- Ten temat ma 60 odpowiedzi, 44 głosy, a ostatnio został zaktualizowany 10 lat, 7 miesięcy temu przez
Maariolkaa.
- AutorWpisy
- 10 grudnia 2009 o 09:05 #141409
Ja spędziłam weekend w Krakowie w przepiękny apartamencie. Apartament zarezerwowałam przez serwis infonoc.pl. Można spędzić czas w luksusowym miejscu, ale najbardziej podoba mi się to, że jak się zarezerwuje apartament dostaje się kod, który upoważnia do 5% zniżki podczas następnej wizyty.
18 stycznia 2010 o 12:25 #141410Dla mnie luksusowa wycieczka łączy się z przygodą – mogła bym jechać do jakiegoż kurortu w egzotycznym miejscu, ale po co? Nie przepadam za leżeniem plackiem na leżaku i czekaniu na obiad, czy wieczorną imprezę (choć impreza – fajna sprawa). Luksus to coż trudno dostępnego – a więc przede wszystkim wyjątkowe przeżycia – 10 czy 20 tysięcy na wycieczkę może uzbierać każdy, żeby coż przeżyć – trzeba mieć luksus szczężcia. Więc taką luksusową wycieczkę można odbyć nawet na Krym. Dla mnie Tanie Latanie to dobry sposób łączenia luksusu wycieczki z wydawaniem pieniędzy na to na co rzeczywiżcie chcę je wydać, czyli na przygodę, a nie nudzenie się na leżaku…
19 marca 2010 o 11:41 #141411Wiadomo, że na luksus nie każdy może sobie niestety pozwolić, choć czasem zdarzają się oferty promocyjne firm turystycznych, które oferują znakomite wycieczki w przyzwoitej cenie. Ja ostatnio wpadłam na taką ofertę firmy Bon Voyage. Podróż do Hurghady za ok 2 tysiące, dokładnej ceny nie pamiętam, ale jak na tak znakomite miejsce to naprawdę niska cena, szczególnie, że zagwarantowany jest nocleg w hotelu IBEROTEL Aquamarine – chyba jednym z bardziej luksusowych w Egipcie. Mi się wydaje, ze to znakomita oferta.
1 kwietnia 2010 o 13:31 #141412wygląda bardzo kusząco, szczerze mówiąc jak przeglądałam oferty biur podróży to nie znalazłam lepszej oferty 🙂 Ja bym się chyba zdecydowała na Twoim miejscu 🙂
8 kwietnia 2010 o 16:54 #141413no to już jest żwietna promocja, ani chwili bym się nie zastanawiała, zresztą na zdjęciach ten hotel wygląda kusząco… mój M. był kilka lat temu w Turcji, też był hotel przy plaży, ale cena chyba ze dwa razy taka 🙄
18 kwietnia 2010 o 12:25 #141414Ja ostatnio byłam z cała rodziną w Białowieży. Spędziliżmy tam 4 udane dni w gospodarstwie agroturystycznym. Musze wam powiedzieć że naprawdę udało mi się tam zrelaksować i wypocząć. Mieszkaliżmy w drewnianym domku położonym na skraju lasu Puszczy Białowieskiej z dala od dróg i jakiegokolwiek hałasu co prawda do Białowieży mieliżmy 30 km. ale niedaleko było Jezioro Siemianówka i liczne dróżki, żcieżki do spacerowania. Ponadto jeżli będziecie w Białowieży to polecam do odwiedzenie: Rezerwat Pokazowy Żubrów, Interaktywne Muzeum Przyrodniczo-Leżne oraz Miejsce Moce te miejsca zrobiły na nas największe wrażenie. A co do podróżowania to po kilku latach doszłam do wniosku ze zamiast podróżować po żwiecie lepiej zwiedzić to co nasze czyli polskie. Białowieża, tamtejsza gożcinnożć ludzi, wspaniałe gospodarstwa agroturystyczne, czyste, ciche lasy pełne dzikich zwierząt, 100% oryginalnej natury “ to wszystko robi piorunujące wrażenie na takim warszawskim mieszczuchu jak Ja. Polecam te dziewicze tereny.
20 kwietnia 2010 o 16:32 #141415Orbis ma nowe promocje, jeżli ktoż jest zainteresowany to zerknijcie na stronę, dzieci jadą już od 499 zł, http://www.orbistravel.pl/?ls=NK
19 maja 2010 o 12:45 #1414167 września 2010 o 21:01 #141418Dla mnie luksusem jest odpoczynek w Kenii, np. w Hotelu Southern Palms Beach Resort

Cena tez jest luksusowa w mojej obecnej sytuacji, jednak kusi oferta first minute zaliczką jedynie 200zł…9 września 2010 o 21:54 #141419Oj, na takie wakacje chetnie sie wybiorę!
6 grudnia 2011 o 08:21 #141422luksusowe wakacje kojarzą mi się z egzotycznymi wyspami jak maladiwy gdzie mieszkasz w luksusowym hotelu – chatki zbudowane na oceanie z własnym basenem:)
30 grudnia 2011 o 19:55 #141420We wrzeżniu ze znajomymi wynajęliżmy super apartament nad morzem w Hiszpanii w Marina d’Or i do tego w sąsiedztwie największego w Europie centrum spa wody morskiej Balneario Agua Marina (polecam zwłaszcza kąpiele w mleku i strefę zewnętrzną z basenami – przepiękny widok na wybrzeże Morza śródziemnego oraz góry). Dodatkowo oczywiżcie dyskoteki, restauracje, kluby naprawdę na wysokim poziomie.
Polecam te kwaterę (http://marinador-apartamenty.pl), no a poza tym zrobiliżmy fajną trasę wycieczkową – zaczęliżmy od Alicante, potem Walencja, luksusowe wczasy w Marina d’Or, Salou, ruiny rzymskie w Tarragonie, Barcelona, Montserrat i Girona.
Proponuję lecieć w czerwcu, albo we wrzeżniu, bo wtedy poza sezonem nie ma tłumów np. basen mieliżmy tylko dla siebie 😀 Jak się wynajmuje samemu cena wydaje się trochę duża, ale jak bierze się apartament grupą (my byliżmy w 5) to naprawdę wychodzi dużo taniej, niż hotel, a mieszka się jak królowie 😉
4 marca 2012 o 19:34 #141426No dla mnie szczytem luksusu sa jakies Malediwy, Bora – Bora czy Zanzibar:)Hehe niestety sa to juz kosmicznie drogie wycieczki, przynajmniej jak dla mnie, dlatego poki co musze zadowolic sie blizszymi wyprawami. W tym roku zdecydowalam sie na funclub, jade z nim do Wloch – Hotel Anny. Luksus nie luksus, ale zobacze kolejny kawalek swiata:) Kto wie, moze kiedys zaoszczedze na tyle zeby sobie pojechac na Malediwy, maaaatko ale bym chciala – rozmarzylam sie:D
18 marca 2012 o 09:21 #141425Uwielbiam wakacje, kiedy mogę naprawdę wypocząć, dlatego zwykle na nich nie oszczędzam, z góry zakładam, że jadę na wycieczkę, na której będzie wszystkiego pod dostatkiem. To uzasadnione. Jeżli znowu zaczynamy myżleć o pieniądzach, raczej możemy zapomnieć o wypoczynku i oderwaniu się od codziennożci. Zwykle więc wybieram oferty allinclusive, żeby już się nie martwić o nic.
29 marca 2012 o 14:13 #141427Mi tez sie marza dalekie podroze, luksusowe hotele i plaze jak ze snu:)Czasami nawet przegladam sobie w wolnym czasie rozne hotele i oferty z egzotyki, ale to bardziej dla nacieszenia wzroku i rozmarzenia sie dalej:)Na razie pozwolic sobie moge na blizsze podroze, w tym roku Turcja z funclubem:) Egejska – wiec zawsze, nie oklepana kontynentalna, a jakis bardziej „egzotyczny” region hehehe
- AutorWpisy
- Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.