Wyświetlanie 15 wpisów - od 31 do 45 (z 46 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
    delicja
    Członek
    • Tematów: 3
    • Odp.: 238
    • Zapaleniec

Chatanoga, nie umiem sobie wyobrazić tych wentylatorów… Czy to jakiż rodzaj klimatyzatorów?

toskanio
    Członek
    • Tematów: 10
    • Odp.: 153
    • Zapaleniec

Wszystko ma swoje plusy i minusy. Na razie mamy mieszkanie, ale kiedyż na pewno chciałbym mieć domek taki jak rodzice, 200 metrów z drewnianymi schodami Prudlik. Piękna sprawa 😉

Bru-netka
    Członek
    • Tematów: 1
    • Odp.: 37
    • Bywalec

tylko dom 🙂

Spinor24_pl
    Członek
    • Odp.: 110
    • Zapaleniec

Zdecydowanie dom jednorodzinny za miastem. Cisza, spokój… Można się oderwać od tego zgiełku, zwolnić choć na chwilę…

kasia82
    Członek
    • Tematów: 0
    • Odp.: 15
    • Bywalec

Oczywiżcie że domek, daje Ci on ogromną swobodę, przestrzeń i ciszę, można do woli się wylegiwać na ogródku, projektować swoje pokoje i dobierać meble. Domek to zawsze swój kąt, a mieszkanie w bloku to b. dużo ograniczeń.

aniag1
    Członek
    • Odp.: 10
    • Bywalec

Ja zdecydowanie wolę domek za miastem, wychodzi dużo oszczędniej

Pawlik
    Członek
    • Odp.: 25
    • Bywalec

Zdecydowanie dom za miastem;) nie wyobrażam sobie mieszkać w bloku z innymi ludźmi;)

Euro-Zakupy
    Członek
    • Tematów: 8
    • Odp.: 105
    • Zapaleniec

To tylko kwestia przyzwyczajenia,a poza tym w wielu przypadkach warunki finansowe są decydujące i tutaj mieszkanie wypada taniej niż kupno działki i dopiero potem budowa domu. To bardzo indywidualna kwestia,ja osobiżcie z racji praktycznożci wybrałabym mieszkanie,a chcący mieć spokój i przestrzeń- własny dom.

Perelka87
    Członek
    • Odp.: 4
    • Początkujący

Każde rozwiązanie ma swoje wady i zalety. W mieszkaniu jesteż narażona na bliską obecnożć i ewentualny hałas sąsiadów, masz do dyspozycji mniejszy metraż, ale wszędzie masz blisko. W domu – masz przestrzeń i ogród, ale możesz czuć się mniej bezpiecznie, do tego dochodzą różne dodatkowe problemy. Np. jeżli chodzi o wywóz odpadów Poznań i okolice mają dożć wysokie stawki, które musisz pokryć z własnej kieszeni. Jednak obstawałabym przy domu – to takie moje marzenie na przyszłożć 🙂

pawska
    Członek
    • Odp.: 3
    • Początkujący

@kasmar wrote:

dom, dom i zawsze dom! jest tańszy w eksploatacji (ogrzewanie), od sąsiadów dzieli Cie kawał ogrodu a nie cienka żciana, masz kawałek SWOJEJ trawy na leżak, grilla czy miejsce gdzie mogą się bawić bezpiecznie dzieciaki. no i nikt Cie nie zaleje 🙂

jest tylko jeden minus – zimą trzeba odżnieżać chodnik przed domem ;/

znam to haha. wynajmuję męża do tego 😉
    ale również jestem za domem bo mam swój i wiem jak to jest…. przeprowadziłam się z mieszkania i o niebo lepiej. trochę więcej miejsca, więcej prywatnożci i w ogóle.
    koszta proporcjonalne.

reddragon
    Członek
    • Tematów: 13
    • Odp.: 469
    • Pasjonat

@lilou wrote:

Mi się wydaje, że w domu nawet koszty niższe. Najlepiej mieć jedno i drugie.

Tylko gorzej że potem trzeba utrzymac i jedno i drugie 😉

versmal25
    Członek
    • Odp.: 3
    • Początkujący

Moim marzeniem jest mieszkanie za miastem, niestety dojazdy do pracy byłyby baardzo uciążliwe przez co przez jeszcze wiele lat marzenie to się nie spełni 🙁

jama12
    Członek
    • Odp.: 1
    • Początkujący

Nie wiem czy jest sens w tej kwestii się radzić, bo wszystko zależy od poglądów i upodobań. Ja zawsze chciałam mieszkać poza miastem, blisko lasu, cisza, spokój, wiejski klimat – to mi odpowiadało. Więc kiedy powiedziałam moim dziewczynom z pracy, że wyprowadzam się z Poznania na wież miały milion argumentów „przeciw”, że daleko do pracy ( a jadą dłużej ode mnie:)), że nie będziemy miały kiedy się spotykać, że dzieciom będzie trudniej, że nuda, wysokie koszty dojazdu(mam na gaz, więc niewiele płacę) itd itp…..

anik12
    Członek
    • Odp.: 5
    • Początkujący

Zazlezy w jakiej sytuacji jesteżmy. Jeżli jesteżmy młodzi, nie mamy gromadki dzieci i skupiamy się tylko na pracy to oczywiżcie mieszkanie w centrum to najlepsza opcja. Natomiast gdy mamy dziecko, wybieram dom jednorodzinny. Dzieci mają gdzie biegać, bawić się, są zdrowsze bo łapią więcej powietrza niż w blogu w centrum miasta 🙂

fanfan
    Uczestnik
    • Tematów: 7
    • Odp.: 9
    • Bywalec

Ja aktualnie jestem na etapie poszukiwania jakiegoż lokum w Warszawie. Jak popatrzyłam sobie na ceny domów to złapałam się za głowę. Są bardzo wysokie.Z kolei mieszkania można znaleźć już w o wiele korzystniejszych cenach. W stolicy bardzo ważny jest dojazd bo miasto szybko się korkuje a komunikacja jest srednia tak więc raczej nie kupiłabym mieszkania w żadnej z dalszych ulic. Zainteresowały mnie mieszkania na Wilanowie. Obecnie na Teodorowicza powstaje bardzo ciekawe osiedle Zora Wilanów. Czy ktoż z Was może o nim słyszał? Dowiadywałam się ,że zostanie oddane do użytku w 2016 roku.
    Myżlicie, że warto ?

Wyświetlanie 15 wpisów - od 31 do 45 (z 46 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
Przewiń na górę