- AutorOdp.
- 11 marca 2007 at 22:23
Nie promowana, ale dla mnie bardzo ważna. Uwielbiam muzykę klasyczną z naciskiem na operę
11 marca 2007 at 23:03A juz myslalam, ze jestem wyjatkiem, bo uwielbiam chodzic do opery i lubie muzyke klasyczna….. 😀
12 marca 2007 at 09:54Słycham jej często….
Zwłaszcza wtedy, gdy potrzebuję chwili zastanowienia….
gdy nad czymż pracuję..i muszę się skupić…..To zależy też, od tego, jaki w danej chwili mam nastrój….( pod wpływem nastroju..wybieram muzę 😉 )
17 marca 2007 at 18:10Igła a jakich kompozytorow cenisz najbardziej?
19 marca 2007 at 09:42Tak naprawdę to mam ich wielu..a to dlatego, że każdy mam w swoim repertuarze jakiż utwór , który bardzo mi się podoba…i tak np:
J.S.Bach
L.van Beethoven
W.A.Mozart
J.Strauss
F.P.Schubert…i wielu innych…25 kwietnia 2007 at 20:07Ne uważam, żeby było to coż wstydliwego…. 😉
14 maja 2007 at 20:51kocham muzyke klasyczna, czesto wlaczam sobie rmf classic, lubie odpoczac od tego zgielku. lubie tez sobie pograc cos klasycznego – szczegolnie na fortepianie, to odpreza i uspokaja:)
24 czerwca 2008 at 09:22ja uwielbiam Czajkowskiego i jestem mile zaskoczona bo mój 8-letni syn bardzo chętnie słucha, podoba mu się również Beethoven, Vivaldi
specjalnie dla syna kupiłam kolekcję płyt z utworami Czajkowskiego
[usunięto_link]28 czerwca 2008 at 12:39Uwielbiam Chopina! 😆
Sczegolnie kocham:
Nocturne Op. 9 No. 2
„Fantasie” Impromptu
Grande Valse Brilliante
Minute Waltz in D flat majorwykonaniu Valentiny Igoshiny i Lundiego Li brzmia najlepiej ….. 😆 😆
i jeszcze jedno ….Najlepsze fortepiany w wykonaniu STEINWAY & SONS 🙂
21 lipca 2008 at 21:44Beethoven i Chopin najbardziej, poza tym wszystkiego lubię słuchać co klasyczne 😉
Czajkowski jeszcze 🙂22 sierpnia 2008 at 13:29Męzczyzna czasem też muzyką poważną potrzebuje, zwł jak niezbyt pzryzwoity jest . Uważacie ma dzialanie kulturalne?
24 września 2008 at 21:03to wlasciwie jedyny typ muzyki przy ktorej naprawde sie uspokajam i relaksuje:) moze byc vivaldi, bach, haydn, ale tez grieg, gershwin czy bernstein
17 listopada 2008 at 13:09Hmm ja lubię Andrea Bocelli, a włażciwie kilka utworów Vivo per lei, Per amore z albumu Romanza.
25 listopada 2008 at 15:09ja lubię impresjonistów, również w malarstwie….Klimt mmmm
polecam wszystkim Griega i suite „Peer Gynt”
ze wspołczesnych, polskich polecam „Step” Noskowskiego oraz Kilara, choć robi on głównie muzkę filmową
możecie polecić coż ze współczesnej klasyki (od XXw oczywiscie hehe)26 listopada 2008 at 10:44Lubie Vivaldiego, najbardziej „zimę”, możliwe że wpłynęła na to realna sytuacja – cała kompozycja zimy jest niesamowita, dźwięki też, ale słuchałem tego jadąc pociągiem przez zasypana żniegiem Polskę i efekt był… niezapomniany.
- AutorOdp.