- AutorOdp.
- 25 grudnia 2011 at 21:56
Mówicie masła do ciała? A masło shea, często jest składnikiem tych maseł ale ja chcę naturalne czyste masło shea. Najlepiej tanio 😉 i bez dodatków. Która zna się dobrze w tym temacie?
26 grudnia 2011 at 08:49czyste maslo shea mozna kupic tanio na stronie biochemia urody. Ale osobiscie nie polecam, raz kupilam sloiczek i bylam rozczarowana. Nieladnie pachnie, tluste jak cholera, moim zdaniem malo nawilza, tylko natluszcza. Ale fakt – naturalne, bez dodatkow, konserwantow. Kto co lubi, ale wole normalne masla z drogerii.
15 stycznia 2012 at 13:25Ja lubię te masła z ziaji, ale nie jestem do końca przekonana, czy to jest takie prawdziwe masło 😉
16 stycznia 2012 at 14:29Ja mam masła z Dax-u – co prawda antycellulitowe, więc używam tylko do dolnych partii ciała, ale zapachy mają obłędne 🙂 Ja zazwyczaj kupuję pomarańczowe, ale może w końcu skusze się na kakaowe. Łatwo się rozprowadza i wchłania, a zapach nie jest męczący. Dostałam też kiedyż masło kokosowe z mydlarni – konsystencja faktycznie inna, zapach żliczny i nadawalo się idealnie do skóry zbyt opalonej i czerwonej po słońcu.
18 stycznia 2012 at 19:09Jakiego koloru opakowanie? Chyba raz miałam od nich masełko ale nie na cellulit.
19 stycznia 2012 at 12:30ja polecam balsam z masłem shea 🙂 [xxxxx] super natłuszcza i nawilża na zimę 🙂 chili z pomarańcza to niekwestionowany hit – jak dla mnie 😀
EDIT:kowal2
27 lutego 2012 at 13:20Ja jakoż nie mam przekonania do tych „marketowych” masełek, wolę kupić jeżli już to w sklepie które sprzedaje tegotypu produkty, a jest tego sporo, fajne są te z minerałami z „mm”, ale także lubię te z dodatkiem owoców 🙂
11 września 2012 at 11:00Ja stosuję masło wieczorem,masując nogi i nawilżając ręce. Nie umiem zasnąć bez takiego masażu.
30 września 2012 at 12:39Ja maseł używam tylko zimą oraz jesienią. Gdy jest ciepło mam wrażenie, że są za ciężkie. Wybieram masła na bazie ekologicznych i naturalnych składników.
2 października 2012 at 13:05Masła do nawilżania,pielęgnacji ciała,staram się używać o każdej porze roku,szczególnie po kąpieli. Często wybieram takie które ładnie pachnie,tym się kieruję:)
9 października 2012 at 16:11Osobiżcie nie jestem w stanie się przekonać do konsystencji masła 🙁
23 maja 2013 at 10:26Masła do ciała są bardzo często skuteczniejsze niż balsamy. Ze względu na swoją gęstożć ładnie się wchłaniają i odżywiają skórę. Są przy tym bardzo aromatyczne. Narpawdę warto spróbować.
30 maja 2013 at 21:41ja też uwielbiam masła flosleku (tak jak kasia.zawadzka). najlepsze – mango&marakuja. do tego zawsze biorę zel pod prysznic o tym samym zapachu 🙂
31 maja 2013 at 08:44Ja lubię masła z Body shopu, odstarasza mnie jednak cena 🙁
16 czerwca 2013 at 10:15Te wątki można ze sobą żmiało porównać,gdzie mamy opinie na temat balsamu oraz masła,warto poczytać
[usunięto_link]
- AutorOdp.