• Autor
    Odp.
  • Venus
    Member
    • Tematów: 49
    • Odp.: 640
    • Zasłużony

Ja preferuję polską muzykę.Uwielbiam piosenki, jeżli spiewane są w moim ojczystym języku, co wy na to?

Ksenon
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 5
    • Początkujący

osobiscie w****…. mnie to ze niektóre polskie kapele robia z siebie wielkie gwiazdy spiewajac po angielsku i to jeszcze czasami z takim akcentem ze tylko usiasc i płakac

nie to ze jestem jakims wielkim nacjonalista ale po to mamy polski jezyk zeby go używac i starac sie jakos dotrzec do ludzi, bo wiadomo czasami banalny tekst a zaspiewany po angielsku czy w jakims innym jezyku ma tylko tyle to do siebie ze połowa tego nie rozumie i sie podnieca jakie to fajne

jak narazie gram w kapeli i dajemy rade po polsku 😀

pozdrawiam

Olgus
    Member
    • Tematów: 18
    • Odp.: 1073
    • Maniak

Ja zdecydowanie jestem za polską muzyką i w większożci takiej włażnie słucham. Jeżli tekst jest mądry, poetycki, interesujący itd. to brzmi pięknie w ojczystym języku. 🙂

Venus
    Member
    • Tematów: 49
    • Odp.: 640
    • Zasłużony

Co lepsze, uwielbiam stare polskie zespoly, nie puste piosenki Dody,czy Mandaryny.Ale tych co to lubia, nie potepiam…

Uwielbiam m.in. Varius Manx

RudaMaruda
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 57
    • Stały bywalec

Variusi najbardziej za czasów Lipnickiej.
    Perfect czy Lady Pank – klasyka.
    IRA, ale stara. Kazik, Kult. Róże Europy.
    Cholera mamy trochę tych utalentowanych 🙂

Czerwona
    Member
    • Tematów: 8
    • Odp.: 783
    • Zasłużony

Ja slucham wylacznie polskiej muzyki. Dla mnie najwazniejszy jest tekst. Musze go rozumiec, bo sama muza to nie wszytko…

kajdaaa
    Member
    • Tematów: 17
    • Odp.: 1620
    • Maniak

[usunięto_link] wrote:

Ja slucham wylacznie polskiej muzyki. Dla mnie najwazniejszy jest tekst. Musze go rozumiec, bo sama muza to nie wszytko…

Zgadzam sie z Czerwona. Również lubi słuchać polskich piosenek a czasami nawet tych bardzo starych z czasów młodożci naszych rodziców lub takich weselnych.

WarnGirl
    Member
    • Tematów: 48
    • Odp.: 4517
    • Guru

a ja lubie polskich wykonawców retro 🙂 Mogę słuchać Czerwonych Gitar,Anny Jntar,Krzysia Krawczyka,Czesława Niemena itp. 😀 Bardzo lubie stare piosenki 😀

Czerwona
    Member
    • Zasłużony

[usunięto_link] wrote:

a ja lubie polskich wykonawców retro 🙂 Mogę słuchać Czerwonych Gitar,Anny Jntar,Krzysia Krawczyka,Czesława Niemena itp. 😀 Bardzo lubie stare piosenki 😀

Ło kurde 😯 Nie wiedzialam ze ktos jeszcze z mlodego pokolenia tego slucha 😉
    Ale w koncu ile osob tyle gust muzycznych. 😉

RudaMaruda
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 57
    • Stały bywalec

Niemen – kocham.

A ostatnio zapomniałam dopisac Kayah 🙂

WarnGirl
    Member
    • Tematów: 48
    • Odp.: 4517
    • Guru

[usunięto_link] wrote:

[usunięto_link] wrote:

Ło kurde 😯 Nie wiedzialam ze ktos jeszcze z mlodego pokolenia tego slucha 😉
    Ale w koncu ile osob tyle gust muzycznych. 😉

Hehe 🙂 bo ja jetsem bardzo elastyczna w kwestii muzyki 😀 słucham wszystkiego i bawię sie przy wszystkim 😀

Czerwona
    Member
    • Zasłużony

[usunięto_link] wrote:

Hehe 🙂 bo ja jetsem bardzo elastyczna w kwestii muzyki 😀 słucham wszystkiego i bawię sie przy wszystkim 😀

No bo juz sie balam ze sluchasz tylko takie starocie z czasow dinozaurow 😉 hehe

estera
    Member
    • Tematów: 4
    • Odp.: 176
    • Zapaleniec

to mi sie podoba we wloskim radiu wlasnie, ze tam lwia czesc kawalkow jest po wlosku. angielskie oczywiscie tez sa, ale jest ich mniej. a u nas polskie to tylko w nocy. z drugiej strony, powiedzmy sobie szczerze, ze czesc tych kawalkow to w ogole poziomu nie trzyma

tigerka
    Member
    • Tematów: 77
    • Odp.: 2132
    • Ekspert

A ja nienawidze polskich piosenkarek/karzy. 😈 Wkurzaja mnie i maja beztalencie a jacy zarozumiali przy tym bleh.A jak widze DODE,Mandaryne etc. to ….szalu dostaje.:/ Takie jest moje zdanie.

kiziaa
    Member
    • Tematów: 5
    • Odp.: 259
    • Zapaleniec

jeszcze rozumiem jesli polski artysta żpiewa trochę utworków to po polsku a to w innym języku, a nie jak niektorzy tylko j.angielski. głównie słucham muzyki ktora poprostu wpadnie mi w ucho.

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " Lubisz?"

Przewiń na górę