• Autor
    Odp.
  • tabletka
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 211
    • Zapaleniec

Mówicie masła do ciała? A masło shea, często jest składnikiem tych maseł ale ja chcę naturalne czyste masło shea. Najlepiej tanio 😉 i bez dodatków. Która zna się dobrze w tym temacie?

julia2007
    Member
    • Tematów: 12
    • Odp.: 252
    • Zapaleniec

czyste maslo shea mozna kupic tanio na stronie biochemia urody. Ale osobiscie nie polecam, raz kupilam sloiczek i bylam rozczarowana. Nieladnie pachnie, tluste jak cholera, moim zdaniem malo nawilza, tylko natluszcza. Ale fakt – naturalne, bez dodatkow, konserwantow. Kto co lubi, ale wole normalne masla z drogerii.

delfina
    Member
    • Odp.: 86
    • Stały bywalec

Ja lubię te masła z ziaji, ale nie jestem do końca przekonana, czy to jest takie prawdziwe masło 😉

girminna
    Member
    • Odp.: 39
    • Bywalec

Ja mam masła z Dax-u – co prawda antycellulitowe, więc używam tylko do dolnych partii ciała, ale zapachy mają obłędne 🙂 Ja zazwyczaj kupuję pomarańczowe, ale może w końcu skusze się na kakaowe. Łatwo się rozprowadza i wchłania, a zapach nie jest męczący. Dostałam też kiedyż masło kokosowe z mydlarni – konsystencja faktycznie inna, zapach żliczny i nadawalo się idealnie do skóry zbyt opalonej i czerwonej po słońcu.

H_ulka
    Member
    • Tematów: 5
    • Odp.: 356
    • Pasjonat

Jakiego koloru opakowanie? Chyba raz miałam od nich masełko ale nie na cellulit.

katarynka_80
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 2
    • Początkujący

ja polecam balsam z masłem shea 🙂 [xxxxx] super natłuszcza i nawilża na zimę 🙂 chili z pomarańcza to niekwestionowany hit – jak dla mnie 😀

EDIT:kowal2

A_nitka
    Member
    • Odp.: 12
    • Bywalec

Ja jakoż nie mam przekonania do tych „marketowych” masełek, wolę kupić jeżli już to w sklepie które sprzedaje tegotypu produkty, a jest tego sporo, fajne są te z minerałami z „mm”, ale także lubię te z dodatkiem owoców 🙂

anakra8
    Member
    • Odp.: 10
    • Bywalec

Ja stosuję masło wieczorem,masując nogi i nawilżając ręce. Nie umiem zasnąć bez takiego masażu.

MACROVITA
    Member
    • Odp.: 43
    • Bywalec

Ja maseł używam tylko zimą oraz jesienią. Gdy jest ciepło mam wrażenie, że są za ciężkie. Wybieram masła na bazie ekologicznych i naturalnych składników.

SklepKokosowy
    Member
    • Odp.: 36
    • Bywalec

Masła do nawilżania,pielęgnacji ciała,staram się używać o każdej porze roku,szczególnie po kąpieli. Często wybieram takie które ładnie pachnie,tym się kieruję:)

Kasztan
    Member
    • Odp.: 223
    • Zapaleniec

Osobiżcie nie jestem w stanie się przekonać do konsystencji masła 🙁

Derma-Clinic
    Member
    • Tematów: 2
    • Odp.: 11
    • Bywalec

Masła do ciała są bardzo często skuteczniejsze niż balsamy. Ze względu na swoją gęstożć ładnie się wchłaniają i odżywiają skórę. Są przy tym bardzo aromatyczne. Narpawdę warto spróbować.

rosemary125
    Member
    • Odp.: 9
    • Początkujący

ja też uwielbiam masła flosleku (tak jak kasia.zawadzka). najlepsze – mango&marakuja. do tego zawsze biorę zel pod prysznic o tym samym zapachu 🙂

LadyWash
    Member
    • Odp.: 73
    • Stały bywalec

Ja lubię masła z Body shopu, odstarasza mnie jednak cena 🙁

HolderDrogeria
    Member
    • Tematów: 2
    • Odp.: 32
    • Bywalec

Te wątki można ze sobą żmiało porównać,gdzie mamy opinie na temat balsamu oraz masła,warto poczytać

[usunięto_link]

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " Masła do ciała"

Przewiń na górę