- Ten temat ma 45 odpowiedzi, 36 głosów, a ostatnio został zaktualizowany 10 lat, 8 miesięcy temu przez
versmal25.
- AutorWpisy
- 13 sierpnia 2012 o 11:29 #174986
Chatanoga, nie umiem sobie wyobrazić tych wentylatorów… Czy to jakiż rodzaj klimatyzatorów?
1 października 2012 o 08:54 #174959Wszystko ma swoje plusy i minusy. Na razie mamy mieszkanie, ale kiedyż na pewno chciałbym mieć domek taki jak rodzice, 200 metrów z drewnianymi schodami Prudlik. Piękna sprawa 😉
13 października 2012 o 20:49 #174968tylko dom 🙂
19 października 2012 o 08:52 #174992Zdecydowanie dom jednorodzinny za miastem. Cisza, spokój… Można się oderwać od tego zgiełku, zwolnić choć na chwilę…
26 października 2012 o 11:18 #174985Oczywiżcie że domek, daje Ci on ogromną swobodę, przestrzeń i ciszę, można do woli się wylegiwać na ogródku, projektować swoje pokoje i dobierać meble. Domek to zawsze swój kąt, a mieszkanie w bloku to b. dużo ograniczeń.
29 listopada 2012 o 15:04 #174957Ja zdecydowanie wolę domek za miastem, wychodzi dużo oszczędniej
23 maja 2015 o 22:40 #174995Zdecydowanie dom za miastem;) nie wyobrażam sobie mieszkać w bloku z innymi ludźmi;)
27 maja 2015 o 10:42 #174969To tylko kwestia przyzwyczajenia,a poza tym w wielu przypadkach warunki finansowe są decydujące i tutaj mieszkanie wypada taniej niż kupno działki i dopiero potem budowa domu. To bardzo indywidualna kwestia,ja osobiżcie z racji praktycznożci wybrałabym mieszkanie,a chcący mieć spokój i przestrzeń- własny dom.
29 maja 2015 o 13:36 #174994Każde rozwiązanie ma swoje wady i zalety. W mieszkaniu jesteż narażona na bliską obecnożć i ewentualny hałas sąsiadów, masz do dyspozycji mniejszy metraż, ale wszędzie masz blisko. W domu – masz przestrzeń i ogród, ale możesz czuć się mniej bezpiecznie, do tego dochodzą różne dodatkowe problemy. Np. jeżli chodzi o wywóz odpadów Poznań i okolice mają dożć wysokie stawki, które musisz pokryć z własnej kieszeni. Jednak obstawałabym przy domu – to takie moje marzenie na przyszłożć 🙂
30 czerwca 2015 o 07:21 #174999@kasmar wrote:
dom, dom i zawsze dom! jest tańszy w eksploatacji (ogrzewanie), od sąsiadów dzieli Cie kawał ogrodu a nie cienka żciana, masz kawałek SWOJEJ trawy na leżak, grilla czy miejsce gdzie mogą się bawić bezpiecznie dzieciaki. no i nikt Cie nie zaleje 🙂
jest tylko jeden minus – zimą trzeba odżnieżać chodnik przed domem ;/
znam to haha. wynajmuję męża do tego 😉
ale również jestem za domem bo mam swój i wiem jak to jest…. przeprowadziłam się z mieszkania i o niebo lepiej. trochę więcej miejsca, więcej prywatnożci i w ogóle.
koszta proporcjonalne.7 lipca 2015 o 17:52 #175000@lilou wrote:
Mi się wydaje, że w domu nawet koszty niższe. Najlepiej mieć jedno i drugie.
Tylko gorzej że potem trzeba utrzymac i jedno i drugie 😉
14 lipca 2015 o 15:15 #175001Moim marzeniem jest mieszkanie za miastem, niestety dojazdy do pracy byłyby baardzo uciążliwe przez co przez jeszcze wiele lat marzenie to się nie spełni 🙁
21 lipca 2015 o 11:29 #174998Nie wiem czy jest sens w tej kwestii się radzić, bo wszystko zależy od poglądów i upodobań. Ja zawsze chciałam mieszkać poza miastem, blisko lasu, cisza, spokój, wiejski klimat – to mi odpowiadało. Więc kiedy powiedziałam moim dziewczynom z pracy, że wyprowadzam się z Poznania na wież miały milion argumentów „przeciw”, że daleko do pracy ( a jadą dłużej ode mnie:)), że nie będziemy miały kiedy się spotykać, że dzieciom będzie trudniej, że nuda, wysokie koszty dojazdu(mam na gaz, więc niewiele płacę) itd itp…..
22 lipca 2015 o 05:54 #174996Zazlezy w jakiej sytuacji jesteżmy. Jeżli jesteżmy młodzi, nie mamy gromadki dzieci i skupiamy się tylko na pracy to oczywiżcie mieszkanie w centrum to najlepsza opcja. Natomiast gdy mamy dziecko, wybieram dom jednorodzinny. Dzieci mają gdzie biegać, bawić się, są zdrowsze bo łapią więcej powietrza niż w blogu w centrum miasta 🙂
9 września 2015 o 04:33 #174997Ja aktualnie jestem na etapie poszukiwania jakiegoż lokum w Warszawie. Jak popatrzyłam sobie na ceny domów to złapałam się za głowę. Są bardzo wysokie.Z kolei mieszkania można znaleźć już w o wiele korzystniejszych cenach. W stolicy bardzo ważny jest dojazd bo miasto szybko się korkuje a komunikacja jest srednia tak więc raczej nie kupiłabym mieszkania w żadnej z dalszych ulic. Zainteresowały mnie mieszkania na Wilanowie. Obecnie na Teodorowicza powstaje bardzo ciekawe osiedle Zora Wilanów. Czy ktoż z Was może o nim słyszał? Dowiadywałam się ,że zostanie oddane do użytku w 2016 roku.
Myżlicie, że warto ? - AutorWpisy
- Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.