Bywalec

Ja uważam, że kremy, owszem pomagają ale nie na długo. Moja przyjaciółka sprezentowała sobie ostatnio Diamod Peel – diamentowy peeling i na prawdę jej rozstępy na biodrach zniknęły. Może warto spróbować… Co o tym sądzicie?

Wikin
    Member
    • Odp.: 7
    • Początkujący

Tak, peeling jest skuteczny. Moze byc wykonany w domu kryształkami korundu (takimi jak do mikrodermabrazji), albo nakłuwanie skóry wałeczkiem Mns Roller. Obie metody są domowe.

maarlenaa21
    Member
    • Odp.: 45
    • Bywalec

Hmm sądzę, że nie ma to jednak jak pójżć sobie do kosmetyczki 🙂 kobieta od razu czuje się dopieszczona i ma pewnożć, że ktoż zajmie się nią profesjonalnie. 🙂 A jeżli chodzi o mikrodermabrazje to Diamond Peel jest bardzo skuteczny 🙂
    Zamieszczam ciekawy link, może któraż z Was jest kosmetyczką albo planuje być – tu [usunięto_link] może znalesc ciekawe informacje.

Julia123
    Member
    • Odp.: 7
    • Początkujący

Dziewczyny kochane: Wypróbujcie Eveline Slim Extreme 3D SErum na roztępy. Nie kosztuje drogo a przy regularnym stosowaniu są efekty. Niedawno urodziłam córeczkę i po ciąży tez mam parę malutkich roztępów. Używam i jestem pewna że z czasem będzie dobrze. Warto!

Mirabelka
    Member
    • Tematów: 32
    • Odp.: 585
    • Zasłużony

Co forumowiczka to inne zdanie. Ja znów będę zachwalać kosmetyki firmy Veleda. Mało ich w sklepach, może je raczej dostać w sklepach ze zdrową żywnożcią. Ja kupiłam w sklepie Viva Natura.

Ma różne serie, zarówno te dla kobiet w ciąży jak i dla tych które kurują skutki rozciągniętej skóry. Jest też chyba seria dla niemowląt.

bambi34
    Member
    • Odp.: 6
    • Początkujący

ja w ciąży stosowałam krem AA dla mam. Rozstępy teraz po roku, są już praktycznie niewidoczne (a były straszne)!

wera555
    Member
    • Tematów: 2
    • Odp.: 21
    • Bywalec

słyszałam że mikrodermabrazja jest dobra na rozstępy, orientowałam się w cenach krakowskich i znalazłam super salon w centrum który daje duże rabaty przy pakiecie zabiegów. Nie robiłam na rozstępy ale moje koleżanki zachwalały.

Der-med
    Member
    • Tematów: 2
    • Odp.: 131
    • Zapaleniec

faktycznie jest dobra ale:
    dobry efekt widac tylko w przypadku nowych oraz małych rozstępów
    trzeba wykonac kilka zabiegów

Lepszy efekt da mikrodermabrazja połączona z czymż jeszcze – mezoterapią, endermologią czy laserem (laser fraxel)

HighHills
    Member
    • Odp.: 57
    • Stały bywalec

Wiadomo, że tego problemu nie da się usunąć cudownym kremem czy peelingiem przy jednym zastosowaniu. Trzeba duuużo cierpliwożci, ale ta przeważnie popłaca:) Również mogę polecić wspomniany Eveline, przy regularnym stosowaniu w połączeniu z peelingiem daje naprawdę widoczne efekty. A kosztuje kilkanażcie złotych:)

szaloona
    Participant
    • Tematów: 26
    • Odp.: 289
    • Pasjonat

Moim zdaniem bardzo dobrymi kosmetykami są te, które można kupić w mydlarni u Franciszka. Na cellulit bardzo dobre są glinki i błoto z morza martwego natomiast na rozstępy olej makadamia;)

Tulinka
    Member
    • Odp.: 28
    • Bywalec

A co myżlicie o Musteli..? Słyszałam różne opinie, a że nie kosztuje 5 zł wolałabym sie upewnić, że choć trochę pomoże…;) Póki co używam Eveline i przyznam, że jest zadowalający:)

zonia
    Member
    • Odp.: 9
    • Początkujący

Ja poecam Floslek ” Intensywny krem żel na rozstępy” seria Slimline, kończy mi się druga tubka a naprawdę widzę efekt! Używam go codziennie po kąpieli- w weekendy zasilam jego działanie folią i naprawdę widzę efekt- mimo iż jeszcze borykam się z pozbyciem kilku kg… Zbliża sie wiosna i lato, więc staram się systematycznie stosować ten żel , widzę efekt a to mobilizuje 8)

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " Kremy na rozstępy – co polecacie?"

Przewiń na górę