• Autor
    Odp.
  • jagoda4
    Member
    • Tematów: 21
    • Odp.: 863
    • Zasłużony

Czy ktoż uzywał?czy nadaja się do tłustej cery?
    Pozdrawiam

Lady_Kala
    Member
    • Tematów: 42
    • Odp.: 1149
    • Maniak

masło z preznaczenia jest do ciała-nie do twarzy. Piszesz,że masz tłustą cerę-podejrzewam,że włażnie na twarzy bo tłusta skóra całego ciala zdarza się niezwykle rzadko-jeżli w ogóle kiedykolwiek… ja mam np tłustawą twarz za to ciało przesuszone-zwłaszcza w zimie nasila mi się ten problem: ogrzewanie,grubsze ubrania,zamiłowanie do gorącej wody w kąpieli,zmiany temperatur (za zewnątrz zimno,w pomieszczeniach gorąco) to wszystko sprawia,ze na zimę moja skóra jest zmasakrowana! Balsamy rzadko kiedy pomagają-cięzko trafić na naprawdę fajny balsam o bogatej formule,który nie kosztowałby majątku: może tylko NEUTROGENA do suchej skóry jest w porządku ale nie fajnie pachnie,Garnier do skóry bardzo suchej też nawet ok ale jest alkoholowy i podrażnia skórę po goleniu (szczypie…)
    Dlatego masło do ciała jest niezastąpione-dużo bogatsza formuła,gęstszy,bardziej kremowy,intensywniej działający.

Nefi
    Member
    • Tematów: 3
    • Odp.: 31
    • Bywalec

Ja też mam problem z bardzo suchą skórą ciała- ale wystarczy użyć masła do ciała i od razu jest o niebo lepiej:) i do tego co za zapach! Mam truskawkowe, nawilża i odżwieża jednoczeżnie. Bardzo polecam.

zonia30
    Member
    • Odp.: 55
    • Stały bywalec

A masło do ciała nakładacie rano czy wieczorem ? bo jak nałożę rano to nie jestem w stanie jeansów wcisnąć 😉

Nefi
    Member
    • Odp.: 31
    • Bywalec

Ja tam preferuję wieczorną pielęgnację. Rano jestem zbyt zakręcona 😛

jagoda4
    Member
    • Zasłużony

[usunięto_link] wrote:

A masło do ciała nakładacie rano czy wieczorem ? bo jak nałożę rano to nie jestem w stanie jeansów wcisnąć 😉

Dokładnie:)kiedyż tak zrobiłam i nie tylko spodnie mi się przykleiły ale rajstopy.cały dzień się z tego żmiałam.
    Pozdrawiam:)

szaloona
    Participant
    • Tematów: 26
    • Odp.: 289
    • Pasjonat

jeżli o mnie chodzi to ja raczej masła nakładam wieczorem.
    I jak widzę to niezbyt fajnie jest nakładać masła rano, bo to jest potem dla nas dożć uciążliwe.
    A jakie najczężciej to są masła, bo mnie bardzo spodobało się masło kokosowe i waniliowe 😉

wiolvika
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 19
    • Bywalec

Oj ja jestem wielką fanką maseł do ciała, ze względu na ich konsystencję, na to co robią dla tego mojego ciała no i ze względu na te piękne zapachy!!! latem używałam opuncja i biała herbata- rewelacyjne, a teraz ze względów pogodowych- waniliowo-czekoladowe!! Przyjemnożć dla ciała i zmysłów 😀

Malwa123
    Member
    • Tematów: 2
    • Odp.: 3
    • Początkujący

JA również uwielbiam masła do ciała. Lubie Body Shop wiżniowe, żwietne są również balsamy Kinki Rusin 🙂 Zurawinowy mniam 🙂

jagoda4
    Member
    • Zasłużony

Żurawinowego nie próbowałam. Długo utrzymuje się zapach?

MalaMi13
    Member
    • Odp.: 27
    • Bywalec

według mnie masła to rewelacyjny kosmetyk, naprawdę bardzo wydajny i super nawilżający. Ja odkryłam nowożć na rynku i jestem zachwycona, a mianowicie masło Flosleku o zapachu mango&marakuja. Nigdy nie używałam niczego lepszego 🙂

4mala_s
    Member
    • Odp.: 39
    • Bywalec

[usunięto_link] wrote:

balsamy Kinki Rusin

Chyba Kingi 😉

maszka
    Member
    • Odp.: 18
    • Bywalec

Ja mam skórę suchą i masła z racji swojej konsystencji są dla mnie najlepsze. Nie próbowałam tych z Body Shop jeszcze, a piszecie ze sa fajne, więc może sie skuszę. Bo do tej pory używałam masełek z Ziaji – czekoladowe mniam 😉 i z Marizy – tutaj jak dla mnie rewelacyjna jest poziomka 🙂

kasia.zawadzka1979
    Member
    • Odp.: 17
    • Bywalec

[usunięto_link] wrote:

Ja tam preferuję wieczorną pielęgnację. Rano jestem zbyt zakręcona 😛

Ja lubię i na noc i na dzień. Po nocy moja skóra jest idealnie nawilżona a w dzień lubię jak moja skóra tak pięknie pachnie.
    Moje ulubione masełko to Floslek Natural Body TRUSKAWKA POZIOMKA

justy
    Member
    • Tematów: 2
    • Odp.: 124
    • Zapaleniec

Body Shop ma fajne masła do ciała, choc polskie firmy też nie są gorsze. Ziaja jest moją ulubioną.

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " Masła do ciała"

Przewiń na górę