- AutorOdp.
- 11 maja 2011 at 18:30
@Atlantic Polska wrote:
Dodatki do całej aranżacji łazienki w stylu retro są istotne, to na pewno czarno -białe zdjęcia, najlepiej żeby były stare, stylowe retro dodatki takie jak: mydelniczka, dozownik na mydło, wieszaczki na ręczniki. W retro łazience powinno znaleźć się też stylizowane drewniane krzesło, które nadaje łazience charakteru salonu kąpielowego. Samymi jednak dodatkami nie stworzy się prawdziwego retro stylu w łazience, muszą być w niej obowiązkowe elementy wyposażenia wnętrza, żciany i podłoga o której troszkę wspomniałam w poprzednim wpisie. 😀
Wielkie dzięki za post. Mam jeszcze pytanko Atlantic Polska do ciebie, jaka kolorystyka powinna być w takiej łazience? 😉
19 maja 2011 at 15:21[usunięto_link] wrote:
Wielkie dzięki za post. Mam jeszcze pytanko Atlantic Polska do ciebie, jaka kolorystyka powinna być w takiej łazience? 😉
Kolorystyka ciepła i stonowana dominuje w łazienkach retro. Połączenie klasycznej bieli, beżu i brązów oraz czerni stworzy elegancki klimat. Dodatki w kolorze ecru, kawy z mlekiem, ewentualnie błękitów dobrze zagrają z mosiężnymi, miedzianymi lub pozłacanymi wykończeniami urządzeń sanitarnych jak baterie łazienkowe. Wszystkie mocne i zdecydowane barwy będą zbyt nowoczesne i kontrastowe. 😀
29 czerwca 2011 at 19:21Jesli jestesmy w temacie łazienki to mam pytanie,jakie odswiezacze w łazience preferujecie,o ile w ogole tam takie uzywacie ?
30 czerwca 2011 at 18:26preferuje i używam
ale nie kupuje tego do kontaktu,ktoż mi kiedys powiedział ze ciagnie tez prad,pewnie malutko,ale po co dokładac sie do rachunków…Dlatego teraz w tamten weekend kupiłam ambi pur z takim fajnym psikaczem. I w sumie nawet dobrze usuwa zapachy,bo nawet w kuchni po smazeniu sie spisał 😉13 lipca 2011 at 11:26Ja mam brise w łazience, ale widziałam reklamę tego Ambi do psikania i chyba się skuszę na jego zakup
13 lipca 2011 at 11:28Ja mam brise w łazience, ale widziałam reklamę tego Ambi do psikania i chyba się skuszę na jego zakup
28 lipca 2011 at 12:37Jezu… ale festyn…. Jeszcze złote klamki i krany… Nie rób sobie tego…. 😉
28 lipca 2011 at 12:37Nie wolisz czegos klasycznego? Takie cos to jak u cyganskiego krola… 😉
8 sierpnia 2011 at 12:59a co myslicie o całej czarnej lazience?
13 sierpnia 2011 at 19:53Nie będzie za ciemna? 😉
Ja będę miała grafitowo-błękitną w nowym mieszkaniu 🙂
16 września 2011 at 19:43Ładne. Ale do takiego stylu konieczna moim zdaniem jest chromowana armatura.
1 marca 2012 at 10:01milenkaa wrote:a co myslicie o całej czarnej lazience?jak bedzie duza to ok 🙂
ale neizle sie na „froterujesz” zeby zaciekow nie bylo na kafelkach, sladow wody etc 🙂21 sierpnia 2012 at 18:52konkret !
8 września 2012 at 21:41Szczerze powiem, że warto zainwestować w „wypasioną” łazienkę. Spod takiego prysznica nie chce się wychodzić.
23 września 2012 at 16:25Moim zdaniem każda kobieta zasługuje na swoje małe SPA w łazience :)) Mi bardzo spodobał się kabina parowo-natryskowa. W sumie przy kupnie również żałowałam na nią pieniędzy, ale po kilku miesiącach zobaczyłam, że nawet moja skóra wygląda inaczej, a z kąpieli wychodzę bardziej zrelaksowana. Popatrzcie jak fajnie można ją umieżcić w łazience bo nie zajmuje dużo miejsca. Co myżlicie o takim rozwiązaniu?
- AutorOdp.